One More Light - Linkin Park | September Playlist


One More Light - Linkin Park Lyrics

[Verse 1] 
Should've stayed, were there signs, I ignored?
Can I help you, not to hurt, anymore?
We saw brilliance, when the world, was asleep,
There are things that we can have, but can't keep..

[Chorus]
If they say,
Who cares if one more light goes out?
In the sky of a million stars,
It flickers, flickers,
Who cares when someone's time runs out?
If a moment is all we are,
Or quicker, quicker,
Who cares if one more light goes out?
Well I do..

[Verse 2 ]
The reminders, pull the floor from your feet,
In the kitchen, one more chair than you need,
oh And you're angry, and you should be, it's not fair,
Just 'cause you can't see it, doesn't mean it, isn't there..

[Chorus] 
If they say,
Who cares if one more light goes out?
In the sky of a million stars,
It flickers, flickers,
Who cares when someone's time runs out?
If a moment is all we are,
Or quicker, quicker,
Who cares if one more light goes out?
Well I do..

[Instrumental + Bridge] 

(I do)

[Chorus/Outro]
Who cares if one more light goes out?
In the sky of a million stars,
It flickers, flickers,
Who cares when someone's time runs out?
If a moment is all we are,
Or quicker, quicker,
Who cares if one more light goes out?
Well I do..
Well I do..

Kesan Dan Kebaikan Menggunakan Sarung Bantal Satin Pada Rambut

atasi masalah rambut kering

Siapa ada masalah dengan rambut dia kita geng okay. Rambut aku jenis kasar. Dahlah kasar, kering lagi. Jenis frizzy hair yang serabai serupa hantu kak limah k. Dah guna conditioner anti frizz segala pun tetap jugak macam tu. Guna alternatif lain pun dah. Dulu pernah guna santan kara as mask rambut. Tapi aku tak pasti la perubahan apa yang benda tu buat pada rambut aku. Tak konsisten guna memang tak nampak la efek kan.

I never stop looking for how to make my hair smoother, how to cope with frizzy hair, how to keep hair moisturize etc. Cari punya cari then aku terjumpalah satu tips ni. Tips paling mudah sekali nak buat! And surprisingly it works for my hair k!

Tidur Guna Sarung Bantal Satin

Yes this is the tips yang mudah gila tu. Tidur guna sarung bantal satin!! Dan tips ni memang boleh dipraktikkan hari-hari. Aku baca tidur menggunakan sarung bantal yang menggunakan material satin ni akan membuatkan rambut kita jadi lebih lembut dan sihat okay. And yes, this tips actually works! Aku dah berapa hari guna sarung bantal satin and aku perasan yang rambut aku jadi lebih lembut dan ringan. Best!

kain satin bagus untuk rambut

Kebaikan Menggunakan Material Satin/Silk Pada Rambut

Material ni sebenarnya bagus untuk mengekalkan moisture rambut. Sesuai sangat digunakan untuk rambut jenis kering. Dan of course sesuai digunakan oleh semua orang tak kira rambut kau serabut macam hantu kak limah ataupun jenis rambut yang guna-jari-pun-boleh.

Material satin yang lembut ni juga membantu mengurangkan masalah breakage pada rambut. Mungkin disebabkan breakage ni lah rambut kita kurang sihat dan rapuh dan cepat gugur. Rambut aku gugur gila woi. Boleh botak dibuatnya. Sobs.

Dengan menggunakan material satin, ia juga membantu membuatkan rambut lebih ringan dan lembut. Aku rasa ni mesti ada kaitan dengan geseran yang berlaku pada rambut dan juga material kain yang digunakan as sarung bantal. Lembut yang kita guna, lembut jugaklah hasilnya kan.

It's Time To Ditch Your Cotton Pillowcase!

Aku  perasan yang tiap kali bangun tidur memang banyaklah rambut melekat pada sarung bantal jenis cotton ni. Habis gugur. It's been said that disebabkan material cotton ni lah punca rambut kita hancus. Even ada yang jenis lembut, but still cotton ni kan kain yang menyerap kelembapan. No wonder la rambut sentiasa kering. Selain tu jugak, penggunaan sarung bantal cotton ni jugak punca rambut kita jadi frizzy dan nampak sembap tak bersinar. Ciss baru ku tahu rupanya punca rambut aku persis orang gila.

Cuba gesel rambut korang pada material cotton dan satin. Friction mana lagi smooth? Mestilah satin kan. Tengok kain mana yang berkilat dan licin? Mestilah satin kan. No wonder la bagus untuk rambut. Bila bangun tidur memang akan ada serabai sikit but taklah kasar macam guna bantal cotton sebelum ni.

My DIY Satin Pillowcase

diy satin pillowcase

As we all know, benda bagus harga pun mesti la bagus kan. Since I am desperate to have my own silk pillowcase and desperate to fix my hair, I am using other alternatives for it. Tipu la kalau para hijabista cakap dia tak boleh buat DIY ni. The only thing you will need is tudung satin!! Tetiba dapat idea ni sebab aku teringat dengan tudung satin yang aku jarang guna dalam almari tu. Sebab licin kan tu lah aku tak suka sangat nak guna.

Makanya biar bantal aku je yang guna. Senang je nak buat. Tutup mata pun boleh. Aku just main ikat je. Tak ada dah nak iron bagai sebab tak sabar nak tengok result tips ni macam mana kan. And yes, memang ada perubahan k. Tidur pun sedap je guna kain satin ni! Lepas ni memang tak nak dah guna material cotton untuk rambut. Baibai sarung bantal cotton!

Maaf gambar agak buruk sebab aku update ni dalam keadaan rush sebab nak turun kerja. But yes, nampak buruk pun tetap bagi kesan yang baik pada rambut k. You guys should try kalau nak rambut sihat berkilat dan bersinar. Dan jugak ringan dan lembut!

Kalau ada rezeki ada banyak duit bolehlah beli complete set sekaligus dengan bedspread. Sebab material satin ni jugak bagus untuk kulit! Aku akan share pasal ni in the next post okay. Toddles!

I Choose To Be A Minimalist

minimalist

Ever since I read about minimalism on someone's blog that day, aku terus terfikir tentang benda ni sampai tak sudah. Yang lagi menguatkan diri aku untuk jadi minimalist adalah bila aku tengok betapa semaknya dapur rumah yang penuh dengan bekas untuk simpan makanan, tupperware gitu yang mak-mak suka simpan. Penuh satu almari. Sampai berhabuk berdebu bersarang lagi. Boleh jadi ada sarang dinasour jugak.

Bila masuk bilik sendiri dan tengok semua benda yang ada, terus aku ter-omg banyaknya barang! Paling pening kepala bila dah tiba masa nak mengemas. Tak tahu mana nak simpan mana nak eliminate. Same goes to my wardrobe. Baju yang dah tak pakai pun simpan dalam tu.

Most of the space are occupied with stuff that we keep sebab sayang nak buang dan sebab kita rasa kita akan guna lagi benda tu in future. But the truth is, all the stuff yang kita refused nak buang tu semuanya remains untouched forever k. Haa cakap nak guna balik tapi tak jugak. Lastnya memburuk lerr disitu je.

minimalism


Apa itu minimalism? 

Minimalism ini adalah gaya hidup yang ringkas which kita tak perlu ada banyak barang dan cuma simpan benda yang penting dan diperlukan sahaja. Selain dapat belajar berjimat dengan gaya hidup macam ni, tempat yang kemas dan selesa juga akan buat kita rasa rileks dan santai dengan keadaan sekeliling kita. Tak crowded so kepala pun tak serabut lah kan? Sesi mengemas mesti jadi lebih best sebab tak perlu bingung tengok barang yang macam-macam ada tu.

Kenapa aku pilih untuk jadi minimalist?

The main reason is sebab aku tak suka tengok rumah semak dengan barang-barang. Even sekarang pun aku tengah cuba untuk declutter barang-barang dalam bilik aku semua. Mana yang dah tak pakai lagi aku buang, yang masih bagus aku kumpul dan aku akan bagi dengan orang lain. Kali ni kemas no mercy k. Tak ada eh-sayang-lah-nak-buang, tak ada eh-sayang-lah-nak-bagi-orang. I have to be strict on myself bila dah pilih untuk jadi minimalist ni. Main goal is to have less stuff!

Second reason is dengan cara ni aku rasa aku boleh selamatkan duit aku dari malapetaka nafsu yang suka nak membeli barang je kerja. Walaupun aku bukan kaki shopping, tapi aku admit aku suka beli benda yang erm erm kurang penting dalam hidup aku. Hahaha! Contohnya bila aku beli lotion baru sedangkan lotion di rumah belum lagi habis. Bila dah beli baru, memang yang lama punya akan diabaikan. Ugh I hate myself when it comes to that part.

Minimalism - The art of letting go!

Nak tak nak, unnecessary things have to be gone. Nak simpan pun memang bertahun jugak lah benda tu kat situ. Useless jugak kan. Lately ni it stresses me out to see lots of stuff here and there and everywhere. If I had my own home someday, I will definitely choose minimalism concept. Even penggunaan warna pun aku akan ambik konsep minimalist. Tak nak guna warna warni. White should be the best!

minimalist quotes

What say you? Pernah terfikir nak jadi minimalist tak? It's a good thing I could say! I will share more about minimalism for sure. Stay tuned!

Pemenang Planner Giveaway By Eeca Shyaa


Hi semua!! Tiba masanya untuk aku umumkan pemenang Senarai Peserta Planner Giveaway by Eeca Shyaa. Giveaway tu dah pun tamat pada 31/08. Terima kasih kepada 55 orang blogger yang dan join giveaway tak seberapa ni. Hehee!

Untuk tengok senarai peserta boleh klik sini Senarai Peserta Planner Giveaway by Eeca Shyaa.

Dan pemenang bertuahnya adalah....


Tahniah kepada pemenang bertuah :) Sila email butiran nama, alamat dan no telefon ke xechalogy@gmail.com untuk tuntutan hadiah okay? Tempoh tuntutan adalah sehingga 16/09/2017.

Bagi yang tak menang jangan frust okay. Next time boleh buat giveaway lagi. :P