Travelogue : Trip To Bandung Part 3

by - November 22, 2015

Date: October 23rd, 2015 

Lets get into the next day journey! It was the second day in Bandung. Actually hari kedua ni setakat jalan dalam kota bandung aje. Shopping beli baju beli souvenirs beli kerepek macam macam la. Aku tak beli sangat sebab aku memang dah set in mind yang aku pergi bercuti kali ni untuk menikmati nature aje hahaks. But since kawan banyak kirim nak ole-ole and mereka dah bagi duit, so terpaksa la aku beli. Mana yang jumpa depan mata aku grab je. To be honest, aku sebenarnya tak suka bila orang kirim barang kalau kita pergi holiday tau. Its like benda tu KENA buat and dah macam satu kerja bagi aku. Lets say if we can't find benda mereka nak, terpaksa jugak gigih carikan kan? Huwaaa. Next time aku pergi senyap-senyap lah. Nak kirim boleh, tapi jangan la demand sangat huhuhu.

Day two ni jugak kami pergi ke Transtudio Bandung. Spent half day being a kids main indoor games! Dulu masa ke sana aku ada main Jack and The Bean Stalk punya game. Memang aduhhhhhh.. Rasa nak tercabut jantung aku tau. The thing goes up and go down half faster then naik then turun lagi. Perghh memang jantungku tersangkut disana dah. Dahlah gayat gila babs, pergi main benda tu lagi. Memang cari pasal lahh. Tinggi hokayyyy. 

Around 2PM macam tu dah habis main, we went out jumpa aunty maria. Kesian aunty sebab terpaksa tunggu kami habis main dalam transtudio tu. Dia tak masuk and tunggu kat coffee bean luar tapi dalam area transtudio gak. Hiks. 

Now the best part! :D We met new friends whom are aunty maria punya anak buah with his friends. Rio and Avin. Mereka dua ni sumpah lawak gila okay! I can't stop laughing dari first time jumpa mereka ni hahaa. Rio bercakap laju gila. Avin pulak masih malu malu kucing. Aku, Mea dengan Rio sama umur. Avin tua setahun dari kami. :D

gigglebox bandung
We had dinner at Gigglebox together with aunty maria dengan uncle irawan. Uncle irawan tu ayah rio. Hahaks. Konon nak kenengkan mea dengan rio lettew :P Sebelum ni memang dah kenal rio sebab kami ada buat group wasap untuk trip ke bandung ni. Honestly we really had a great time! Riuh dengan gelak ketawa. Rio memang suka cari pasal. Antara ayat ayat annoying yang keluar dari mulut diaaaaa...

1) Emang di Malaysia ga ada Transtudio? Legoland kan ada.
2) Emang di Malaysia ga ada pohon? Jadi kenapa ke sini?

Annoying gila tak? Aunty maria bagitau dia yang kami pergi main iceskating in previous day. Aunty ada snap pictures and send dalam group. Then mamat poyo ni pulak pi tanya "Pandai main iceskating ga?" Jadi kami jawab la dengan jujur yang kami tak pandai main hahahaa. Then he replied "Patutla posisinya di tepi tepi aja ahahaha. Kayak ice dayung gitu ya?" Punyalahhhhhh. Terus aku nonstop ketawa. Cari pasal betul lah hahaha. Then we talked bout many things yang memang happiness betul lah sebab memang gelak jeeeeee. Kalau kita sini comel tu cute, dorang ingat comel tu omel aka mengomel x'D Konfius bahasa ok. But this two guys memang lawak.  

After had dinner, we went back to hotel. Tapi the journey that day belum habis tau. Aku akan sambung to next entry sebab kalau sambung sini memang panjang gila la entri ni kelak. Hiks. :D 

x

You May Also Like

2 comments

  1. bestnyaaa eh. lawak jak si rio, best bila ada org jadi pemeriah suasana tk kan. :D

    ReplyDelete
  2. Seronok jalan-jalan kalau ada kawan yang kelakar macam ni.

    ReplyDelete