Savings

by - December 11, 2015

savings


It's not about the money, money, money, we don't need your money, money, money, we just wanna make the world dance, forget about the price tag ♩ ♫ ♬ ♪

How I wish we could really forget about the price tags of every stuffs we want to buy. Everything is getting hell expensive now. Thank to whom it may concerns. 

Ever since I had my first job (but I quit already), I thought that it will be easy to save my own money. But I am totally wrong. The more we have the money in our hand, the hardest it is to save them. Yeah ada hypothesis gitchew. I spent too much and saving less. I am pretty sure that I am not a spendthrift person. But other side of me is betraying me huhu. I used to know nothing about online shop. But after my first time received my first parcel that I bought with my own money, I get addicted to it. Its like getting a gift from myself to myself. Hahah. Who else feel the same? 

If I spent my money carefully, I would have definitely be in Maldives right now. Or maybe Seoul. Tapi disebabkan iman tak kuat, aku tewas oleh godaan online shop. I wasted my money too much for stationery. Hewhew. Blame my childish obsession. I really need life jacket. Masalah macam ni harus dibendung or it will be nothing left for me in future sebab I keep robbing myself now. :/ The only think I could think is to make two bank accounts for myself. One for saving and one yang selalu guna. The other one tu memang langsung tak boleh kacau. Do you think it will work? 

I did making my own DIY piggy bank that I think I could use the money every end of month untuk shopping so I won't disturb saving dalam bank. I am not a shopaholic for sure. Paling pun aku beli pen or buku baru. Kalau clothes shoes etc memang berkira dengan diri sendiri. Aku pun tak paham hahah. Every time I get paid pun memang aku dah bajet awal berapa aku akan simpan dan berapa aku akan guna. Aku ada buat fixed deduction macam RM150 untuk PTPTN, RM xx untuk parents, RM30 untuk mobile internet etc. So apa yang tinggal aku simpan. Kadang untuk self happiness aku memang limit RM100 je. Tapi selalu tak cukup wuuuu. Nafsu perempuan memang nak macam macam kannnnn. Alahai huhuhu. I am having a battle within myself. Sekarang kalau aku nak beli barang pun I will think twice. Better simpan duit untuk traveling my dearest self! So far those magical words memang berguna since aku berangan nak travel Europe. Hiks. 

How do you guys did your savings? Share tips please :P

travel quotes

“Every time you borrow money, you're robbing your future self.” ― Nathan W. Morris

You May Also Like

3 comments

  1. Saya pun tak pandai save money. Banyak dah duit terbazir :(

    ReplyDelete
  2. kita mempunyai masalahn yg sama. asal ada duit je, mesti dah terguna ikut nafsu T__T

    ReplyDelete
  3. Hai!
    Bila ada duit dekat tangan memang susah kalau tak guna :D

    My tips as student sbb mmg kne berjimat, sy selalu contohnya akn letak dlm purse rm 50 atau lbih and akn guna yang tu je selama sebulan(contoh)tp kalau yang bekerja kena lbihkn sikit mungkin dlm sebulan tu dan memang berkesan jgk lah. sbb kita akan kurangkan penggunaan duit bila nmpk duit tinggal sikit. hehe. tu tips saya as studet yg selalu sy buat untuk jimat hehe :D

    ReplyDelete