Chasing Winter

by - January 28, 2016

chasing dreams

I have decided to have a winter trip this year yeay! Insyaallah kalau tak ada halangan, aku pasti akan teruskan rancangan aku. Semuanya disebabkan perasaan nak bergulingan atas hamparan salji hihihi. Tiket aku belum beli lagi. Tapi aku dah mula buat travel itinerary. Just in case ada tiket murah kan, boleh grab terus. At least tak gelabah sangat bila benda lain dah settle. Sebab kita tahu kita memang confirm nak ke sana. 

Total budget untuk trip kali ini aku prepare dalam dua ribu include flight tickets. But aku rasa tak sampai pun dua ribu. I will go with my 3 friends so we will share bayar yang benda keperluan macam hotel dan transport. Makanan pulak kami akan bawak bekal masing-masing untuk lebih jimat. At least tak jugak gunakan banyak budget untuk makanan. Dan tak jugak kebuluran hahaks. Insyallah kalau jadi pergi, aku akan catat semua benda from a to z. Biar senang buat superb travelogue. 

Im not gonna tell the destination yet. (but i think its too obvious hahah) But I plan to go on December. So far aku dah buat research tentang tempat tu. Kalau musim sejuk, siang akan jadi cepat gelap. Tapi tak apa. Bukan selalu boleh ada winter trip kan? 

Starting this month, kami 4 akan collect RM100 sorang until bulan 11. Dan duit tu adalah untuk hotel dan transport etc. Barulah fair and square. Since aku kepala bas untuk trip ni, responsibility aku banyak. I have to make travel itinerary, buy flight tickets and manage benda lain. Kawan aku semua serahkan kat aku since mereka cakap aku yang tahu banyak benda hahaha. Nasib baik travel dengan aku tau. Kalau travel dengan orang lain, memang kena reject okay :P Benda yang paling aku nak tekankan kat sini, travel at your own risk. Bukan tanggungjawab aku kalau ada apa-apa terjadi contohnya macam kena marah mak sebab travel jauh ke huhuhu. Well, aku tak apa sebab abah aku memang suruh aku pegi travel. Dorang plan nak ke australia tahun ni. Aku cakap aku nak ikut abah aku tak kasi pulak. Dia cakap aku dah besar dah boleh travel sendiri huhuhu.  

Semuanya aku akan sedia awal. Tapi orang selalu cakap, kita hanya mampu merancang aje. But jenis aku, kalau aku cakap aku nak A, aku mesti dapat A no matter what ahhahaah! So this trip will definitely going to happen. Unless betul betul ada benda yang tak dapat nak dielakkan. Maka berhuhuhuhulah kita dan mereput di rumah x'D

Till here then. Toddles ~ 

You May Also Like

9 comments

  1. ommo jelesnyaaa T_T nanti update setiap perkara ye nak baca hihihih follow kak echa :)

    ReplyDelete
  2. Huhuhu kak eeeeecha oi im so so so happy for u aaaaa pls pls pls update okay! Catat a-z please wuhuw! Gogogoooooi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cik qilaaaaa. pls pray for this trip to happen ok hahahah :PP

      Delete
    2. Amin!!! Hihi oh ye btw kak chaaaaa qila terrrrrrkawan dgn satu matsalleh ni hahahahaha nama dia Adam and he's from sydney! So qila mcm excited nak gak travel hahahahahaa ok bai #tetiba

      Delete
  3. sronoknyaaaa mcm korea jettt.. huhuhuhuhu tringin nak travl ovrsea, tapi baru 18thun.. huhuhu anyway jmput singgah blogg.. http://wanieseuk.blogspot.my/2016/01/songket-preview.html

    ReplyDelete
  4. kita pun will go chasing winter January next year! :)
    Yeay fer us! Excited kan! :D

    ReplyDelete