Travelogue : Family Trip To Singapore

by - January 10, 2016

trip ke singapore

Singapore is the first place that I have been yang bukan dalam Malaysia. I went there in 2013 with my family. Actually we stayed in Johor and went to Singapore by bus. Balik hari. Since Singapore punya currency is quite expensive, so we decided not to stay there. Lagipun masa perjalanan pun tak lama sangat. We woke up early just to catch the bus. But since orang bekerja pun ramai, thats why agak crowded sikit lah. But for the sake of seeing new place kena lah sacrifice sikit kan heheh!

Masa ni baru nak berjinak dengan travel. Less research so we end up jalan sekitar bandar je. Perasaan masa tu memang eksaited nak tengok tempat orang je. Takde sibuk nak buat route ke apa tah so that boleh cover banyak tempat. Tapi dulu mana tahu apa-apa kan. Kalau pegi Singapore, means Singapore jelah. Padahal kalau buat research awal boleh cover tempat lain jugak huhu. 

So the first place yang kami lawat once dah menapak kat Singapore, we directly went to Universal Studio. Macam sakai duhh. Masa ni pun skill photography macam hare. Memang takde bakat ambik gambar betol lah hahaha! 

trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
Teringin nak main ni tapi ayah tak kasi wuuuu
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
Entah apa je kan gambar aku snap hahaks. Takpelah. Janji ada untuk kenangan. :D
trip ke singapore
Meet Merlion! Creature berkepala singa dan berbadan ikan. Comel gitewww!
For one day kami cuma pergi area sini je. Jalan jalan melepak etc huhuhu.

The next day kami pergi area Marina Bay. Jalan tengok building :D

trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
trip ke singapore
ArtScience Museum & Marina Bay Sands Hotel 
I was addicted taking photos of the building. Itu je yang menarik. Nak snap gambar nature tak ada pulak hehehee. I wish we could stay one night there tapi tak berkesempatan pulak. Sebabnyaaaa.. Aku nak tengok Garden By The Bay kat sana. Cantik woooo.

garden by the bay
Gambar Google
Sayang tak sempat nak ke sana. Insyaallah next time will do :D I am super excited when it comes to travel thingy. Siapa tak suka travel and explore tempat baru kan? Hiks.

Till here then. Toddles! ~

x

You May Also Like

3 comments

  1. My first place yang bukan Malaysia dan Canada pun Singapore juga. Tapi tak dapat explore sangat sebab masa tu pergi sebab concert. Rasa menyesal sangat-sangat :(

    ReplyDelete
  2. Wild waters are the best amusement park in Hyderabad. Unlimited fun in biggest Adventure Park in Hyderabad with water rides, water coaster, dry thrill rides & more
    for more details visit :http://wildwaters.in/

    ReplyDelete