Where To Travel This Year?

by - January 24, 2016

where to travel


I am actually planning to go to Seoul with my friends. My target for this year is to chase the fresh winter. But I know its hard to predict when is the snow going to fall. So I've been reading some information about the activities that we can do in Korea during winter. But sadly, I kinda dislike it. I mean, its more to indoor activities rather than the outdoor one. Terus patah hati sobs. I wanna see the nature more okay. Plus the day will be shorter since hari cepat gelap kalau musim winter. Alahai. 

Where else to go? Tempat mana yang ada salji berpanjangan? I only know Switzerland je yang ada salji banyak even though its not a winter season hehehe! But damn yeah I'm on tight budget so its a no no not yet to travel sampai ke sana. 

Why do I choose winter season? Well, al-maklumlahhh kita ni kan tak pernah lagi tengok salji. So teringin la nak pegang nak main nak bergulingan atas hamparan salji tu huhuhu. Or should I just wait till I get enough budget then go to Europe? Walaoehhh :DDD Forever dreams tu! 

But seriously, last year dah travel ke Bandung & Bangkok. Actually my parents will maybe go to Australia on July. I want to follow them but my dad said I should travel alone rather than following him sobs ok sobs. I've grown up, I'm a big girl now so I need to travel alone he said. Well the great thing is he's giving me a greenlight to travel alone or with friends. Haaa jangan nangis ye apai kalau I travel ke Europe muahahaha :P But of course with my own money lahh. Impian aku memang nak jejakkan kaki ke sana. Insyallah soon. Doakan aku murah rezeki okay :D 

Huwaa patutkah aku ke Maldives? Hahahaha!! Atau ke Bali? Hmm hmm bingung nak decide ke mana. Padahal bajet tak banyak mana pun. Cukup cukup pun sebab aku ikut backpacker style. Hiks. Sapa, Vietnam now ada salji. Tapi mungkin tak lama. Aku nak tempat yang aku boleh layan musim bunga atau musim luruh tapi ada fresh salji hahahaha ok demand maaf aku gurau je uhuks. 

My biggest dream adalah untuk travel lama sikit. From one to another countries dan boleh rasa semua musim. If you were born wanderlust, maybe we can be travel buddies dengan syarat certain rules kena lulus dulu. Contohnya, aku ni morning person. Kalau kau jenis bangun lambat memang aku reject terus lahh ahahhaa. Demi kepentingan travel okayyy x'D 

Sooooo... Kemanakah kita tahun ni??!! Hope boleh dapat suggestion yang best x'D Negara Asia je okayyy. Tak mampu nak ke Europe x'D

x

You May Also Like

5 comments

  1. Jomlah travel sesama nanti one fine day. hehe. Saya pun morning person orangnya :D

    Kalau Japan, mahu dak? Dekat certain part of Japan tu ada banyak snow dan banyak jugalah outdoor activities kalau tak silap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG, BV pun nak ikut la kalau travel kat Japan T^T
      im not a morning person actually, but i can be punctual n i hate being late. hahahhaa :D

      Delete
    2. Jomlah travel sesama bloggers :D

      Delete
  2. aaaaaah bila la qila nk post ceni hehe. all the best kak cha :)
    u look so damn happy. honestly, qila sukaaaaa baca ur stories sbb u're like the beginner wanderlust and so inspiring!!!!!!!!!!!

    goals qila tahun ni just nak kurus cantik hahahaha stupid goals but yeah. sambil tu menabung la ihihi. next next year nak start dahhhhhhh ber travel like u wuhuw! <3

    and your desire demand to be felt :p sgt best yo idea on luruh/musim bunga with fresh snow omggggg i cant even imagine the love ill be getting if i get there(anywhere) hahahaha. <3 nikmat travel ni eeeee bestnya T_T

    and yes, imma morning person too! benci org lambat kehkeh. goodluck kakcha! gogogo

    ReplyDelete
  3. if Asia I suggest travel to Korea or Japan . I love their scenery . Been to Korea twice totally love Korean food . Wishlist nak ke Japan tapi kena kumpul duit banyak skit sbb Japan kan a bit expensive from Korea .

    If europe nak sangat sangat tgk Switzerland tapi duit pun tak banyakkkk lagi =( * sob sob*

    New zealand in my wishlist too . Their scenery must see before die lah orang kata . hihihi

    ReplyDelete