Wednesday, March 30, 2016

Postcard from West Virginia, USA

Yesterday I have received an adorable DIY postcard from my online friend. Its all the way from West Virginia, USA. Never thought that receiving a postcard could make me happy! :D I guess its an old-school style to write a letter that not so many are into now. But somehow I just love all this DIY and vintage thingy okay! 

postcard from west virginia

postcard from west virginia
It just so adorable postcard from a cute girl. She's younger than me. I don't remember how did we become friends. But I guess she randomly added me on facebook and we chat each other quite often. I seriously love making friends online! I will tell more about it in next entry :) 

I went to Pos Malaysia today to figure out how to send letter overseas. The procedure is so simple! Buy the setem for international posting, stick it to your letter, pay what need to be paid and put in the mailbox! :D Jom main exchange postcard :P 

Well till here then! 

Toddles! 
READ MORE >

Sunday, March 27, 2016

Intrigued by Everything

intrigued by everything

I was born as someone who has so many question marks on top of my head. I keep wondering and questioning about everything around me. The why and how question never stop. There are pros and cons of being a passionately curious person. Talking about the pros, of course the only good thing is you can widen your knowledge and get to know about so many things by yourself. I would say it is something like force learning as you learn for the sake of satisfying your freaking curiosity. And sometimes the things that bothering you is sort of like "why do I have white spot on my teeth?" or maybe "do crab think fish can fly?" questions. Don't be surprised of random question that your inner self asking you. Certain times it is weird! 

Now lets talk about the cons. I don't know anyone else, but this is what I feel to be intrigued by everything and anything. Do you know that curiosity can lead to obsession in learning? I am so eager to learn about every single things that come across my mind. I wonder if it is possible for me to try every job in the world regardless how tough it is. The main point is just to satisfy my curiosity and to discover something new. I seriously can't stick with same job routine like what people do in their office. I want to be free. By being free I meant that I want to try anything that requires workmanship. I am aware that I might not be able to do certain things due to zero skills, but come on, how do we supposed to know if we never tried? I get bored easily doing the same thing again and again. I need to find something to feed my rebel soul!

Have you ever felt the same thing as mine?

Toddles! 
READ MORE >

Wednesday, March 09, 2016

Poskad Dari New York

Yeay I am super duper excited to receive my first postcard ever. All the way from New York pulak tu! Hiks. Thank to blogger Farah sebab pilih saya to be one of the postcard receiver. Ingatkan melepas nak dapat poskad dari New York tadi :P 

postcard from new york

postcard from new york
Rasanya mengumpul poskad mungkin akan dijadikan hobi lepas ni :D Nak dapat poskad dari merata tempat. Eksaited jugak bila cek peti surat ada dapat benda ni. Taklah asyik receive surat loan je, bil elektrik bil air bil gas je hihihihi. 

Once again, thank you so much Farah! Saya suka saya suka saya suka :D ♥ ♥ 

Toddles!
READ MORE >

Blogwalking Segment by RedBellas

blog segmen

Jom join :D
READ MORE >

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

blog giveaway

Jom meriahkan GA ni :) GA akan tamat pada 26 March 2016 jam 9 malam!
READ MORE >

Segmen Blogwalking By Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
segmen blogwalking

Syarat-syarat Penyertaan
  1. Sila Follow Blog SEINDAHCERITA
  2. Sila Like Page SEINDAHCERITA  
  3. Sila Follow Twitter @nieylanadia
  4. Sila Follow Instagram @nieylanadia
  5. Buat entri bertajuk " Segmen Blogwalking By Seindahcerita "
  6. Copy banner segmen dan link kan semula ke entri ini. 
  7. Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja.
Bonus!
  • Sempena bulan Birthday Nieyl bulan nie, nieyl akan pilih 5 Blog yang bertuah melalui perkhidmatan random.org untuk menjadi bloglist nieyl :)
Meh join! :D
READ MORE >

Tuesday, March 08, 2016

Simple DIY Facial Toner

Untuk yang tak mampu nak beli facial toner boleh cuba buat this simple do-it-yourself toner. Seumur hidup aku terus terang aku cakap yang aku tak pernah beli facial toner. Aku cuma beli cleanser dengan krim malam je. Krim siang pun tak beli. Hiks. Not so into beauty stuffs so aku pun tak tahu sangat kegunaan lain lain ni. Hahaks. I really need to educate myself on this. Bukan tak jaga muka, but syukur alhamdulillah yang muka bukan jenis berjerawat. Cuma berminyak sikit dan ada acne yang sangat aku menyampah tengok. Asal period je memang akan timbul 1 2 biji jerawat. Dahtu leklek je tinggalkan parut. Huhh. 

So here we go. DIY facial toner ni sangat simple nak buat. Hiks. Dan insyaallah sesuai dengan semua jenis kulit muka. 

diy facial toner
Cool tak? Macam beli yang dah ready made kan? Now take a look at this simple steps! 

Benda Yang Diperlukan : 

> Botol kosong or apa-apa bekas yang bersih
> Cuka epal / apple cider vinegar
> Distilled water (tapi aku guna air suam je hehee)

Cara - Cara: 

> Untuk kulit sensitif  - Mix 1 part of cuka epal with 4 parts of water
> Untuk kulit normal - Mix 1 part of cuka epal with 2 parts of water
> Untuk kulit berminyak - Mix 1 part of cuka epal with 1 part of water 

source :

If tak ada efek apa-apa, then boleh je nak increase sukatan cuka. Sebab aku tak ikut sukatan tu. Aku letak half cuka half air dalam botol tu hiks. And please note that cuka ni baunya memang busuk. But bila dah kering kat muka dah tak ada bau dah. :D Guna lepas cuci muka. Spray sikit kat tapak tangan then tempek dekat muka. Avoid kena mata and biarkan kering. Tak perlu cuci balik. Bila dah kering boleh apply krim muka :) Aku baru guna 2 hari. Tak sabar nak tunggu result guna DIY toner ni hiks :D Aku tak tahu harga toner kat kedai but this one worth jugak la. Sebotol kecik cuka epal tu boleh dapat berbotol toner hahahaa! 

Aku ingatkan cuka epal ni hanya untuk kegunaan dalam makanan. But ada lagi banyak benefit yang lain and here are some of them! 

1. Reduce Acid Reflux and Heartburn
2. Fight Candida (yeast) in the Body
3. Relieve Sunburns and Bug Bites
4. Lower Blood Pressure
5. Kill Foot or Skin Fungus
6. Natural Skin Toner
7. Treat Dandruff

source :

So apa tunggu lagi. Buatlah untuk kegunaan sendiri. :D Kalau result okay aku akan buat review. And insyaallah buat produk sendiri hahahahaha. Ok just kidding! Hopefully benda ni bermanfaat untuk korang :)

Toddles!
READ MORE >

Wednesday, March 02, 2016

Things To Do In Miri: Beaching at Luak Esplanade

Luak Esplanade is so famous among Mirians dan daerah sekutunya. Every Sunday the place will be crowded by local people. Since hari ahad adalah hari untuk bersuka ria menghilangkan ke-stress-an, to be among the crowded at the beach is the best option to do other than spending time watching movie at cinema :D Mostly memang manusia akan melepak, berkelah, buat bbq party, main kejar-kejar, selfie berjuta dengan laut dan sunset, makan sambil menikmati keindahan ataupun main tiup bubble dekat sana. Nak mandi pun boleh but just be extra careful. Kalau angin kuat don't ever dare to swim. Common sense lah kan sebab bahaya. 

The location is quite far away from my home. Dalam lebih kurang 20 minit macam tu rasanya. Its around 11km south of town. Way to reach the beach are by getting a taxi or bus or you may hire me as a part time driver hahaks! 

miri sarawak

luak esplanade miri sarawak
Its actually a normal beach. But the famous one for Mirians. Seronok tengok sunset! Hanya hari Ahad paling ramai. Para peniaga pun ada berniaga di area sini. So kalau nak menternak lemak pun boleh hihi. But bukan makanan berat lah. Just a simple dishes! Maaflah sebab gambar tu je yang aku ada snap yang menampakkan manusia. Heheh! 

miri sarawak
Ini bukan penderaan sama sekali. Adik aku yang rajin nak tanam kaki aku. Ingat aku tak dapat nak bergerak lettew bila kaki dah kena tanam. Hihiks. 

luak esplanade miri sarawak

luak esplanade miri sarawak
Silhouette photos kesukaan aku! Ada macam geng power rangers tak? Hiks seronok jugak snap photo macam ni. I am so into silhouette! Cuba teka aku mana satu hahahaha!

beach republic miri sarawak
Posing maut hihiks. Kalau skill photography tiptop memang boleh dapat shot lagi cantik! The sunset that day was so perfect! 

luak esplanade miri sarawak
I just love being at the beach and chasing the sunset! Do you know about bio-luminescent phytoplankton that make the waves glowing at night? Benda tu cuma ada certain tempat je macam kat Maldives. But surprisingly, last year benda tu ada dekat lautan Miri. But I never get a chance to see them for real. Sebab benda tu ada around pukul 11pm and above cause its not glowing all the time. And siapa nak pergi tepi laut tengah malam? Huhuhu. And we Mirians called it Blue Tears! Hopefully next time benda tu datang lagi kat sini :D

Kalau datang Miri, do visit Luak Esplanade! Its one of a must visit place in Miri hihihi. It may be just a normal beach, but the feeling to be in new places is always different cause the environment pun berbeza. Miri city is growing now and I can't wait to share more about my hometown!

Till here then. Toddles! 
READ MORE >