Things To Do In Miri: Beaching at Luak Esplanade

by - March 02, 2016

Luak Esplanade is so famous among Mirians dan daerah sekutunya. Every Sunday the place will be crowded by local people. Since hari ahad adalah hari untuk bersuka ria menghilangkan ke-stress-an, to be among the crowded at the beach is the best option to do other than spending time watching movie at cinema :D Mostly memang manusia akan melepak, berkelah, buat bbq party, main kejar-kejar, selfie berjuta dengan laut dan sunset, makan sambil menikmati keindahan ataupun main tiup bubble dekat sana. Nak mandi pun boleh but just be extra careful. Kalau angin kuat don't ever dare to swim. Common sense lah kan sebab bahaya. 

The location is quite far away from my home. Dalam lebih kurang 20 minit macam tu rasanya. Its around 11km south of town. Way to reach the beach are by getting a taxi or bus or you may hire me as a part time driver hahaks! 

miri sarawak

luak esplanade miri sarawak
Its actually a normal beach. But the famous one for Mirians. Seronok tengok sunset! Hanya hari Ahad paling ramai. Para peniaga pun ada berniaga di area sini. So kalau nak menternak lemak pun boleh hihi. But bukan makanan berat lah. Just a simple dishes! Maaflah sebab gambar tu je yang aku ada snap yang menampakkan manusia. Heheh! 

miri sarawak
Ini bukan penderaan sama sekali. Adik aku yang rajin nak tanam kaki aku. Ingat aku tak dapat nak bergerak lettew bila kaki dah kena tanam. Hihiks. 

luak esplanade miri sarawak

luak esplanade miri sarawak
Silhouette photos kesukaan aku! Ada macam geng power rangers tak? Hiks seronok jugak snap photo macam ni. I am so into silhouette! Cuba teka aku mana satu hahahaha!

beach republic miri sarawak
Posing maut hihiks. Kalau skill photography tiptop memang boleh dapat shot lagi cantik! The sunset that day was so perfect! 

luak esplanade miri sarawak
I just love being at the beach and chasing the sunset! Do you know about bio-luminescent phytoplankton that make the waves glowing at night? Benda tu cuma ada certain tempat je macam kat Maldives. But surprisingly, last year benda tu ada dekat lautan Miri. But I never get a chance to see them for real. Sebab benda tu ada around pukul 11pm and above cause its not glowing all the time. And siapa nak pergi tepi laut tengah malam? Huhuhu. And we Mirians called it Blue Tears! Hopefully next time benda tu datang lagi kat sini :D

Kalau datang Miri, do visit Luak Esplanade! Its one of a must visit place in Miri hihihi. It may be just a normal beach, but the feeling to be in new places is always different cause the environment pun berbeza. Miri city is growing now and I can't wait to share more about my hometown!

Till here then. Toddles! 

You May Also Like

5 comments

  1. kacak2 pic kitak..anyway kmk ada tag ktk dlm entry terbaru http://pinkylaptop.blogspot.my/2016/03/5-things-i-hate-most.html

    ReplyDelete
  2. Subhanallah, cantiknya view! I miss beaches T__T

    ReplyDelete
  3. lawanya sunsetttt! gambar bayang tu pun lawa btul. ish blog ni mmng lawa dgn gambarlah T__T

    ok nk pegi Miri lepasni!

    ReplyDelete
  4. subhanallah. the view..........is so great T_T
    and the blue tears!!! T_T
    aaaah dying to watch that one kind of plankton ish nak nak nak

    ReplyDelete
  5. Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete