Move On or Hold On?

by - May 23, 2016

move on, hold on, quotes
Pernah tak korang berada dalam situasi macam ni? Cuma ada dua pilihan, teruskan atau bertahan? Dilemma macam ni paling aku tak suka. Sumpah tak suka. Sebab aku memang tak boleh decide apa-apa. Aku terfikir, kalau aku move on, aku akan curious untuk tahu apa akan terjadi kalau aku follow the flow. Tapi kalau aku hold on pulak, aku takut yang aku akan kecewa. Alahai. Kenapalah susah sangat macam ni. Kalau korang, korang akan pilih mana? Teruskan atau bertahan? :/

Toddles x

You May Also Like

10 comments

  1. pernah sangat! memang agak susah nak buat keputusan dalam keadaan macam ni...istikharah adalah jalan terbaik...insyaAllah :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Kalau terjadi dekat diri sendiri, fikir apa kesan buruk atau baik kalau move on, kalau follow the flow, take time fikir betul betul. Yang pastinya, apa apa pun doa yang terbaik daripada Allah SWT okay ? Hope everythings going to be fine inshaallah <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually dah dapat rasa apa yg akan jadi if follow the flow.. tapi degil kan tak nak move on.. huhuhu

      Delete
  3. pernah.. lumrah kehidupan... banyak bersabar ye..

    ReplyDelete
  4. kalau itu yg terbaik, saya bertahan je. kalau sebaliknya, lebih baik move on :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tapi kita tak blh nak predict future sbb tu susah nak decide. dilemma memanjang jadinya .__.

      Delete
  5. Hakikatnya hidup ini untuk kita lebih keep going on, rather than hold on to things yang kita belum pasti akhirnya macam mana :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi if kita move on kita takkan tahu apa akan jadi bila kita hold on kan? be good or be bad, curious jugak nak tahu, tapi haish.. susahlah x'D

      Delete
    2. Well that means, kita tak boleh give up if it's a good thing? Jangan give up jika benda tu benda baik.

      Delete