Wajah Baru Blog Saya!

by - June 20, 2016

After spending many hours to revamp my little site since yesterday, I finally get it fully done by today! I was actually thinking to use the free template from Gooyabi site but after applying it on my second blog, I find that it's kinda confusing for me to change certain things in the template. So I decided to edit the whole thing on my blog based on the inspiration I get from THIS template. Not 100% similar of course. But I am fully satisfied! :D

eeca shyaa blog template

Honestly, my skill in blog editing is not that good actually. But as I mentioned early, I spent many hours for this. A perfectionist at its best lol. Many thanks to all the tutorials that I get from the Google. Kadang ada code yang tak jadi so I have to deal with errors. Normal lah kan kalau bab edit blog. The most thing yang aku struggle nak buat adalah letak CBOX dengan LINKWITHIN tu. I tried many times but the widget won't work on my blog. Tengok orang lain buat okay je. Sobs. Geram pun ada. Cuba punya cuba, finally dapat jugak. Punca widget tu tak berfungsi sebab ada error between HTTP and HTTPS. Jujur aku pun tak faham dengan benda alah tu. I just tried to change this and that on my own after all the tutorials yang aku jumpa tu tak jadik. Sikit lagi nak nangis ahhaha! Ok just kidding!

Apa yang aku cuba nak sampaikan kat sini adalah buat template sendiri lagi puas hati! I'm not a pro so the struggle is real. Tak macam korang yang hebat edit blog. Mesti kacang je kan nak edit blog simple macam ni. Huhuu. And I will always go for minimalist theme. Tak suka meriah sangat. Suka yang simple and neat. Biar sedap mata memandang. Orang pun tak pening bila singgah blog kita. The only thing kena improve sekarang adalah penulisan. Blog cantik tapi isi tak ada hahaha! Sorry gais, I will improve that part. 

Toddles x

You May Also Like

14 comments

  1. blog ni tak pernah tak lawa, cantik sangat template baru ni! saya je yg dah bertahun-tahun malas nk tukar template, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you mazni! hihi kalau malas nanti sy tlg buatkan xD

      Delete
  2. Siqah tak pandai edit blog sendiri. Ambil jalan yang senang je suruh orang editkan. Hee. Btw, nice blog. Lawa dan simple template. Senang untuk dibaca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you siqah! ada byk tutorial kat google awk blh guna. cubalah edit jugak!

      Delete
  3. Cantikkk...
    Done klik nuffnang untuk awak..

    ReplyDelete
  4. seriously cantik n senang mata memandang. u did a great job!

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan..
    Nice blog.. Done follow #170.. Follow me back ;)

    ReplyDelete
  6. kacak blog baru ktk sis.thumbs up!

    ReplyDelete
  7. cantik. dulu guna xechalogy sekarang nampak lagi dabomb! paling penting, kita puas hati kan? eyja pun kalau boleh tak pernah mintak orang design. dia cam tak puas kalau bukan hasil tangan kita sendiri kan? :) blog ni cantik. you did a great job, gall! <3

    ReplyDelete