Lihit Lab Teffa Pen Case Review

by - September 29, 2016

pen case review


Semalam parcel dari Jepun sampai. Gembira bila benda yang ditunggu-tunggu akhirnya dah dalam genggaman. Memandangkan aku memang suka gila dengan pen, maka aku pun carilah tempat simpan pen yang lebih besar dan boleh simpan barang stationery yang lain. And yeah, to place everything in one place would be much better than carrying multiple items so I decided to get a brand new pen case for myself. 


Teffa pen case ni adalah pilihan hati aku. I was scrolling the @umbooba IG dan tertengok pen case yang dia guna. Terus jatuh cinta dan terus meroyan nak yang tu jugak lol. Proses mencari pun dimulakan tapi hampa sebab pen case ni tak ada jual di Malaysia. Nak cari yang lebih kurang sama pun tak ada. Final choice aku adalah mintak tolong @japaneasyshopper yang belikan. Walaupun postage mahal sebab nak ada tracking number, aku sanggup demi stationery hiks. For those who still don't know this one fact about me, let me tell you that I am a hardcore addict of stationery! 

pen case review


Ini adalah interior Teffa pen case. Saiz benda ni tak besar dan tak kecik. I would say the size is perfect and deserve to be called as portable stationery inventory. Both strap are very secure and tight and it will hold the pens properly. Dijamin tak akan ada pen yang terkeluar dari landasan! Bahagian sebelah kiri lebih sesuai untuk pen yang panjang dan bahagian sebelah kanan pulak sesuai untuk pen yang pendek. Walaupun boleh simpan banyak pen, tak bermaksud kau boleh sumbat semua kat dalam. If you prefer bulky pen case, go ahead then lol. Aku cuma letak pen yang aku guna selalu dan semestinya pen kesayangan. 

pen organiser stationery





lihit lab teffa pen case

This is the other side of Teffa pen case. Divider tu aka notebook style pen case lah yang buatkan aku jatuh cinta dengan benda ni. Bila flip terus ada dunia lain selain pen hiks. Bahagian ni pulak aku simpan stickers dan washi tapes. Kalau sebelum ni aku guna pen case jenis macam ni cuma tak ada divider. And it is specifically for pens only. Tak best sebab terpaksa simpan stickers and washi tapes tempat lain. Tapi dengan adanya magik si Teffa ni, aku boleh sumbat semua kat situ. Dan semestinya aku rasa best gila hihi. All the pockets are tight enough. Tiga poket yang sebelah kiri tu memang ketat yang amat. A bit difficult to put stuff inside but still worth using. As long as you know how to organise the stuffs, it's not a big deal then! It's stickers and washi...stickers and washi everywhere.. 

teffa pen case review


Double zipper memang smooth, Tak ada tersekat-sekat. Aku dapat rasakan yang benda ni akan bertahan lama. Maksudnya tak cepat rosak. Material pun boleh dikatakan superb. Dan kalau tengok balik gambar first, ada dua poket dimana kau boleh letak something kat dalam. But yeah, kertas kecik adalah paling sesuai. Contoh macam sticky notes or post notes tu. Or maybe your business card!

Overall, aku memang fall in love head over heels with this pen case. Gembira dengan Si Teffa ni sebab memenuhi citarasa aku hahaha. And it's portable stationery inventory! Highly reccomended to those who are looking for perfect pen case organiser! Harga satu RM40. Aku beli dua sebab maktiri aku nak jugak untuk dia simpan barang mekap lulz. And I am happy to say that this is the best pen case I ever had kahkahkah. Dulu masa sekolah penselkes tak best! Paling gempak pun guna kotak video tape then tampal macam-macam gambar x'D 

Hope you enjoy reading. Toddles! x

You May Also Like

3 comments

  1. Wahhh cantik dan nampak tersusun gitu, tapi saya ni tak sesuai kot sebab suka simpan bnyk barang termasuk kalkulator la gam gajah la apa.hahahaha

    ReplyDelete
  2. wahhh cantiknyaaa. jauh beli oh. sanggup ktk. hahahhaa
    ya baruk addict bena. :D
    tk baruk best, macam2 blh ngkah dlm ya :)

    ReplyDelete