Things To Do In Miri : Tusan Cliff Beach

miri sarawak travel

Last week I went to Tusan cliff beach for the first time after longing to be there since the amazing phenomenon happened in that place. Located around 40km from the Miri city, it took about 30-40 minutes to reach the place. It's also quite near to Bekenu district. The view there is freaking amazing! Thank to the great weather though!

things to do in miri sarawak

Tusan cliff beach has been famous among the locals after a rare natural phenomenon occurred last October and September 2015. They found out that the waves were glowing in blue and they called them as a Blue Tears. The incredible sight was caused by a bio-luminescent phytoplankton that usually found in Maldives and another islands in another countries. Blue Tears doesn't happen all the time and we have yet to found out when it will happen again.

tusan beach miri sarawak

The cliff at the Tusan beach is somewhat known as a horse's head (Batu Kuda) by the locals. Not sure if you could see the cliff like a horse's head, but if you really take a look at it, you will figure it out that it does look like a horse's head with its curly hair and currently drinking the ocean waters :p When I was here last week, I couldn't reach the horse's head since the tide was on a high level as known as air pasang. You can obviously see it in the photo. There's no way I would walk across that water lol. But if you are lucky enough to be under that cliff, you will be able to see the Miri seahorse lighthouse from that spot!

miri sarawak attraction

miri sarawak attraction

Aside from the beautiful scenery of the beach and the cliff, it is said that ancient fossils are known to be found in this area. The natural rocks layers on the cliffside area also makes it a geologist's playground.

tusan beach miri


miri sarawak tusan beach

sarawak tourism

Beach and sunset lover? I believe Tusan beach is perfect for you! The scenery is very breathtaking. Even though it just looks the same like other beaches, you will still get a different vibes when being in an unusual place. Nothing beats the magnificent power of nature! The beach is harder to reach since it is located a bit far from the town. But the short trip gonna worth it!

sarawak tourism
There's something that people need to know before they come here. Notice the height in the photos? Yes, that means the beach is down there and you have to take a short steep-walk from the top to the bottom. For people that is afraid of height (LIKE ME), it will be a bit bothersome though. Nak turun payah, nak naik pun payah. Panic attack menyerang. But no, its not that dangerous. I'm proud of myself that I challenged my fear just for the sake of beautiful scenery. Mission accomplished!

things to do in miri
things to do in miri
Another fun part of being in the beach, you can spend few bucks for the street foods. And also enjoy the moment with the buskers! Penat-penat dari bawah boleh rilek dan santai minum air kepala dan makan makanan lokal!

tusan beach miri

tusan beach miri

Tusan beach is really a great place to escape from the hectic life in town since it is also a remote area. If you are planning to pay a visit in Miri Sarawak, don't miss a chance to visit Tusan beach!

Toddles!

Cara Buat DropDown Navigation Bar Untuk Blogger

cara buat navigation bar, dropdown menu bar

Ada tak yang guna fungsi pages untuk blog? Kalau yang guna blogger simple template, mereka takda sediakan dropdown navigation bar. Jadi kalau korang nak letak banyak kategori, pages/navigation bar korang akan jadi banyak dan nampak semak. Selain me-minimize-kan navigation bar, fungsi dropdown ni jugak menampakkan blog korang lebih kemas dan teratur! Meh saya share cara buat dropdown navigation bar untuk blogger. Sangat mudah sebab tak perlu usik main template. Kod ini saya dah banyak kali try and error. Terkial-kial jugak nak buat dropdown navigation bar sebab kebanyakan tutorial yang saya cuba semua tak jadi. Asalnya kod ini cuma single navigation bar (tak ingat tutorial dari website mana) tapi at last berjaya juga buat yang dropdown punya.

NOTA PENTING: Sebelum mula pastikan page gadget pada layout di remove terlebih dahulu. (kalau ada)

1. Dashboard > Layout > Add HTML/Javascript
2. Copy dan paste kod dibawah ke dalam kotak html

<style>
#primrose {
     width:100%;
     background:#EFF5FB;
     position:fixed;
     top:0px;
     left:0px;
     padding: 0px;
     z-index:9999; }
#daisy ul {
     float: none;
     display: inline-block;
     margin: 0;
     padding: 0px;
     list-style-type: none;
     font: normal 12px Karla;
     text-transform: uppercase;
     letter-spacing:1px; }
#daisy li {float: none;display: inline-block;}
#daisy li a, #daisy .dropbtn {
     display: inline-block;
     color: black;
     text-align: center;
     padding: 14px 16px;
     text-decoration: none; }
#daisy li a:hover, #daisy .dropdown:hover .dropbtn {background-color: #EFF5FB; }
#daisy li.dropdown {display: inline-block;}
#daisy .dropdown-content {
     display: none;
     position: absolute;
     background-color: #EFF5FB;
     min-width: 160px; }
#daisy .dropdown-content a {
     color: black;
     padding: 12px 16px;
     text-decoration: none;
     display: block;
     text-align: left; }
#daisy .dropdown-content a:hover {color: #000000;font-style:italic;font-weight:bold;border-bottom:0px solid #000;}
#daisy .dropdown:hover .dropdown-content {display: block;}
</style>
<div align="center">
<div id="primrose">
<ul id='daisy'>
<ul>
        <li><a class="active" href="YOUR BLOG PAGE URL">Home</a></li>
        <li><a href="YOUR BLOG PAGE URL">About</a></li>
<li class="dropdown">
<a href="#" class="dropbtn">Categories ˅ </a>
<div class="dropdown-content">
       <a href="YOUR BLOG PAGE URL">Travelogue</a>
       <a href="YOUR BLOG PAGE URL">Beauty</a>
       <a href="YOUR BLOG PAGE URL">Books</a>
</div></li>
      <li><a href="YOUR BLOG PAGE URL">Disclaimer</a></li>
</ul></div></div>

3. Klik save dan siap!

Untuk sesi penukaran, korang boleh copy dan paste kod tu dekat SINI dan tukar warna dan font mengikut citarasa korang. Aku sarankan korang tukar yang aku tanda dalam kod sahaja dan yang lain semua tak perlu usik. Dan untuk warna, kalau boleh guna satu warna sahaja untuk mengelakkan kecatatan hehehe!

biru : tukar saiz dan jenis font
merah : tukar warna navigation bar
hijau : tukar kepada link blog page korang

Bagi yang tak tahu :

1. Cara untuk copy page link dan paste dalam kod diatas
Dahsboard > Pages > Klik VIEW untuk page yang dah dibuat > Copy URL

2. Kalau nak terus categorize guna label pun boleh. (untuk blog yang ada label post sahaja)
Klik mana-mana label > Copy URL

NOTA KAKI: Dua cara ni berbeza. Boleh tengok contoh pada blog saya sendiri. Kalau klik PERSONAL, webpage yang keluar terus memaparkan semua post dibawah label PERSONAL. Tapi kalau klik TRAVELOGUE, saya letak pages sebab nak asingkan post which is you need to do it manually. Kira macam buat hyperlink ke entri-entri yang korang nak sahaja.

Kalau ada yang tak faham, jangan malu jangan segan silalah bertanya :)

Harap membantu!

The Gold Ring And The Beaded Bracelet

eeca shyaa

I have decided that #CaaAndHerStuff gonna be part of this blog from now on. Just like how other people do their every month's haul, I'm gonna do the same but in a different way. And I might thinking of categorize them all. And for this, for #CaaAndHerStuff, it simply means me and my belongings. I just want to share my favorite stuff and keep them as a memory. Well, just in case I lost them someday! At least I have bits of them with me here. :)

So today, I just bought new precious bracelet for myself and I am completely in love with it!

long beaded bracelet


Pretty and cute isn't it? Abaikan jam tangan yang berdebu tu hahaha! All you need to focus is on that pretty colorful tiny beads! It's actually a long beaded bracelet. I bought it for RM40. I don't know if you think its a bit pricey or cheaper but you know what, when something caught your attention, how much the thing costs is not a big deal. Yang penting dapat or tak pun memang akan ada penyesalan. Hiks. Aku memang suka benda-benda unik dan ala-ala vintage macam ni. And I don't care if it's a cheap stuff atau tak. Janji aku suka. And I love beads too! Lagi-lagi kalau yang crystal beads. And until I found something like this bracelet, baru ku tahu manik manik yang lain pun cantik jugak!

The next thing I bought for myself is a gold sempoa ring! I called it self reward.

sempoa ring, gold ring


Well, to be honest, travel fund is gone. Aku guna duit yang aku kumpul untuk pergi Korea untuk beli cincin emas. Memandangkan harga emas makin hari makin melambung tinggi, baik aku simpan secebis daripada tak ada langsung. Ada tu memang ada. Tapi itu pemberian orang tua. At least aku ada something yang betul-betul berharga yang aku beli guna duit sendiri. Aku ada terbaca yang harga emas pada tahun 2020 akan jadi dalam around RM500 segram. Sekarang segram emas belum cecah RM200 lagi. Mungkin dalam RM180+ segram.

Masa beli cincin ni sebenarnya aku kurang dengar apa yang amoi tu cakap. The only thing that I know at that time was I have enough money to buy that gold ring and walau apa pun terjadi, aku tetap nak beli. So here it goes... I am married to myself! Kenapa aku pilih sempoa? Tak ada sebab apa pun. Aku suka tengok benda tu boleh bergerak. Plus design tu pun nampak unik. Kalau nak kira something mungkin boleh praktikkan sempoa di cincin ni kot hihihi. Tapi kena belajar cara macam mana nak kira dululah sebab aku pun tak tahu pakai sempoa ni. Kesian duit untuk travel huhuhu. Tapi tak apa, orang cakap takkan lari gunung yang dikejar... Betul lah kan. Gunung mana ada kaki :p Rajin-rajin simpan duit insyallah boleh tunaikan impian nak jelajah serata dunia. Ultimate goals tu!

Till here then.. Toddles!

Peta Dunia Mengikut Fikiran Donald Trump

Sejak Donald Trump jadi presiden amerika syarikat, macam huru hara je dunia aku rasa. Padahal ada sesetengah orang kata yang Donald Trump ni cuma cakap kosong dan tabur janji kosong saja semata-mata nak orang undi dia. Biasalah.. Demi nak ambil hati penyokong, kenalah tabur janji manis dulu. Macam tak tau je. Kan kita dah ada contoh. Berdoa sajalah yang Donald Trump ni cuma cakap kosong. Fikir yang positif dan selalu doa yang terbaik. Kot kot manatau tuhan bagi hidayah dekat dia. Tengah best layan facebook baca artikel, aku terjumpa pulak satu benda yang agak menarik nak di kongsi. Ia adalah peta dunia mengikut fikiran Donald Trump! Okay cuba korang cari dimana letaknya negara Malaysia dalam peta ni. Tsk!




Tak tahu nak respon macam mana. Kalau betul lah Donald Trump fikir yang Malaysia ni banyak terrorist, memang berjaga-jaga dan bersiap sedialah kita. Wish we could change his perspective towards our country and even on other countries too! Dan buang jugak perangai tak senonoh dia yang racist dan sexist tu. I wish we could live in peace and harmony. Love and respect each other regardless the color of the skins, races, religions etc. Let's hope for the best!


Adonit Jot Pro Stylus Review

Adonit Jot Pro | Untuk sesiapa yang guna tablet ataupun iPad selain iPad Pro, entri ini adalah untuk ada. Kalau ada yang minat digital drawing, sketching, digital note-taking etc, benda yang aku nak kongsi ini adalah tool yang akan menyenangkan kerja korang. Pernah guna stylus yang pakai sponge material? Boleh klik SINI untuk tengok stylus yang aku maksudkan. Sebelum ni aku guna tu dan aku rasa bodoh gila sebab benda tu langsung tak bagi kerjasama. Jangankan nak melukis, nak jot down nota pun susah. Cari punya cari, akhirnya aku jumpa stylus yang compatible dengan iPad aku dan juga tablet lain.

adonit jot pro malaysia



Ini sahaja yang ada dalam kotak. Insert hitam tu superb sebab ada adhesive strap yang menahan stylus tu supaya tak terlampau berasa gegaran bila di goncang oleh customer yang tengah fikir nak beli atau tak nak beli. (admit it that you always shake the stuff before you purchase them.. or is it only me? lulz). Mine is in a rose gold color. Adonit Jot ni ada banyak jenis dan yang aku punya adalah Adonit Jot Pro. Klik SINI untuk tengok version lain. 

adonit jot pro review

Adonit Jot Pro Size and Design

Kalau tengok memang slim dan panjang tu lebar tapak tangan aku je. Mudah nak bawa sana sini. Yang bestnya Adonit Jot Pro ni ada screw cap untuk protect tip hujung tu daripada rosak. Kalau nak guna, lid tu boleh dipusingkan dekat bahagian atasnya supaya tak hilang. Adonit Jot Pro ini adalah metal tube. Bukan plastik. Kalau sakit hati dengan orang boleh cuba ketuk kepala mereka dengan benda ni. Hihi!

adonit jot pro malaysia review

Functionality 

Berbeza dengan rubber-tip/sponge-tip stylus, Adonit Jot Pro ni lain. Kalau tengok dalam gambar, yang tip tu adalah plastic-disc with ball-joint. Bila guna untuk menulis atau melukis memang precise sangat. Benda tu mesti kena lekap rata atas screen untuk dia berfungsi dengan baik. Nampak pelik tapi sangat best bila guna. Slide smoothly atas screen! 

adonit jot pro procreate

Result of using Adonit Jot Pro

Pandai tak aku lukis? Hiks. Buruk dan kena banyak berlatih. Aku suka-suka je nak melukis sebenarnya dan apps yang aku guna adalah Procreate. Senang hati buat kerja bila guna Adonit Jot Pro. Rasanya kalau guna rubber-tip stylus memang sampai bila-bila pun aku tak dapat melukis tanpa rasa marah huhuhu. Kalau masih tak percaya dengan review aku, meh tengok video aku provide dekat bawah ni. 

A video posted by Eeca Shyaa (@eecashyaa) on

Haa percaya tak yang Adonit Jot Pro ni best? Harga sangatlah berbaloi. Aku beli dekat Switch dengan harga RM138. Tak murah dan tak mahal yang penting kualiti bagus. :) Cuma satu je cons Adonit Jot Pro ni.. Ini pendapat aku lah.. You cannot rest your hand on the tablet/Ipad or it will drag the screen or might be ruining your drawing bila melukis. Small matter je. Kalau tak nak kekacauan berlaku, belilah Adonit Pixel sebab ada fungsi palm rejection. Harga pun superb lah! Konklusinya, Adonit Jot Pro sangatlah okay untuk permulaan. Kalau taknak beli Adonit Jot Pro, beli yang Adonit Mini. Harga kalau tak silap RM98 dekat Switch.

Sekian saja review aku kali ini. Don't hesitate to ask me if you have a question about this!

Drama Korea Terbaru Pilihan Hati

upcoming korean drama, legend of the blue sea

Tak sabar tunggu cerita korea baru yang akan mula minggu depan. Ada tiga korean drama yang currently dalam to-watch list aku. Pengaruh cerita korea ini memang kuat macam pengaruh donald trump jugak. Bila dah tengok trailer memang akan terjebak. Tak boleh kalau tak tengok sebab gerenti akan teringat-ingat teaser tu. Lagi-lagi kalau ada actor kacak dan hensem. I kenot resist! :p  Ada tiga drama korea yang akan mula pada minggu depan yang aku nak tengok. Are you ready?

1. Legend of The Blue Sea

Tengok teaser pun dah best. Pelakon utama drama Legend of The Blue Sea ini adalah si kacak Lee Min Ho dan si cantik Jun Ji Hyun. Drama ini adalah inspirasi daripada sejarah kisah dongeng orang Korea iaitu Joseon legend dimana seorang nelayan menangkap puteri duyung dan melepaskannya. Dalam cerita ini pulak, puteri duyung yang terakhir di dunia muncul di Seoul dan cuba untuk hidup sebagai manusia. Bila dah jadi manusia, terjumpa pulak dengan si penipu Lee Min Ho. Lee Min Ho pula akan ada dua watak di era berlainan iaitu zaman dulu dan zaman moden. Curious gila nak tahu jalan cerita drama Legend of The Blue Sea ni! Agaknya dapat tak puteri duyung zaman dulu survive zaman moden?

Release date : 16 November 2016

2. Weightlifting Fairy Kim Bok Ju

Drama Weightlifting Fairy Kim Bok Ju ini pulak mengisarkan tentang atlet yang cuba untuk mencapai impian mereka dalam sukan yang diminati. Pelakon utama adalah Lee Sung Kyung sebagai Kim Bok Ju dan Nam Joo Hyuk sebagai Jang Joon Hyung. Drama ini bukan sekadar sukan tetapi akan diselitkan kisah cinta antara pelakon utama! Hmm boleh ke Bok Ju comel ni angkat berat?

Release date : 16 November 2016


3. Oh My Geum Bi

Drama Oh My Geum Bi ni macam cerita sedih. Berkisar tentang seorang ayah yang menjaga anaknya yang berumur 8 tahun yang mempunyai penyakit Alzheimer. Hmm mengingatkan aku dengan movie A Moment To Remember. Rasanya kena sedia tisu bila tengok drama ni! Pelakon utama adalah Heo Jung Eun sebagai Geum Bi dan Oh Ji Ho sebagai Mo Hwi Chul. Tak sabar nak tengok!

Release date : 16 November 2016
* * * * * *
Don't forget to mark your calendar! 

Bila Donald Trump Jadi Presiden Amerika Syarikat

donald trump, USA president, 2016 usa election

Nak kisah atau tak terpulang dengan individu. Tapi aku rasa benda macam ni semua orang patut ambil tahu walaupun dia tak suka. Kenapa dan apa. Nak cakap aku follow up the entire US election news memang taklah. Tapi at least aku tahu serba sikit tentang benda ni. Agak terkejut bila tahu Donald Trump yang jadi president baru. Hairan kenapa orang tetap undi dia sedangkan mereka tahu Donald Trump ni orangnya macam mana. Terang-terangan menyokong dan menggalakkan benda yang tak sepatutnya. Like seriously? Tak jugak aku support Hillary Clinton sebab either Donald Trump ataupun dia, orang Islam tetap jugak akan ditindas, kan? Donald Trump memang benci Islam. I can't imagine what he will do to Muslims later. Antara sebab kenapa orang takut bila Donald Trump jadi presiden Amerika Syarikat:

Orang Islam akan dilarang untuk masuk ke USA.
Imigran/pendatang akan diusir dan dihantar pulang ke negara asal. Dia jugak mengugut untuk batalkan visa terhadap negara yang taknak terima rakyat dia balik. (Kesian kalau yang dah ada family kat sana..)
ISIS : Kononnya nak hapuskan ISIS di Middle East. Even if dia berjaya hapuskan ISIS, aku tak rasa dia akan bagi keadilan untuk umat Islam kat sana. Perang, genocide memang tetap ada.
Ekonomi dunia akan terganggu.
Menggalakkan racism sebab dia sendiri pun racist!

Sebenarnya aku tak faham kenapa dia ramai supporter. Adakah sebab spesies macam dia ada banyak kat sana? Kalau ya memang agak menakutkan okay! Apa-apa pun, benda dah jadi. Donald Trump won the presidency and he is now a new president of United States. The 45th United States president. Kita tunggu dan lihat apa consequences dia lepas ni. Tengok jugak apa yang terjadi di Malaysia sekarang. Macam-macam hal. Sobs.

Dear world, meet the new United President, Donald J Trump...

S

Of Things That Happened Last Week

eeca shyaa


Terus terang cakap memang aku eksaited bila nak masuk bulan November. Nothing particular actually since I was counting the days to meet someone. Eksaited nak mati bila tengok hari yang ditunggu-tunggu akan tiba. Biasanya hello-november-please-be-nice-to-me adalah benda tipikal yang akan orang buat tiap kali masuk bulan baru. Padahal apa-apa bulan pun memang baik dengan kita. Kita yang shaitonirojim sebenarnya. Kihkihkih. Now let's skip to the things that happened in my 44th week of 2016. 

Shattered.

I was completely tearing and breaking into pieces. I trusted that person very much. Makin lama aku rasa makin dibiarkan. Tapi aku tak peduli. Aku abaikan perasaan tu semua. Rupanya instinct aku betul. Dia give up on our relationship dan tinggalkan aku tanpa sikit rasa sedih pun. He always said he loves me more, he said he won't leave me, he said he will keep his promises but sadly he broke his own words. Spesies macam ni memang layak dihumban dalam laut paling dalam dan dijadikan santapan jerung. Tak pun pergi hantar ke bermuda triangle biar lenyap. I thought I will be crying for the whole month but thanks to korean dramas dan Ji Chang Wook sebab tak sampai seminggu aku dah boleh move on. Tak sabar nak tengok oppa Lee Min Ho berlakon dalam The Legend of the Blue Sea pulak. Tengok trailer macam best!

I Abandoned My Bullet Journal.

Disebabkan sedih, aku tak ada mood nak tulis apa-apa dalam journal. Rasa serba salah sebab aku sepatutnya menulis tapi aku cuma biarkan week 44 tu kosong. Mungkin minggu ini pun kosong. Dan mungkin jugak aku akan biarkan the whole November punya page tu kosong. Serius sedih dan tak ada semangat. Malaslah. 

I Skipped My Konga Class As Well.

I am supposed to attend the fitness class on Wednesday, Thursday and Friday. Tapi disebabkan cuaca pun ikut mood aku yang tengah sedih dan gloomy, aku jadi malas. Memang minggu yang teramat malas dan tak ada mood gara-gara satu benda je. Alahai. I need my spirit back! To that person, nak tinggalkan aku pun tak perlulah bawak semangat aku lari. Phew. Benci ah.


I Lost My Gold Bracelet. 

Ini kali kedua aku kehilangan gelang. Masa hari jadi aku yang entah ke berapa, mungkin yang ke 20 or 21 kot, ex boyfriend ada hadiahkan gelang. Tapi tak sampai seminggu gelang tu hilang. Sabtu lepas pulak gelang emas aku yang hilang. It was bought my late grandma sobs. Dalam pukul 3 petang baru aku perasan yang tangan aku kosong. Sedih. Aku taknak dah pakai apa-apa gelang unless yang memang jenis tak boleh nak tercicir. 

Cancelled Plan.

Well, sebenarnya aku memang nak keluar hari Ahad dengan kawan yang aku tak pernah jumpa tapi dalam chat kemain macam orang dah kenal 10 tahun. Tapi disebabkan malam sabtu tu aku terlampau layan perasaan dan tidur lewat, makanya esok aku terlewat bangun dan meng-sengajakan diri ini untuk bangun lewat. Hiks. Insyallah Ahad ni aku akan keluar mencari semangat aku balik. Nak jalan sekitar Miri dan cari tempat best. Boleh aku share dalam blog. 

* * * * * *

Di sebalik benda yang jadi aku yakin ada hikmah dan allah pasti ada rancangan yang lagi baik dari tu. Tapi kalau yang bangun lambat dan abaikan sesetengah benda tu memang kemalasan yang datang dari diri sendiri. Insyaallah azam tahun baru nak jadi rajin pulak! Abaikan hari hari aku yang bosan sebab aku memang jarang keluar rumah dan pergi mana-mana. Ayah aku pun bising sebab asyik mereput dalam bilik je hahah! Jangankan keluar rumah, keluar bilik pun tak. Orang lain sebok tengok gegar vaganza, tengok suri hati mr pilot entah, aku pulak over feeling layan cerita korea. Tak pun menyampah sendiri tengok video donald trump dalam youtube. Curious nak tahu siapa akan menang dalam us election! Jeng jeng jeng!

Till here then. Bai!

My Top 4 Favorite Websites To Help Me De-Stress and Stay Calm

how to de-stress

I was lost in the ocean of thoughts last night. It's not empty but full of why-questions. Nak bercakap dengan kawan tapi dah lewat dan agaknya mereka dah tidur. Nak update blog tapi kepala otak tak nak fikir benda lain. Nak tengok korean drama tapi tak boleh nak fokus. Lastnya merenung ke siling je. Teringat dengan seseorang dah tu menangis. Dah berhenti menangis datang pulak benda lain menerjah. I'm pretty sure you have been through this situation too. That lost and empty feeling. It's dragging you away from your sense. Tengah fikiran kosong tu aku pun taip "calm" dekat Google dan terjumpa senarai website yang sangat menarik yang boleh membantu untuk tenangkan fikiran. Ada banyak tapi aku cuma senaraikan yang paling aku suka sahaja.

1. Calm

calm website

Website ini ada 29 nature screen dengan bunyi yang lain dari gambar yang lain. Pilih mana yang berkenan dan make sure kasi full screen supaya benda lain tak ganggu. Kalau ada projector screen mesti best kan. Luas pemandangan hiks. I'm sure you're going to fall in love with this website.


2. The Thoughts Room

the thoughts room

Ini antara salah satu yang aku suka. Kalau orang yang suka up status luah perasaan di Facebook, thoughts room lagi best. Bila kau taip ayat di status bar, ayat-ayat tu akan jatuh dan hilang. Trust me, it gives you another feelings. Background music pun sangat membantu.

3. Looking At Something

looking at something

Bila dah enter website ni dia memang akan ada bunyi burung berkicauan dan bunyi hujan. Kalau korang move cursor bahagian atas, ia akan jadi hujan renyai. Kalau move cursor bahagian bawah, ia akan jadi hujan lebat dan ribut petir. Kalau yang suka bunyi hujan macam aku memang akan suka website ni.

4. The Nicest Places On The Internet

the nicest people on the internet

Jangan fikir lain pulak bila dah buka website ni. You will receive virtual hugs and love from strangers. Bagi aku agak kelakar jugaklah but it works cause it puts a smile on my face.

Empat ni antara yang paling aku suka. Kalau nak lagi yang lain boleh tengok di SINI. I hope the websites will help to put your mind on ease. Not much but at least it works for me!

Toddles x

If I Had Not Met You At All


scarlet heart ryeo quotes hae soo

If I had not met him, I would not yearn for him.
If I did not know him, I would not think of him very much.
If we had not been together, I would not have to disappear.
If I did not treasure him so much, I would not have so many memories.
If I did not love him, we would not have to throw each other away.
If we had not been face-to-face, we would never have been together.
Perhaps, if I had not met you at all.

-- Hae Soo, Scarlet Heart Ryeo Ep 19