Bila Donald Trump Jadi Presiden Amerika Syarikat

by - November 09, 2016

donald trump, USA president, 2016 usa election

Nak kisah atau tak terpulang dengan individu. Tapi aku rasa benda macam ni semua orang patut ambil tahu walaupun dia tak suka. Kenapa dan apa. Nak cakap aku follow up the entire US election news memang taklah. Tapi at least aku tahu serba sikit tentang benda ni. Agak terkejut bila tahu Donald Trump yang jadi president baru. Hairan kenapa orang tetap undi dia sedangkan mereka tahu Donald Trump ni orangnya macam mana. Terang-terangan menyokong dan menggalakkan benda yang tak sepatutnya. Like seriously? Tak jugak aku support Hillary Clinton sebab either Donald Trump ataupun dia, orang Islam tetap jugak akan ditindas, kan? Donald Trump memang benci Islam. I can't imagine what he will do to Muslims later. Antara sebab kenapa orang takut bila Donald Trump jadi presiden Amerika Syarikat:

Orang Islam akan dilarang untuk masuk ke USA.
Imigran/pendatang akan diusir dan dihantar pulang ke negara asal. Dia jugak mengugut untuk batalkan visa terhadap negara yang taknak terima rakyat dia balik. (Kesian kalau yang dah ada family kat sana..)
ISIS : Kononnya nak hapuskan ISIS di Middle East. Even if dia berjaya hapuskan ISIS, aku tak rasa dia akan bagi keadilan untuk umat Islam kat sana. Perang, genocide memang tetap ada.
Ekonomi dunia akan terganggu.
Menggalakkan racism sebab dia sendiri pun racist!

Sebenarnya aku tak faham kenapa dia ramai supporter. Adakah sebab spesies macam dia ada banyak kat sana? Kalau ya memang agak menakutkan okay! Apa-apa pun, benda dah jadi. Donald Trump won the presidency and he is now a new president of United States. The 45th United States president. Kita tunggu dan lihat apa consequences dia lepas ni. Tengok jugak apa yang terjadi di Malaysia sekarang. Macam-macam hal. Sobs.

Dear world, meet the new United President, Donald J Trump...

S

You May Also Like

16 comments

  1. gerun bila dengar dia nak orang Islam yang dah siap ada kat sana balik negara asal , kesian kalau student yang tgh sambung study kat sana

    ReplyDelete
  2. huhu sy pon tak ikuti pon election US ni, baca sini baru tahu sbb apa org hampa Trumph naik presiden sbb rasa semua presiden US sblm ni sama je pembelaan terhadap umat islam tu kelaut.

    bte, doakan moga Malaysia jugak dpt PM baru nanti yg lebih berprinsip ke arah kemajuan Malaysia bukan membangkrupkan Malaysia. Hope so =')

    ReplyDelete
  3. things are getting scarier day by day

    ReplyDelete
  4. Pelik kan macam mana dia ni boleh menang...

    ReplyDelete
  5. dengar cerita semua masjid dekat US pun dia akan tutup :(

    ReplyDelete
  6. I'm so doomed! xD

    i think, imigran dihantar ke negara asal tu there's no way he can do it tho. i'm mean, banyak kot imigran kat sini and mesti banyak belanja nak kena guna. that's what i heard this morning. About the Muslim, I'll pray for their safety here.

    but let's hope semua tu sekadar kata2 utk orang vote dia hehehehe.

    ReplyDelete
  7. sama macam tak faham kenapa kerajaan Malaysia sekarang banyak supporters. Asal PRU je, mesti menang. T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  8. sian bha nangga dak islam di usa nun. dak black people pun sian. racist bena bha trump tk.

    ReplyDelete
  9. Risau je bila Donald Trump yang terkenal dgn anti islam nya ni menang. huhu

    ReplyDelete
  10. Moga urusan umat islam dipermudahkan....whats next??

    ReplyDelete
  11. hurmmm. tak sangka dia boleh menang. kmk sik ekot gilak perkembangan politik u.s.a tok .... Mun nak ngarap Hilary Clinton ya.... mmm org padah duak kali lima sepuluh....

    ReplyDelete
  12. Dia mng sbb rmai yg same cam dia --' skang bleh tgkkan how world treat islam and muslim

    ReplyDelete
  13. Same here! Tak faham camne dia boleh menang. Takut jugak memikirkan apa yang akan terjadi di masa akan datang. Kita lihat jela..

    ReplyDelete
  14. my adik got scared for good we started to seriously read al kahfi (fitnah dajjal and stuff) but yeah, they are a lot of this guys. i mainly get updated because i have this stupid crush on misha collins (check his youtube, there is a video of him interviewing trump supporter and it it legit SCARY). yg sedihnya i dont think malaysian really understand. with brexit things some more, i am seriously considering to be a canadian. just in case.

    ReplyDelete
  15. kannnn...tak tahu lah mcm mana dia boleh menang . After all he is the new US predsident.

    ReplyDelete