My Top 4 Favorite Websites To Help Me De-Stress and Stay Calm

by - November 06, 2016

how to de-stress

I was lost in the ocean of thoughts last night. It's not empty but full of why-questions. Nak bercakap dengan kawan tapi dah lewat dan agaknya mereka dah tidur. Nak update blog tapi kepala otak tak nak fikir benda lain. Nak tengok korean drama tapi tak boleh nak fokus. Lastnya merenung ke siling je. Teringat dengan seseorang dah tu menangis. Dah berhenti menangis datang pulak benda lain menerjah. I'm pretty sure you have been through this situation too. That lost and empty feeling. It's dragging you away from your sense. Tengah fikiran kosong tu aku pun taip "calm" dekat Google dan terjumpa senarai website yang sangat menarik yang boleh membantu untuk tenangkan fikiran. Ada banyak tapi aku cuma senaraikan yang paling aku suka sahaja.

1. Calm

calm website

Website ini ada 29 nature screen dengan bunyi yang lain dari gambar yang lain. Pilih mana yang berkenan dan make sure kasi full screen supaya benda lain tak ganggu. Kalau ada projector screen mesti best kan. Luas pemandangan hiks. I'm sure you're going to fall in love with this website.


2. The Thoughts Room

the thoughts room

Ini antara salah satu yang aku suka. Kalau orang yang suka up status luah perasaan di Facebook, thoughts room lagi best. Bila kau taip ayat di status bar, ayat-ayat tu akan jatuh dan hilang. Trust me, it gives you another feelings. Background music pun sangat membantu.

3. Looking At Something

looking at something

Bila dah enter website ni dia memang akan ada bunyi burung berkicauan dan bunyi hujan. Kalau korang move cursor bahagian atas, ia akan jadi hujan renyai. Kalau move cursor bahagian bawah, ia akan jadi hujan lebat dan ribut petir. Kalau yang suka bunyi hujan macam aku memang akan suka website ni.

4. The Nicest Places On The Internet

the nicest people on the internet

Jangan fikir lain pulak bila dah buka website ni. You will receive virtual hugs and love from strangers. Bagi aku agak kelakar jugaklah but it works cause it puts a smile on my face.

Empat ni antara yang paling aku suka. Kalau nak lagi yang lain boleh tengok di SINI. I hope the websites will help to put your mind on ease. Not much but at least it works for me!

Toddles x

You May Also Like

32 comments

  1. tak sangka ada website2 macam ni...thanks 4 sharing sis!!

    ReplyDelete
  2. Ya Allah bestnya the thought room tu, hihi, thanks kealkan dengan semua laman web ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan. rasa mcm puas hati je bila tengok apa yg kita taip tu jatuh and hilang.

      Delete
  3. wahhh, tak tau pun ada website ni cool ni semua, Fatin baca terus google semua website, semuanya best sangat! Thanks Echa for sharing those cool website :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no worries. hope you enjoy the websites! :)

      Delete
  4. tak tau pulak ada website cmni.

    nice:)

    ReplyDelete
  5. Tak tahu pulak ada websites macam ni. I should try it too. It might be helps me when I'm feeling down or something. Thank you for sharing :)

    ReplyDelete
  6. Aa kadang mood down, nk bnda mcm ni je. Simple tp bleh put the swing mood away :)

    ReplyDelete
  7. cool laa nanti boleh buat hilang stress hihi
    thanks for sharing

    ReplyDelete
  8. wahhh rupanya ada juak website macam tk. thanks for info. boleh cuba tk :D

    ReplyDelete
  9. Singgah sini
    Jom ke http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/11/pencarian-tempat-latihan-industri.html

    ReplyDelete
  10. waa.. kakak pon tak tau wujudnya website gitu !!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. curious sebenarnya sbb tu taip "calm" je :3

      Delete
  11. wahhhh, thank youuu for sharing semua websites ni! gonna try them soon :)

    ReplyDelete
  12. wahhhhh!!! new thing ni..

    tq share website best mcm ni..terus buka nk try...

    ReplyDelete
  13. waaa~ thnx for sharing dear sis... lepas ni tau dah nak lepak kat mana.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu p lepak kedai mamak. lepak online je x'D

      Delete
  14. Serius. Baru tahu kewujudan website begini. Paling berkenan yang no 2. Tq eeca for sharing :) Love it 😍

    Btw, siqah ada tag eeca untuk satu GA. Hehe..

    http://www.siqahiqa.com/2016/11/shanghai-fridge-magnet-giveaway-by-jari.html?m=1

    ReplyDelete
  15. Eeca menarik nya these four websites. Thanks for sharing. Next time boleh visit all the websites =)

    ReplyDelete
  16. My short comment is, thank u Eeca.

    ReplyDelete
  17. coo;! taktau pun ada website macam ni. and i need this sometimes. claudy selalu overthinking haha

    ReplyDelete
  18. Oohh should give it a try ! Kalau nak stay calm sometimes moi layan Rainymood :)

    ReplyDelete