Peta Dunia Mengikut Fikiran Donald Trump

by - November 13, 2016

Sejak Donald Trump jadi presiden amerika syarikat, macam huru hara je dunia aku rasa. Padahal ada sesetengah orang kata yang Donald Trump ni cuma cakap kosong dan tabur janji kosong saja semata-mata nak orang undi dia. Biasalah.. Demi nak ambil hati penyokong, kenalah tabur janji manis dulu. Macam tak tau je. Kan kita dah ada contoh. Berdoa sajalah yang Donald Trump ni cuma cakap kosong. Fikir yang positif dan selalu doa yang terbaik. Kot kot manatau tuhan bagi hidayah dekat dia. Tengah best layan facebook baca artikel, aku terjumpa pulak satu benda yang agak menarik nak di kongsi. Ia adalah peta dunia mengikut fikiran Donald Trump! Okay cuba korang cari dimana letaknya negara Malaysia dalam peta ni. Tsk!





Tak tahu nak respon macam mana. Kalau betul lah Donald Trump fikir yang Malaysia ni banyak terrorist, memang berjaga-jaga dan bersiap sedialah kita. Wish we could change his perspective towards our country and even on other countries too! Dan buang jugak perangai tak senonoh dia yang racist dan sexist tu. I wish we could live in peace and harmony. Love and respect each other regardless the color of the skins, races, religions etc. Let's hope for the best!


You May Also Like

12 comments

  1. Payah jugak yg jenis tk pijak tnh, cita cita tinggi sangat --'

    ReplyDelete
  2. orang asia berjaga2... more terrorist dikesan disana

    ReplyDelete
  3. Amin harap2 jak la cakap kosong.. yang power tu anti islam.. Tapi dunia akhir zaman memang mcm ni la

    ReplyDelete
  4. Moga Allah SWT sentiasa melindungi kita semua...amin...

    ReplyDelete
  5. Takutnya bila tengok map tue . yes agree. Let's we pray for a peace and harmony always .

    ReplyDelete
  6. Trump dah menang.

    From:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. doa2 jak la benda bait2. seram bila mikir ideologi nak diembak trump tk.

    ReplyDelete
  8. semoga kita semua dilindungi olehNya.. amiinn..

    ReplyDelete
  9. hahahha.cmne la dia leh mennag kan..

    ReplyDelete
  10. Tak tahulah kenapa pemikiran Trump ni sampai macam tu sekali ! Buruk sangka betul...haihhh...

    ReplyDelete