The Gold Ring And The Beaded Bracelet

eeca shyaa

I have decided that #CaaAndHerStuff gonna be part of this blog from now on. Just like how other people do their every month's haul, I'm gonna do the same but in a different way. And I might thinking of categorize them all. And for this, for #CaaAndHerStuff, it simply means me and my belongings. I just want to share my favorite stuff and keep them as a memory. Well, just in case I lost them someday! At least I have bits of them with me here. :)

So today, I just bought new precious bracelet for myself and I am completely in love with it!

long beaded bracelet


Pretty and cute isn't it? Abaikan jam tangan yang berdebu tu hahaha! All you need to focus is on that pretty colorful tiny beads! It's actually a long beaded bracelet. I bought it for RM40. I don't know if you think its a bit pricey or cheaper but you know what, when something caught your attention, how much the thing costs is not a big deal. Yang penting dapat or tak pun memang akan ada penyesalan. Hiks. Aku memang suka benda-benda unik dan ala-ala vintage macam ni. And I don't care if it's a cheap stuff atau tak. Janji aku suka. And I love beads too! Lagi-lagi kalau yang crystal beads. And until I found something like this bracelet, baru ku tahu manik manik yang lain pun cantik jugak!

The next thing I bought for myself is a gold sempoa ring! I called it self reward.

sempoa ring, gold ring


Well, to be honest, travel fund is gone. Aku guna duit yang aku kumpul untuk pergi Korea untuk beli cincin emas. Memandangkan harga emas makin hari makin melambung tinggi, baik aku simpan secebis daripada tak ada langsung. Ada tu memang ada. Tapi itu pemberian orang tua. At least aku ada something yang betul-betul berharga yang aku beli guna duit sendiri. Aku ada terbaca yang harga emas pada tahun 2020 akan jadi dalam around RM500 segram. Sekarang segram emas belum cecah RM200 lagi. Mungkin dalam RM180+ segram.

Masa beli cincin ni sebenarnya aku kurang dengar apa yang amoi tu cakap. The only thing that I know at that time was I have enough money to buy that gold ring and walau apa pun terjadi, aku tetap nak beli. So here it goes... I am married to myself! Kenapa aku pilih sempoa? Tak ada sebab apa pun. Aku suka tengok benda tu boleh bergerak. Plus design tu pun nampak unik. Kalau nak kira something mungkin boleh praktikkan sempoa di cincin ni kot hihihi. Tapi kena belajar cara macam mana nak kira dululah sebab aku pun tak tahu pakai sempoa ni. Kesian duit untuk travel huhuhu. Tapi tak apa, orang cakap takkan lari gunung yang dikejar... Betul lah kan. Gunung mana ada kaki :p Rajin-rajin simpan duit insyallah boleh tunaikan impian nak jelajah serata dunia. Ultimate goals tu!

Till here then.. Toddles!

8 comments

  1. I love both! Sayangnya skin tone erin tak sesuai pakai warna gold :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa kenapa pulak? im not sure if my skin tone sesuai or tak but guna jelah :p

      Delete
  2. that.ring.is.so.beatuiful!!!! While for me, i really don't like wearing any kind of bracelet. idk why huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dulu pun tak suka guna apa-apa aksesori. someday you will :p

      Delete
  3. Betul, setuju sangat melabut in emas. Btw the beads is mesmerising. At first I thought it is too colourful but bila tengok the beads closer, it looks mesmerising.

    ReplyDelete
  4. Trus rasa teringin nak beli emas. tp emm.. sempoa pun tak tahu.. haha. I need to do more research. :D

    ReplyDelete