Thursday, June 30, 2016

Fonemax X-Pro Nylon Cable Review

I just bought a new USB cable for my iPhone on June, 27th. Memandangkan aku taip entri ini pada 30 haribulan, maksudnya aku cuma guna benda tu dalam lebih kurang empat hari kot. Yes, it's only 4 days or should I say less?

broken iphone cable


As you can see from the photo above, that was the brand that I bought for my iPhone. And as you can clearly see the price, it costs me RM89. I repeat, RM89. But guess what, it's totally a waste. Sangat sangat. Masa cuba dekat kedai, everything was fine. But when I took it back, suddenly it's not working. Aku try adjust lah apa yang patut and it works. Pada masa yang sama jugak, aku dapat pop-up message cakap yang cable tak certified. I felt agitated! Kenapa tak certified pulak? Tapi aku sabar je sebab still boleh guna. Dalam hati aku cakap mungkin esok akan okay kot. But sadly, it's getting worst. I got angry to the max! Geram sebab I paid much for something that can't be used. I'm not saying all third party cable is bad, but some of them are totally rubbish. This cable kejap boleh guna, kejap tak. Marah ok marah. RM89 aku boleh makan kepsi banyak kali!!

broken usb wire

Every time when I plug the cable into my iPhone, the message keep popping up. Now tell me, will you feel happy to see this? Sumpah rasa nak nangis. Tapi aku terpaksa redha je lah. Warranty 6 bulan. Tapi disebabkan aku beli dekat KL and now I am already back to my hometown, Sarawak, I cannot claim anything. Aku redha dan pasrah je. Huks. Beli mahal tapi tak dapat guna. I expect with that price, I will get something way more better than cable yang harga less than RM30. But this one has proved me wrong. Tapi aku tak pernah lah beli yang murah gila sebab aku tak jamin yang murah tu selamat diguna. Safety first! And please take note that it's my opinion. The specifications of the cable boleh tengok dalam gambar okay.

Based on what I write here, I'm sure you know what to do. But I don't know if the cable would be certified on your phone or not. Make sure bila beli tu kena cuba beratus kali. Or else you will regret like me. Sobs. I just waste my money on useless stuff :(

-
-
-

Anyway, today I bought another new cable. It is recommended by my cousin who is working with Switch store and she herself use the same cable for months already. I will give it a try and will tell you if it's good or not!

new charger


Till here then. Toddles! x
READ MORE >

Tuesday, June 21, 2016

Perlu Ke Ada Niche Blog?

looking for niche blog


I stumbled across so many amazing sites recently. A dozen of tabs, one after another, trying to find some ideas to write on my blog. Aku perasan kebanyakan blogger ada niche mereka sendiri. Persoalannya sekarang, perlu ke ada niche blog? Apa itu niche blog? Dari fahaman aku, niche blog ni merujuk kepada sebuah blog yang dibina khusus untuk satu topik sahaja dan berkaitan marketing. For example, if you decide to blog about beauty, then the entire blog will focus on beauty product, beauty tips and everything related to it. Kalau tentang travel, maksudnya blog tersebut akan tulis tentang travel sahaja. Itulah maksudnya niche blog. Hanya untuk topik spesifik sahaja. 

I HATE ITAs to me, finding a niche for my blog is extremely difficult. I wanted to write about beauty stuff, but I'm not into it. I wanted to write about foods, but I don't really go for outside meals cause I usually eat at home. I wanted to write about recipes, but I rarely making food experiments aka cooking. I wanted to write about clothing, but my daily outfit is only jeans and plain T-shirt. I wanted to write about places, but I rarely going anywhere. Obviously, the idea of having a niche is not going to help me to develop my site. I can write about all those stuff, but to focus only on one topic, I will definitely have a hard time maintaining my site. 

In my opinion, it is much better to write about anything we love. Just be who you are and blog in a way that makes you happy. Trying to focus on a specific topic will be a burden to you unless you are really good at writing a review or describing something. But what if you are no longer interested in the topic? Of course by having a niche blog, you will have a successful site. And the possibility for you to make money from blogging is higher compared to a leisure blogger. But that doesn't mean a blog without niche can't be successful too. It's all about how we care and handle our precious little blog. If you force yourself writing something you dislike, trust me, it will make you sick of blogging and you will come out with nothing. I guess that is the solid reason why we always have a writer's block!

When you write, write about something that you yourself want to read. Kalau kau tulis tapi kau sendiri tak berminat nak baca content kau, then don't expect orang lain nak baca. It's simple as that kan? But on top of that, it still depends on yourself. Kalau kau rasa nak fokus satu topik sahaja, then go for it. Kalau nak put together everything in one blog pun boleh. Just write about anything you are passionate about! 

I agree that niche will give a big hit to your blog. But I disagree when someone said without a niche, a blog is nothing. Oh come on, with or without a niche, all of us will be a successful blogger regardless of how we choose to manage our blog. I believe everyone has their own ways to keep the blog sparkling!

As for the conclusion, I did choose to go for a lifestyle blog since the beginning because I am simply a passionate person who have tonnes of interests and my blog is simply myself non-human version! (It's a reflection of me.) I chose to build a site where I can be myself, share any thoughts of mine and not being trapped with specific interest or expertise area. 

Now back to the question : Perlu ke ada niche blog? Jawapan aku adalah tidak sebab ada niche ataupun tak, kita tetap boleh jadi blogger berjaya dengan cara kita sendiri. Apa pendapat anda? Setuju atau tak setuju dengan niche ni?

Toddles! x
READ MORE >

Monday, June 20, 2016

My Top 7 Favourite Script Fonts

top script fonts

Good things need to be shared! I tend to download so many fonts tiap kali bila nak buat header baru. Bosan kalau guna font sama. And it depends on my mood. Kadang aku suka font yang plain je macam font Century Gothic atau Palatino Linotype dan kadang aku akan mengidam nak guna font yang meriah sikit. I have listed down few of my favourite script fonts! The best thing is it's FREE TO DOWNLOAD!

top script fonts

Lawa tak? Mesti la lawa kan! Kalau tengok header blog aku, aku guna font Modesty. First aku tak pandang pun font tu. But it turns out so pretty! Hiks silakan download dan enjoy the fonts! :D

CLICK THE LINK BELOW TO DOWNLOAD

Toddles! x
READ MORE >

Wajah Baru Blog Saya!

After spending many hours to revamp my little site since yesterday, I finally get it fully done by today! I was actually thinking to use the free template from Gooyabi site but after applying it on my second blog, I find that it's kinda confusing for me to change certain things in the template. So I decided to edit the whole thing on my blog based on the inspiration I get from THIS template. Not 100% similar of course. But I am fully satisfied! :D

eeca shyaa blog template

Honestly, my skill in blog editing is not that good actually. But as I mentioned early, I spent many hours for this. A perfectionist at its best lol. Many thanks to all the tutorials that I get from the Google. Kadang ada code yang tak jadi so I have to deal with errors. Normal lah kan kalau bab edit blog. The most thing yang aku struggle nak buat adalah letak CBOX dengan LINKWITHIN tu. I tried many times but the widget won't work on my blog. Tengok orang lain buat okay je. Sobs. Geram pun ada. Cuba punya cuba, finally dapat jugak. Punca widget tu tak berfungsi sebab ada error between HTTP and HTTPS. Jujur aku pun tak faham dengan benda alah tu. I just tried to change this and that on my own after all the tutorials yang aku jumpa tu tak jadik. Sikit lagi nak nangis ahhaha! Ok just kidding!

Apa yang aku cuba nak sampaikan kat sini adalah buat template sendiri lagi puas hati! I'm not a pro so the struggle is real. Tak macam korang yang hebat edit blog. Mesti kacang je kan nak edit blog simple macam ni. Huhuu. And I will always go for minimalist theme. Tak suka meriah sangat. Suka yang simple and neat. Biar sedap mata memandang. Orang pun tak pening bila singgah blog kita. The only thing kena improve sekarang adalah penulisan. Blog cantik tapi isi tak ada hahaha! Sorry gais, I will improve that part. 

Toddles x
READ MORE >

Which Wolf Will You Feed?

two wolves story

I just read a short story about two wolves that live inside every each one of us. It is indeed a great story and worth to be shared with everyone. Let's together take the responsibility to nurturing the beautiful minds! Trust me, it's interesting to read!
An old Cherokee is teaching his grandson about life.
"A fight is going on inside me," he said to the boy. "It is a terrible fight and it is between two wolves. One is evil – he is anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego."
He continued, "The other is good – he is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion, and faith. The same fight is going on inside you – and inside every other person, too."
The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather, "Which wolf will win?"
The old Cherokee simply replied, "The one you feed."
The wolves are fighting their best to conquer our heart and mind. Kalau kau bagi makan yang jahat, maka yang jahat akan menang. Kalau kau bagi makan yang baik, maka yang baik akan menang. It might look simple as that but the fact is, fighting our own soul is never that easy. 

To be honest, I always lost in the battle within myself. I keep feeding the evil wolf where anger and sorrow are how I always react in the most situation. Tak semestinya hanya bila benda besar berlaku, even disebabkan benda kecil pun boleh mengamuk. Anything can be a trigger to your struggle. Aku memang selalu berhadapan dengan hal yang memerlukan kesabaran yang tinggi. Kadang aku chill and take it easy je but kadang memang aku kalah. Bila kalah aku akan marah ataupun menangis. Contoh bila wifi lost connection ataupun makanan kena curik. Heheh! Bila depresi melanda lagi teruk. I would say that is the most difficult battle. 

We have to make a wise decision. It is something that will define us. What good do we get if feeding the evil inside us? If we are seeking for tranquility, love, happiness, peace, hope etc, we have to feed the good wolf. Rasanya sebab tu lah orang selalu cakap, fikir sebelum bertindak. Fikir tentang apa kesudahan yang kita dapat once we made the decision. Needless to say, it is our biggest responsibility. Orang lain cuma boleh tolong bagi nasihat, dan selebihnya adalah sendirian berhad. None can meddle into our battle.

Imagine if everyone is feeding for the good one, I believe we will live way better than now. I don't know if you are aware of how the most society reacts to every situation right now, clearly memang banyak yang terlalu ikut perasaan. Meaning to say we are feeding the evil power. Contoh situasi bila kita pukul pencuri sampai mati padahal boleh je hantar kat balai polis dan biar polis yang jatuhkan hukuman berdasarkan undang-undang. Ataupun bila kita terlalu cepat menghukum seseorang tanpa selidik latar belakang cerita samada sahih ataupun fitnah. There are many proper ways to handle something rather than being fury and ignorant. 

Now ask yourself, which wolf have you been feeding? 

The greatest jihad is to battle your own soul, to fight the evil within yourself. - Prophet Muhammad (PBUH)

Toddles x 
READ MORE >

Wednesday, June 15, 2016

12 Quotes From She Was Pretty

she was pretty quotes


I just finished watching She Was Pretty a few days ago. I'm not sure how to describe the films but it was pretty hilarious! And of course, full of melancholic scenes. If it were me, I would just go to see my childhood first love regardless of whatever it is. But it's pretty complicated, huh? I was feeling deeply sorry to Shin Hyuk that he ends up being alone :( His happy personality is just amazing and I wonder if there's a guy with that funny personality really exist in this world? And why do everything seems to be so perfect in the movie? I wish it could be happened for real too! Sobs. Anyway, here's some quotes from the films. Enjoy! <3

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

korean drama she was pretty quotes

READ MORE >

Saturday, June 11, 2016

My Stationery Collection

stationery addict, sarawak blogger


I am a stationery addict. Rasanya aku gila benda macam ni ever since aku masuk sekolah rendah. Dari dulu sampai sekarang memang tetap di hati! Tiap kali masuk kedai buku atau kedai stationery memang eksaited lebih. Dan of course lah kalau keluar bukan dengan tangan kosong. Kalau tak satu plastik, dua plastik. Kalau tak beli pen, mungkin beli buku nota. Hahah! Sekarang dah kerja, dah ada duit sendiri, macam-macam je aku beli. Aku mula balik masa bulan 12 tahun 2014. First time terjebak dengan dunia planner. Dari situlah aku banyak beli stationery untuk kegunaan planner. Tapi sekarang aku dah insaf sikit. Hiks. Let's check it out, yo! Hasil kutipan yang boleh la dikatakan banyak. :D 

stationery addict, sarawak blogger

Benda pertama aku nak tunjuk adalah koleksi pen. Pen biasa aje. Aku suka guna pen jenama Pilot. Agak mahal tapi puas hati bila guna. Untuk daily use aku akan guna yang jenis super gel 0.5mm dan 0.7mm. Kadang aku guna jugak yang 1.0mm. Haa semua jenis tip size aku ada. Even untuk ballpoint pen pun aku guna different tip size. Pen yang paling mahal sekali adalah Pilot Hi-Tec-C Coleto Multi Colored (pen yang paling debab dalam gambar. warna hitam ada corak bunga dan polkadot.) Tapi tu bukan aku beli lah. Aku mintak dari mak aku heheh! Kebanyakan pen aku beli kat Popular. Pilot Hi-Tec-C Coleto dari JapanEasyShopper dan pen yang paling hujung sebelah kanan aku beli kat Belle Bookshop Miri. 

stationery addict, sarawak blogger

Seterusnya adalah washi tapes! Sebelum masuk dunia planner aku memang tak tahu kewujudan benda ni. Makin lama makin banyak pulak benda comel aku jumpa! Ini aku buat sendiri yang portable punya. Senang nak bawa kemana-mana. 

stationery addict, sarawak blogger

Benda ni ada yang aku beli, ada yang mak aku beli. Daripada bawak satu bekas macam ni, aku buatlah yang portable punya untuk kesenangan sendiri. Yang ni simpan untuk stok. Kegunaan benda ni adalah untuk hias planner atau apa-apa buku nota yang kau ada. Boleh guna untuk buat header, untuk tutup any mistake on paper, untuk penanda or anything you want lah. Washi tape ni memang serba boleh! Semua ini adalah hasil kutipan dari Daiso, DIY, Belle Bookshop Miri, Stickerrific dan JapanEasyShopper. Trust me, kalau beli benda ni memang tak cukup satu. Lulz. 

stationery addict, sarawak blogger

Haa ada peminat sticker tak sini? Please don't think that this is banyak. Selagi kau tak jenguk dunia planner, kau takkan tahu kegilaan stationery addict macam mana. Aku punya koleksi boleh dikatakan masih sikit okay!! Ada orang kumpul sampai berkotak-kotak. Kalau kau ada planner, kau mesti ada sticker. Sebab memang tak lengkap lah kalau tak ada sticker. Hewhew. Some stickers are a freegift dari seller tempat aku beli stationery online ni. Dan most stickers aku beli dari Stickerrific. Reccomended online shop! Aku dah banyak kali beli dari sana. Kalau tinggal area KL boleh walk in je. Hiks.

stationery addict, sarawak blogger

Next thing is stamps! Kegunaan benda ni memang banyak untuk tulis diari atau planner. Tapi tak wajib ada pun. It depends on you if you want to buy it or not. Alphabet stamps aku beli dari Happie Planner, date stamps aku beli dari PipitZakka dan emotion stamps aku beli dari Belle Bookshop Miri. Actually aku lupa nak letak sekali clear stamps dalam gambar ni. Boleh tengok contoh clear stamp kat Google. Dan kebanyakan benda tu aku beli kat Popular. Aku suka emotion stamps tu. Dahlah transparent block, comel pulak tu! Aku memang suka benda macam tu :D

stationery addict, sarawak blogger

Ni pulak ink pad untuk stamps. Kalau ada stamps mestilah kena ada ink pad kan. Hihihi. Artline tu yang biasa punya lah. Beli kat Popular. But that is too big for me. Nak cari yang kecik punya so boleh letak sekali dalam box yang aku selalu guna. Yang ink pad kat sebelah tu pulak aku tak ingat dapat dari mana. The color is something like green gold. Haa yang comel tu pulak aku beli dari PipitZakka. Petit Petal by micia. Tu aku beli satu set and ikut color block yang memang dah ada. Boleh tengok SINI untuk tengok warna lain. Best sebab colorful! Barulah meriah gitewww :D

stationery addict, sarawak blogger

Sticky notes! There's no reason to not love this. Dahlah warna meriah, kecik, comel, banyak kegunaan lagi tu. Semua orang perlu ada benda ni okay. :P Just in case you have no enough space untuk menulis kan, so this is beneficial when it comes to adding some more space to write! Bought this kat Popular and DIY. 

stationery addict, sarawak blogger

What should I call this? Fancy sticky notes? Heheh! Beli sebab comel je pun. Lebih kurang sama macam sticky notes tapi ni extra meriah dan extra comel. Ada yang beli kat DIY, Popular dan jugak Union Bookstore. 

stationery addict, sarawak blogger

Last but not least, hmm, aku tak tahu nak sebut benda ni apa. Yang aku ingat aku beli kat Kaison One Borneo. Lebih kurang macam sticker dan washi tapes jugak. Comel kan? Dan sangat portable! Siapalah yang cipta benda comel macam ni. Menggugat keimanan aku lah. Huhuhu. 

stationery addict, sarawak blogger

This is how I store the stuff yang aku guna tiap hari. Senang sebab all in one! Tak perlu nak bukak bekas ni bekas tu untuk cari barang. Before ni aku guna toolbox, tapi tu aku guna untuk simpan barang yang aku jarang guna tapi perlu. Hiks. Bekas tu aku beli kat kedai biasa je and the pencilcase aku beli kat Belle Bookshop. Semua pen yang aku selalu guna aku letak dalam tu. The rest aku simpan dalam toolbox. Boleh tengok kat SINI toolbox aku. 

Well, benda ni aku bukan beli sekaligus tau. Semua adalah secara berperingkat. Kalau baca dalam about section dlm blog aku, #10facts about me, nombor 5, I really mean that. Selama aku berkerja, aku belum pernah guna duit gaji pergi shopping baju baru or kasut baru. Hahah! Mostly aku pergi spend kat kedai buku dan belanja adik-adik aku. Hiks. Bab shopping outfits memang aku tak berminat langsung. So lebih kurang termasuk dalam kategori self-satisfaction lah kan? :P 

Next entry I will post about my notebook collections pulak! 

Thank you for reading. Toddles x 
READ MORE >

Friday, June 10, 2016

How I Use My Filofax Planner

filofax malaysia sarawak


First of all, please don't be surprised on how I use my planner. I don't know if it's only me or is there anyone else who turn their planner to a daily diary. Yes, I am using my planner as a personal diary!!! Planner keeps you organised of course. But since I don't really have much to do, I don't know what to do with my planner lol. I tried but I don't like to see how empty it turns to be when I made the to-do list for weekly spread out. I'll show you. 

filofax malaysia sarawak


Can you see the emptiness of the layout? Geram je tengok tak padat macam ni. Tak tahu lah kalau orang lain. Tapi aku agak tak senang tengok banyak space yang aku tak guna. I bet if you keep a planner, you will understand how it feels to have not-so-occupied days. I tried to make the to-do list. But everyday is same day, same routine and I guess I don't need daily to-do list. I can just use monthly habit tracker tapi aku belum buat lah heheh. Supposed to do it but disebabkan tulisan buruk nauzubillah terus macam tak ada mood je. How to have pretty and neat handwriting eh? Should I practice more guna buku tiga garis? And as you can obviously see, cincai kan date header tu? Senget senget je hahaha! I use washitapes to decorate the pages. But yeah, I will take it as the uniqueness of my planner :P

filofax malaysia sarawak


This one untuk spread out last last week punya. Dah guna tulisan berangkai dah ni and I started writing a diary instead. I decided to use the dotted insert for my planner! I am excited to see how people use the paper to do a bullet journal. I still haven't done much to my planner. And again, it's all because of the ugly handwriting that I have which is a major turn off for me to write in my planner. Sayanglah kertas :( Look at how ugly the sun is hahahaha. Please don't laugh at my drawing. Let me tell you, I just suck in everything that related to writing and drawing. Is it too childish? Tapi blog nampak matured je kan heheh! Ahh pedulilah. As for the insert, I decide to use the dotted one sebab it gives you more space to be creative as you can. Ada insert yang memang dah siap ada date, corak etc. It depends on your preference :)

filofax malaysia sarawak
This is the spread out for last week. I am wondering about.... Kenapa tulisan aku buruk sangat nih woi? Is it because I am writing in an uncomfortable position? I don't have study desk in my room so I end up meniarap dan menulis atas katil je. Hish. Maybe that is one of the factor of having an ugly handwriting ke memang buruk sejak azali? :o I hope we will move into another house soon. I went to our second house just now and kinda love my new room! The thing that I love about the room is there's a window and natural light boleh masuk. Senang nak snap gambar. Taklah gambar low quality mcm gambar sekarang. Huhuhu. I am using a date stamp that I bought from PippitZakka Store online. I just love using the stamp! And also the alphabet stamp to emphasize some words.

filofax malaysia sarawak


Last but not least! Sorry because the photo is a bit off. This is current spread out for this week. I am using the colourful pen to write my diary. And I kinda love the watercolour effect on the bottom part of the layout. I will use the method to decorate the pages! I try to keep it simple and less childish. Well, regardless of how ugly it is to me, I still enjoy spending my time with pen and paper! Walaupun fungsi planner yang sebenarnya dah terlarikkk, I still manage to keep of what's happening throughout my life. Of course the personal things. Yang general things I will tempek kat blog je. You choose what you want to do with your stuff! And I choose to have a diary instead.

Now let me ask you, which one do you prefer? Fully occupied or less occupied layout? I guess if you are a student or a mom, you will have more to-do list than me. And if you have an amazing life, of course, you have a bunch of things to do. Wuuu is it obvious that my life is that boring? -.-

Hope you enjoy reading!

Toddles x 
READ MORE >

Wednesday, June 08, 2016

13 Quotes From Oh My Venus

oh my venus quotes


Have you ever watched a K-Drama called Oh My Venus? I just finished watching them yesterday and I would say it was truly a great film! The genre is a romantic comedy so you will have a happy moment and cry-a-river moment. I did crying because of the few scenes! And yes, please don't fall in love with Coachnim. Arasso? You will find him a little unattractive at first but the more you see him, the more cutie he gets! :P I will share some quotes taken from the drama.

ohmyvenusquotes

oh my venus quotes

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama

oh my venus, korean drama
Enjoy reading! Toddles x
READ MORE >