How Much Do You Know About Sarawak?


I don't know how to react after watching this video. It's both funny and heartbreaking sebenarnya lol. This make me realize that I need to do something to get the fact right about my beloved Sarawak. Kindly watch and say your sincere thought about our state okay? :D 

Toddles! 

Senarai Peserta Notebook Giveaway By Eeca Shyaa

Listed below are the names of the fellow bloggers that joined the giveaway. I am very glad of that and it's time to visit the friend's site now! :D <3




32. http://macammacamcite.blogspot.com/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
33. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
34. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
35. http://ehhzafirah.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
36. http://be-mybanana.blogspot.my/2016/07/027-notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
37. http://ohthrillers.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
38. http://ceritaeqa.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
39. http://lanadia-nia.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
40. http://aienienka.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html

41. http://thezszailaaa.blogspot.my/2016/07/special-slot-notebook-giveaway-by-eeca.html
42. kimchaa.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
43. http://siqahiqa.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
44. http://ajussix.blogspot.my/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
45. http://budaksukavanilla.blogspot.com/2016/07/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
46. http://izzrdna.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
47. http://www.blogeyja.com/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
48. http://syaza-applemints.blogspot.com/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
49. http://fieyqadelova.blogspot.com/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
50. http://penselduabee.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html

51. http://thejagungspirasi.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
52. http://blooming-tulips.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
53. http://impianvskhayalan.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
54. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html
55. http://min-mi.blogspot.my/2016/08/notebook-giveaway-by-eeca-shyaa.html

-The list will be updated from time to time!- 

Messing Up With Watercolor

I have been falling in love with watercolor lately. Never thought painting would be fun. I am not that pro, of course. But simply an amateur aka beginner. Seronok sebab at least taklah menghadap smartphone dua puloh empat jam kan. Hiks. Paling pun aku bukak youtube untuk cari tutorial macam mana nak lukis something ataupun watercolor technique. Honestly, aku tak rasa pun aku ada talent in anything. Lulz. Macam semua je tak pandai hahaha. 

watercolor


Dari tadi aku cuba buat bunga. Dah follow tutorial step by step dari youtube pun still fail. Ada macam bunga tak? Hmm. Mungkin kalau praktis banyak kali barulah boleh nampak bunga ros tu kan. Macam kurang ciri-ciri kebungaan kan? Dah mcm benda asing je. Tak cantik huhu. Selagi tak cantik selagi tu aku tak puas hati. Kalau buat versi kecik ok sikit lah sebab nampak macam bunga. Kalau versi besar hmm dah tak macam benda yang sepatutnya. Buruk.

watercolor brushes


Untuk berus pulak aku guna yang murah je. Yang murah tapi jenis round shape punya. Baru ku tahu guna berus jenis ni agak senang sikit nak kawal berbanding berus yang aku guna masa kelas pendidikan seni kat sekolah dulu. Yang nombor kat berus tu adalah size berus. Yang no 6 tu aku dah lama beli. Yang lain tu semua baru beli petang tadi. Actually aku nak beli yang INI punya. Tapi aku salah tengok harga rupanya. Yang paling kecik je dah RM15 ringgit. Aku ingat RM1 je hahaa. Aku dah add dalam cart dah few of the brush. Sekali bila nak checkout dunia aku rasa berpinar-pinar lol. Next time kalau aku kaya je lah aku beli. Yang aku guna sekarang jauh lebih murah. Paling besar tu tak sampai pun RM5 hahah. Kira ok jugaklah berus tu hihihi.  

watercolor


Untuk watercolor palette pulak aku DIY sendiri je. Aku korek yang watercolor dalam botol Buncho tu aku pi letak dalam bekas watercolor ni. Hewhew. Sebenarnya teringin nak beli yang INI. Tapi memandangkan agak mahal dan aku pun tak lah pandai sangat nak melukis ni, so better aku praktis guna apa yang ada dulu. Phew nafsu nafsu. Tengok orang guna macam tu aku pun nak guna yang tu huhuhu. 

Since aku still lagi follow #PlannerAddictMalaysia, aku selalu tengok mereka punya post. Aku sekarang silent member sebab mood masih kelaut. Huhuhu. Benda ni pun related to this planner thingy. Kalau korang search #watercolorpainting kat IG, memang korang pun rasa nak bermain dengan watercolor ni. Perasaan nak cuba tu akan ada. Dah tu memang addicted hiks. Korang pun cubalah! Lepas tu share if bunga korang menjadi ke tak :P 

Till here then. 

Toddles x 

Notebook Giveaway By Eeca Shyaa!

notebook giveaway eeca shyaa


Hi, fellow bloggers! I have decided to host a second giveaway on my blog today! It's in honour of nothing, not my birthday giveaway or this site birthday giveaway, but just a random surprise :D Plus tujuan GA ni diadakan adalah untuk kita kenal dan berkawan dengan blogger-blogger lain jugak. Well, I have mentioned it HERE that I am about to make this GA. And it's happening now!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
ENTER THE GIVEAWAY AND STAND A CHANCE TO WIN THE PRIZE!!!

Only TWO lucky winners will be chosen! 

[The giveaway starts from today (23th July 2016) until 6th August 2016]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Sebelum kita proceed ke syarat-syarat untuk join giveaway, let me share a bit bout the prize. 

notebook giveaway eeca shyaa


The first lucky winner will get the Travel Notebook. It's a journal from Kikki K shop. Rasanya semua orang suka travel sekarang and this book are ready to be filled in by the new owner. 

The second lucky winner will get the Plain Notebook. Buku ni sesuai untuk tulis nota ataupun brainstorming ataupun apa-apa je yang korang nak. Nak sketching sikit-sikit pun boleh. It's simply plain and simple!

Suka or tak suka? Kalau suka, jom join giveaway ni! :)

The mandatory steps to enter the giveaway :  
1. Be the follower of this blog >>> Eeca Shyaa
2. Add me on Facebook (It's my second account!) >>> CLICK HERE.
3. Create an entry titled "Notebook Giveaway By Eeca Shyaa" and copy the image banner (gambar pertama) linking to this post.
4. Tag 3 people to join. The more the merrier!
5. Leave your entry link in the comment box below. 

That's it! Simple steps kan? Hopefully this giveaway dapat sambutan hangat daripada rakan blogger semua. :)
I will put the participant list in here later on. Every GA make it easy for us to blogwalking kan!

I will announce the winner on 7th August 2016. Pemenang diberi masa 24 jam untuk PM saya di Facebook dan claim hadiah. Sekiranya pemenang gagal untuk berbuat demikian, saya akan pilih pemenang baru. Haa be alert tau! Winner will be picked through Random.org.

P/S: This giveaway is open to people lives in Malaysia only.

Do support and thank you in advanced! :)

x

Book Review | You Can't Run by Mandy Thomas

I was in the bookstore that day, looking for a brand new novel to buy and read. The fiction genre seems to be a bit off for me during that time so I decided to pick a non-fiction book. I went through few books and finally found one that absolutely caught my attention. This book is based on true story and I never thought it would be so heartbreaking and horrific. 

you can't run by mandy thomas


This is a really tough book to read. It's about a domestic violence against a woman named Mandy who has to endure every single pain and she has to struggle to live her life by not letting the fear eats her away. Just with a soft touch by a stranger, her life is completely ruined.

Dusty muncul dalam kehidupan Mandy dengan personaliti yang boleh dikatakan baik pada permulaan. Tapi semakin mereka rapat, Dusty mula mengongkong setiap apa yang Mandy lakukan dan dia mula bersikap celaka dan baran yang teramatlah sangat. Geram okay geram. Pada tahap awal cuma penampar. But the tortures become worst that I cannot brain how can this person became so heartless and evil. He's a psychopath and it's definitely not easy to deal with him. He mentally and physically abused the entire life of Mandy and it took her around 18 years to be free from him!

you can't run by mandy thomas


Domestic violence is seriously not a joke. This book is well written and as you read every single word, the terrifying scenes will play in your head. Mandy kena pukul, kena tendang, kena terajang, kena rogol, kena tumbuk dan macam-macam lagi yang Dusty buat pada Mandy. He even cut her with knives and burn her skin with blue flame. Kau bayangkan lah. Api biru lagi maha panas dari api merah kan? Haih kejamnya. Even Mandy tak ada buat salah apa, Dusty tetap akan pukul dia. He doesn't like everything about Mandy yet he never wants to leave her. Since mereka tinggal serumah, Dusty memang sensitif dengan semua benda. Nak bernafas pun kena hati-hati. Or else memang Mandy kena belasah. He raped her many times and made her pregnant. But Mandy keeps all her babies and raised them well even with those struggles. Her children make her stronger. There are so many heartbreaking and terrible scenes in the book and I literally cried reading them. </3

Part yang paling aku tak faham bila Mandy cuba pertahankan diri dia. She asked helps from police, social workers, government etc tapi semua tak boleh harap. Mereka langsung tak membantu!!! Rasanya 3 dari 15 orang je yang bantu dia dan yang lain semua macam tak kisah je. Kejamnya manusia. Dengan keadaan Mandy macam tu, they simply take it as an easy case. Orang dah nak mati yet mereka boleh pulak buat bodoh macam tu. This is a true story okay. Bukan rekaan. Tapi cerita benar. Kau bayangkan lah kau dah nak kena bunuh hari ni tapi polis datang tiga hari kemudian. It makes me realize that in whatever case we face, we have to help ourselve cause tak ada pun yang nak tolong kita bila kita susah. And sometimes, we have to be strong on our own to fight whatever come to us. Kesian Mandy :(

Mad rescpect and salute to Mandy yang dah bertahan selama yang mungkin dan berani berdepan dengan lelaki gila tu. Tiap kali kena belasah, she will sets in her mind that she needs to stay alive for her kids. Walau apa pun yang terjadi, she always thinks of her children first. Tak pernah pun fikir pasal diri dia yang dah remuk, hancur semua. Tabahnya dia kan. Everyone really needs to read this book to expose themselves about what's going on around with some people. Domestic violence ni berlaku dimana-mana and as part of society, our responsibility is to speak out and help them. I believe it is so hard to endure it alone. I can't imagine being in her place :(

A few lesson to learn, please choose your partner wisely and don't rush into anything until you get to know deeply about them. Some people might be playing Dr Jekyll and Mr Hyde and I would say that is dangerous as they will twist the story in front of other people. If you happened to be in such situation or getting hit by the person, speak up the truth and don't hide anything or it will become worst. Always and always stay strong no matter what and fight with all the spirit you have. Don't let this kind of people ruin your life cause you deserve much better than that. Hopefully, we will be aware of this domestic violence and speak up for it instead of being silent. <3

Toddles x 

My Bedroom Makeover!

I have been so busy lately. I have to work from 6 am to 6 pm onwards. Rasa malas nak buka laptop bila dah sampai rumah. Sorry sebab kalau saya setakat tinggalkan jejak kat cbox je. Well, at least I managed to blogwalking to few blogs kan? Hiks :D Anyway, last week I got a chance to modify my room! I'm a bit tired from sorting out some stuff. But it's a total makeover and I am super in love with my room now! 

This is how my room looks like before the makeover! 

bedroom makeover

bedroom makeover

bedroom makeover


Susah hati aku tengok bilik macam ni haha. It's a complete mess and I have limited space to arrange the furnitures. Aku nak sangat letak study table but dari apa yang kau boleh tengok dalam gambar, tak ada ruang untuk letak meja kan? Bilik kecil je. At first I keep moving the stuff in my head only. Fikir dapat ke tak or muat ke tak if almari pindah sana, katil pindah sini. Then I started calculate the width etc. For your info aku tak guna measuring tape pun untuk ukur muat atau tidak kalau aku ubah posisi katil dan almari. Aku cuma kira tile. Satu tile satu kiraan. Then aku try ukur width meja pulak. Hah aku confirm yang meja tu akan muat kalau aku ubah posisi katil dan almari. So, I present the proposal to my dad lah. At first I thought he won't agree with my plan, tapi tak sangka pulak dia nak tolong hihi. Before ni he's kinda strict and susah nak ada bilik idaman sendiri huhuhu. But I break the rules and tampal peta dunia dan glowing in the dark stars dekat siling. Dia mampu jeling je :D 

And then the makeover begin  . . .

bedroom makeover

I really want to get rid of that almari. Sebenarnya aku agak rasa serba salah sebab dulu aku yang suruh ayah pasang almari tu. Now terpaksa suruh dia cabut balik pulak. Huhuhu. Almari tu aku guna untuk simpan semua buku dan stationery collection. Tapi sekarang aku dah tak guna lagi tempat tu. 

bedroom makeover


Proses mengecat. Aku tak mintak pun nak tukar warna bilik. Tapi since ayah dah offer nak cat bilik atau tak, of course lah aku nak. It's time to pick my own favourite color! :D Warna pastel ungu called Pale Pansy. I don't prefer dark room so I choose the light colour instead. It's my first time painting my own room hokayyy. Eksaited gila hiks. Tapi aku cuma cat bahagian bawah dan atas je and yang lain ayah yang cat. Sebelum ni pun dinding memang dah tak cantik. Dulu rumah kami pernah terbakar sekali dan bilik aku dan bilik yang lain semuanya half rentung. Sobs. 

And here is the result! 

bedroom makeover



It's not that much but it is still satisfying! Meja tu taklah besar sangat actually. Pada kiraan aku cuma ada sikit je ruang between katil dan almari. But surprisingly byk pulak ruang. Meja, cermin dan selimut harimau tu aku beli kat Ikea. Import dari KL :D I really love my room now. Suka sebab ada study table. Walaupun aku bukan student lagi, but I really need the table to write and to do my own work. Aku tak pernah ada study table dalam bilik tau. And this is the very first time to have my own room the way I wanted it to be! Kalaulah ayah tak beli katil size queen, rasanya aku boleh letak bookshelf besar sikit kot sebab akan ada banyak ruang. Actually single bed pun cukup sebab aku tidur sorang. Tapi nak jugak beli yang besar gedabak huhuhu. Bukan aku tak bersyukur, bersyukur sebenarnya. But single bed would give much more space bah kan? Heheh! 

bedroom makeover

My work space! I still need to re-arrange some stuff. Kalau tak ada idea nak update blog, boleh mentally travel tengok map tu hahaha. My books space is kinda limited lah. Dah penuh dan tak boleh dah nak simpan buku. Nak fikir kat mana lagi nak letak buku baru nanti huhu. 

bedroom makeover


And ni pulak tempat aku pin kan random stuff. Mostly peninggalan barang lepas travel lah or something related to travel stuff. Lagi banyak travel, lagi banyak lah aku tampal kat situ sebagai kenangan hihihi. 

Masa aku taip ni tadi, tiba-tiba pulak muncul makhluk tuhan berkaki banyak dekat dinding depan aku ni haa. Anak lipan coming out of nowhere lol. Paranoid terus!!! Nasib baik memang dah ready ridsect dalam bilik terus je aku sembur kat anak lipan tu. Erk dari mana tah datang aku pun tak tau. Mungkin dari lubang bekas paku or bekas drill kat dinding kot. Aku terus je selotep lubang-lubang kat dinding tu. Haiz potong keriangan aku jelah. Paranoid ok paranoid. Nasib baik bukan bapak lipan. Huhuhu. 

Apa-apa pun, aku suka dengan bilik aku sekarang walaupun aku tahu bilik korang mungkin lagi lawa. Hihihi. 

P/S: Since I am sorting out my stuff, I have two notebooks to give away. One travel journal and one plain ring notebook. Sayang kalau tak diguna huhuhu. So aku cadang nak buat giveaway. Rasanya ada yang nak join tak? :D

Toddles! x 

Homemade Jajangmyeon, Kimchi and Yangnyeom Tongdak

Siapa suka makan makanan Korea? I have been watching so many Korean dramas lately and mostly semua dalam cerita Korea tu mereka ada makan mee yang hitam legam tu lols. Jajangmyeon namanya. I am wondering and curious macam mana agaknya rasa benda tu. Terliur jugak tengok mereka makan walaupun it's obvious mereka punya tak halalan toyyiban. Disebabkan teringin nak makan ala-ala orang Korea, aku pun Google lah resepi cara buat benda alah tu. Senang je nak buat rupanya.

homemade jajangmyeon halal


Jajangmyeon ni adalah Korean Chinese cuisine. And in term of my own words, jajangmyeon ni adalah mee yang dicelur dan disiram dengan kuah pekat yang dibuat daripada black soybean paste sekaligus dengan dice porks and vegetables ataupun seafood. Since I am a Muslim, I changed the ingredients to chicken or daging sapi supaya halalan toyyiban semuanya.

Yang aku buat macam dalam gambar kat atas ni bahan aku guna cuma isi ayam, diced potato and diced carrot. Rasa jajangmyeon versi ni not too bad lah. I'm not sure rasa original dia. I cannot find any black soybean paste here so aku guna kicap pekat sesudu campur kicap manis sesudu. Then pandai kau lah godek flavor garam dengan gula. Nak pedas boleh tambah cili potong atau letak cili boh lebih. Rasa jajangmyeon ni masin + manis + pahit (mungkin sbb brand kicap pekat yg aku guna tapi sedap :D) + pedas. Aku dah buat dua kali. Kali kedua aku tak letak karot sebab aku tak suka. Disebabkan hitam legam, susah aku nak pilih mana isi ayam, mana kentang and mana karot hahaha. Asyik tertipu je. Oh ya. mee tu aku guna spaghetti. Rebus mcm biasa. Dah siap masak boleh lah makan guna chopstick and fefeeling macam orang Korea :D Resepi boleh je Google sendiri.

homemade kimchi, kimchi untuk awak

Next experiment aku adalah kimchi. Benda ni lagilah susah nak buat unless kau penah rasa original taste dia. Aku try buat guna half cabbage. Entah jadi ke tak aku pun tak tahu. Paste yang aku buat haritu ada rasa pedas dan manis. Tak perlu letak garam sebab kobis dah dilumur dengan garam selama 4 jam before campurkan semua bahan. Resepi aku cuba dari SINI. Tak sabar pulak nak rasa homemade kimchi buatan aku ni hahaha. Akibat terpengaruh tengok cerita Korea memang macam ni agaknya :P 

ayam goreng korea, yangneom tongdak


Ni pulak yangnyeom tongdak as known as korean fried chicken. Eksperimen ayam goreng ni lama dah aku buat. Banyak kali dah cuba dan memang sedap. Rasanya lebih kurang macam ayam masak merah tapi lain sikit lah. Ayam aku ni lupa letak sesame seed sebab tu nampak kurang menawan hahaha. Supposed to be spicy tapi tiap kali aku buat memang tak pernah pedas. Cili boh kurang menyengat kot. Kalau nak resepi boleh je google korean fried chicken maangchi. Aku tiru dari sana. 

Aku suka buat eksperimen makanan. Setakat ni cuma tiga je makanan Korea yang aku pernah buat. I will definitely try another Korean dishes next time! Cuma certain bahan susah nak cari dan mostly tak halal so rasanya the flavor memang kurang sama. Different ingredients will alter the taste! But still, not that bad lah. You should try jugak! Bibimbap aku pernah rasa and I like it. Tapi tu beli je. Sushi je aku pernah buat sendiri. Hiks.

So, nak tanya, apa makanan Korea yang korang pernah makan? Sedap atau tak? Kalau ada yang sedap meh la share sikit apa yang korang makan! :D

Toddles x 

10 Sad Korean Songs


I tried looking for some sad Korean songs but all that is listed by people out there seems to go wrong with my mood. So I decide to list my personal favourites for the melancholy Korean songs. Trust me, I am absolutely good at this and I'm gonna share it with you. The melody of the songs will definitely make you lost in thoughts! Enjoy!

1. Attraction - Tearliner Ft. Kim Go Eun (Cheese in The Trap OST) ♫ ♪

2. Such - Kang Hyun Min Ft. Jo HyunAh (Urban Zakapa) (Cheese in The Trap OST) ♫ ♪

3. Once Again - Mad Clown Ft. Kim Na Young (Descendant of The Sun OST) ♫ ♪

4. This Love - Davichi (Descendant of The Sun OST) ♫ ♪

5. Auditory Hallucination - Jang Jae In Ft. NaShow (Kill Me, Heal Me OST) ♫ ♪

6. All About You - 316

7. Becaue I'm Weary - Ernest (God of Study OST)

8. For You It's Separation, For Me It's Waiting - Kim Jae Joong
9. Fox Rain - Lee Sun Hee (My Girlfriend Is A Gumiho OST)

10. Gomabseumnida - (Thank You OST) 

Hostel Review | Revopackers, Kuala Lumpur

revopackers review, kuala lumpur

I was in Kuala Lumpur last week with my mother, sister and friends. It was only five of us on this short leisure trip. I booked the flight tickets earlier but I didn't manage to find any place to stay. It was like 4 hours before we arrived in KL that we made a reservation at this hostel called Revopackers. It's completely a last minute action and we were lucky enough to get the (probably) last room or else we might be sleeping on the sidewalk because it's almost 12AM when we arrive. And yeah, it was my first time staying in a hostel and I really need to share my experience here. Let's start! 

First thing first, I'm going to tell you the location of Revopackers. I would say the place is absolutely strategic! Exactly behind Berjaya Times Square and it is very close to Imbi monorail station. Do take a look at the map prepared by the Revopackers. Easy access! We took a Grabcar from KL Sentral to here and the fare was less than RM10. Super cheap!

revopackers, kuala lumpur, map

We stayed in a room that fits 5 people. I was so impressed with the cleanliness and the comfort that the room has. To be honest, I used to underestimate that two factors when it comes to picking a place but Revopackers prove me wrong! I have a good rest during my stay here. :D

revopackers room

revopackers room



The room size is just nice and there is an attached bathroom so you don't need to worry about having a sharing bathroom outside. Each bed comes with a personal plug point, reading light & locker. Tell me what else do you need? As for me, it is more than enough! You're not going to stay only in the room for the whole trip, right?

revopackers review

revopackers review



revopackers review

The photos above are something I would say a living room or a place to chill with other guests. Revopackers provide foods and drinks too and just help yourselves while being in the place. There's a free WiFi, books to read and strangers to talk. Of course, most of them are travellers from other countries and it's your chance to make friends with them! And oh, the staffs are really friendly too! 

revopackers review

revopackers review

revopackers review
This is another place to chill and relax. You can watch TV here but I'm not sure if they have any channel or not because when we were here, there was this guy enjoying films which are from his external disk. Lol rupanya tumpang cerita orang. I absolutely have no idea okay. Ingatkan movie dari HBO ke apa hahaha. 

revopackers review

revopackers review
I really love to see this section! The notes are left by guests from other countries. If you happen to come here, don't forget to leave your message and hang it here!

revopackers review

revopackers review

Yes, so many stairs! You might want to reconsider your stuff before getting here. But still, no worries cause the staffs will help you!

Did I enjoy staying here? 
Honestly, I really had a great time here and it worths every pennies! It's quite cheap but the quality is superb. The place is strategic, clean, comfortable and suits for everyone. The staffs are nice and the services are great! I get a chance to meet a Chinese uncle from Brunei and a solo male traveller from France and we had few interesting conversation which I will share it later. It's full sense of humour and inspirations!

How much is the rate?
As we stayed for 5 nights, the first night my mom paid around RM180+ include the key deposit. We actually booked for one night but since it was too cosy to be there and we are too lazy to find another accommodation, we decide to extend for another 4 nights. We paid around RM160+ for room that fits 5 people. Kami collect bajet untuk bayar the room ok hiks. Lagi jimat. Actually it's hard for me to tell the exact rate since kami ada a bit problem during our stay. But you can always check through Agoda, Trivago or Booking.com!

I will end my review here and I hope you enjoy reading and would consider staying in Revopackers if you happen to travel in Kuala Lumpur! Click HERE to get to their websites, and HERE for the room information and HERE to read on how to get to Revopackers!

Toddles! x