3 Things I Bought From Ezbuy

ezbuy

Hello, fellow friends! I feel flabbergasted today as the parcel I've been waiting for almost one month is finally arrived. I thought I have to wait for another few days since I cannot track the shipping process for the parcel. But yeah, the surprise come today!

So to make this short, let's see the things that I bought from Ezbuy. 

IAXYUE Sandal 

iaxyue sandal ezbuy

Kalau tengok post aku yang ini - My Current Wish List, sandal yang aku beli dari Ezbuy ni ada ciri-ciri sandal kesukaan aku. Chunky dan tebal. Tak dapat beli DrMarten punya beli yang ini dulu pun boleh lah.

chunky sandal

Jangan tanya kenapa aku suka guna yang macam ni sebab aku pun kurang pasti sebabnya hehehe! Mungkin aku suka style macam ni kot. Size yang aku pilih adalah 38. Phew ngam-ngam dengan kaki aku. Kalau terkecik memang sia-sialah. Reason aku pilih sandal ni pun sebab ini antara paling chunky yang ada dalam Ezbuy. Strap pun nampak cool kan hahaha! Amacam okay tak?

Link barang boleh tengok sini - https://ezbuy.my/product/20000003145447.html

Akashiya Sai Watercolor Brush Pen & Rhodia Notebook

watercolor brush pen

Kalau korang follow blog aku, korang memang akan tahu yang aku adalah sejenis manusia yang gilakan alat tulis. Seluruh Miri ni aku dah cari brush pen tapi tak jumpa. Ada pun brush pen yang untuk tulis tulisan cina je. So alang-alang dah shopping di Ezbuy ni aku beli jelah terus benda alah ni. Dapat beli yang ada 5 batang brush pen je. Kalau beli banyak mahal pulak. Yang aku beli ni adalah autumn series. Warna-warna ketika musim luruh katanya.

Link barang boleh tengok sini - https://ezbuy.my/product/20000000137621.html

rhodia notebook malaysia

Alang-alang dah beli brush pen, aku beli sekali lah buku untuk prektis brush calligraphy. Ambik size medium macam ni sebab size besar nanti over bajet pulak hehehe. Yang Rhodia ni pun tak ada jual di Miri. Online je ada. Plan memang nak cari satu. So dah ada peluang ni terus ambik jelah. Sesuai la dengan brush pen kan.

Link barang boleh tengok sini - https://ezbuy.my/product/20000000981555.html

Total semua barang aku beli ni adalah RM139.93. Shipping fee RM24, Delivery fee pulak RM12. Yes memang over bajet sebab aku terpaksa tambah duit shipping sendiri dimana ia sepatutnya ditanggung tapi aku yang lebih-lebih so padan muka lah kan. Alang-alang dah add to cart semua kan. Proceed jelah terus hahahaaha!

So itu jelah yang aku dapat dari Ezbuy. Dah puas cari benda lain tapi ni aje yang berkenan heheh! Sampai tertido-tido aku cari apa nak beli dalam Ezbuy ni hahaah! Love the sandal though! Harap tak licin macam sandal aku yang satu tu. Huhuhu. Toddles! x

24 comments

  1. Ana dah selamat beli belah di EzBuy. Memang berbaloi2.

    Eh eh blog ana dekat feed eeca hari ni lah :)

    ReplyDelete
  2. Cam menarik je brush pen tu waa

    ReplyDelete
  3. wow the shipping fee is so expensive! i shopped there once, it costed me RM3.50 + RM9 on shipping fee. but then again it depends on the items T^T

    ReplyDelete
  4. That sandal cantik nya sama taste dengan airah! Kalau tgk vincci punya lawo gilaaa.nanti tnjuk la testing guna brush tuu.

    ReplyDelete
  5. Uuu, best2. nanti bolehlaa tunjuk hasil menulis dgn brush tu. Suka tengok orang pakai tapi diri sendiri tak pandai guna. Hiuhiu

    ReplyDelete
  6. CM nak try beli kat ezbuy lah, tertarik tengok sandal Eeca ;)

    ReplyDelete
  7. boleh rmbang mata kalau tgk ezbuy tu. bnyk sangt yg lawa2

    ReplyDelete
  8. Yeay!!! Brush pen can't wait for your more creativity project <3

    ReplyDelete
  9. that sandal look giler smart.. like this style too..senang pastu selesa kan..

    ReplyDelete
  10. that brush set looks tempting <3

    ReplyDelete
  11. alahai comelnya packaging dia ;D suka tengok

    ReplyDelete
  12. macam best je...
    itulah kalau dah mengadap online shop..
    mmg akan terlebih..sama je kita pun...

    ReplyDelete
  13. I like that sandal. Nampak selesa sangat kalau pakai:)

    ReplyDelete
  14. takpenah lagi try shoping kat ezbuy. nt nak try jugak laa :)

    ReplyDelete
  15. Hahah kalau buka bahagian stationary kat EZbuy tu memang rambang mata... Semua cute-cute.

    ReplyDelete
  16. nang lamak juak nunggu kan. :D
    cantek la sandal yaaa, brush ya macam best :)
    teringin gik rasa mok beli rah ezbuy, tp shipping/postage mahal glak T^T

    ReplyDelete
  17. Ramai suka shopping kat ezbuy sekarang ni... saya kena kontrol dulu, takut nanti start jadi obses plak.. haha

    ReplyDelete
  18. Farah belum try lagi shopping kat ezbuy. Next time kena try :)

    ReplyDelete
  19. Siqah suka sandal Eeca :) Nampak selesa je pakainya :) Brush pen!! Nanti share apa yang Eeca buat hasil daripada brush pen okay <3

    ReplyDelete
  20. wahhhh pakai kasut atas katil muahahaha

    ReplyDelete
  21. lawanya sandal tu... fuhh mcm jatuh hati pun ada

    ReplyDelete
  22. LAwanya sandal tu. Dah lama tak pakai sandal cenggini..

    ReplyDelete
  23. Nti share hasil calligraphy tu ea. CR suka tgok org tlis2 callgrphy tp nak wat sndri tak reti. Hee

    ReplyDelete