Of Things I've Been Doing

by - July 24, 2017

of things ive been doing

Hello lovelies! It's been awhile. Kesian blog kena tinggal. I've been too lazy to even visiting website blog ni. On laptop pun sekadar dengar lagu, tengok kdrama dan buat homework. Mood blogging memang kelaut. Singgah blog blogger lain pun tak ada. Huhu. So here I am! Hello again! Hopefully after this one post there will be another new post. Kena rajin update blog!

So yeah, dalam post ni aku nak share certain things that I've been doing lately. Kira macam a short and quick post to let the readers know that I am still alive and rocking my life. 😛 Well, not really rocking my life.


Hiking di Canada Hill aka Grand Old Lady. 

hiking canada hill

It was my first time hiking di GOL and my second time doing this challenging outdoor activity. Sumpah leput rasa nak mati jak. It was really exhausting sampai aku termuntah sampai rasa nak give up je. But somehow I made it yeay! GOL ni ada banyak trails. Aku dengan A guna trail nombor 2 since dia cakap senang. Senang memang senang but for the first timer macam aku memang sadis jugaklah. 

Tiring but fun. I made a good progress for the second time we went here which is masuk pukul 6 petang dan keluar pukul 640 petang. Yang kali pertama tu masuk pukul 6 petang dan keluar pukul 7 malam. Kira okay lah kan? Hiks.

Long walk at somewhere over the rainbow! 

somewhere over the rainbow

Selain hiking, aku dengan A pun ada buat aktiviti long walk dan jogging. Road to 60kg katanya :P Harap-harap dengan adanya workout buddy ni bolehlah kurus dengan cepat hahaha. Kenapa somewhere over the rainbow? Sebab tempat ni tak banyak orang datang. Its surrounded by nature and so fresh okay. Sambil jogging sambil dating. Eh? :P

Rocking the hammock by the beach. 

sunset beach miri

Lepas long walk, we usually going to spend a little time rileks dekat hammock yang ada kat tepi pantai sambil layan sunset. Kan dah cakap tadi sambil workout sambil dating. Hahah! Okay just kidding. Actually balik dari long walk memang boleh guna jalan pantai sebab ada jalan tembus. So why not lepak kejap kan? I just love this kind of workout where you get to enjoy fun activity and enjoy the beautiful nature.

Fall in love head over heels with traveler's notebook style.

midori traveler's notebook

Apa tu traveler's notebook? It's a journal! I am currently using my passport size midori TN. Small and senang nak bawa kemana-mana. Kira macam perfect size lah. I did some DIY stuff in there and going to show them in the next post okay! And ehems, I just bought a new Foxyfix for myself. Can't wait to get the parcel!! And if you are interested with traveler's notebook, I have two preloved TN for you. Check out my carousell shop to get them! https://carousell.com/xechalogy/. It's a bargain! Rugi tak beli :P

Moving to a new room.

tumblr bedroom

Puasa haritu aku exchange room dengan adik aku. Well, the boys are many so they need a bigger room. I don't mind small room and bilik sekarang lagi best rasanya cause I can make it looks a bit tumblr-ish hahah! A new undiscovered cave for myself. Hiks.


* * * * *

What else? Rasanya tu je for now kot. Same routine macam sebelum ni except that aku dah start workout now. Hiking, long walk and do some exercise macam push up, squats etc. Best rupanya ada fitness buddy kan. Terus semangat je rasa nak bakar lemak. Hihi. So, till here then. x

You May Also Like

14 comments

  1. Bestnya ada workout buddy! Lenne dah bertahun tahun asyik workout sorang haha 😂 Hopefully boleh capai goals Eeca 😄

    Btw, bilik baru memang so TUMBLR-ISH omg!! So comfy 💕

    ReplyDelete
  2. Bestnya dapat lepak kat hammock :D With a stunning view lagi.

    ReplyDelete
  3. nice pictures all together.. do you mind to share what is that notebook traveller style ? nampak so hipster and vintage.. akak suka..!!

    ReplyDelete
  4. What a beautiful day you have hahaha~~ suka tgok gambar2 tue smua

    ReplyDelete
  5. pergh! best alu dapat hiking GOLD! kamek sepanjang duduk miri, sik pernah dekik gold. hahahaha. balit cuti pun sekejap, bait lepka rumh jak. Kenak rasa kacak jak view miri dalam tok ha? yalah, setiap kali balit sekejap, alu hilang nikmat kacak miri. hahahaha

    enjoy blogging! can't wait to read your next entries! XD

    ReplyDelete
  6. bilik lawa sangat, echa! :)
    the view is phenomenal and hammock is a plus!

    Fatina | www.theinfinitywords.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Love your traveler's notebook Eeca..
    Sis aim 1 set midori at Kinokuniya KLCC as well..

    ReplyDelete
  8. Bestnyaaa hiking and tgk sunset . I love that kind of workout too~ tapi mmg betul best ada workout buddy.

    I love your journal Eeca . Nanti Nadia visit your shop . Insyaallah. Cantik bilik !!!! <3

    ReplyDelete
  9. bestlah deko deko bilik sendiri!

    ReplyDelete