I Am Married

by - August 05, 2017

i am married

Diam-diam dah kahwin rupanya. Diam-diam isteri orang rupanya.

Sejak bila saya dah kahwin ni?

Okay tipu. Itu semua fiksyen semata-mata. 

Nak dijadikan cerita, beberapa hari lepas kawan saya bagitahu yang ada orang bertanyakan tentang saya. Nak berkenalan katanya. Lelaki tu tanya samada saya single ataupun dah kahwin.

Haa bila orang nak berkenalan dengan anda, apa respon anda akan bagi? 

So here comes the tips.. Tips apa?


Tips untuk elakkan diri dari gangguan lelaki yang ingin berkenalan dengan anda secara berhemah. 


1. Kalau tak nak kena ganggu, silakan jawab dah kahwin.
2. Kalau rasa on je nak berkenalan, silakan jawab masih single.

Secara berhemah ni supaya orang tu tak kecik hati atau taklah rasa kecewa sangatkan. Huhu. Kalau jawab cara kasar takut orang simpan dendam pulak. Tapi kalau kena dengan manusia yang jenis sanggup buat apa je demi nakkan sesuatu, tu memang taktau nak cakap apa lah.

Fuhh. Nasib baik kawan saya cakap yang saya dah kahwin. Belum kahwin tapi tak single. Hiks. 

Tak paham betul dengan lelaki yang dah ada anak bini tapi still sibuk nak berkenalan dengan perempuan lain. Tak baik macam tu tau. Kalau single tak apa lah jugak kan. Ni aduhaii.

So girls, kalau ada suami orang nak berkenalan, jangan layan. You gais cakap aje dah kahwin. Kalau ada abam single nak berkenalan tu terpulang korang lah. Yang penting katakan tidak pada suami orang. Jangan jadi macam kes si pipah dan alip tu ye. Hee. 

You May Also Like

24 comments

  1. Baru nk terkejut.. Hehe. Btw, good sharing..

    ReplyDelete
  2. Baguslah macam tu..kalau boleh elakkan berkawan dgn suami org kan..hihi

    ReplyDelete
  3. Mcm mana kalau kita tak tahu laki tu dah kawin, tiba tiba kita suka dia?

    ReplyDelete
  4. Macam baca artikel dalam majalah wanita pulak rasa. �� betul tu...kalau boleh elak perkara mcm tok, bagus elak.

    ReplyDelete
  5. Haha memang jangan layan lelaki yg dah kahwin. Diserang nanti dek isterinya. Bayangkan kalau kita sendiri pun, memang akan buat benda yg sama.

    Tapi rasa nak ketuk ketuk je kepala suami orang yg nak berkenalan ni. haih!

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  6. Zaman skrg memang kena berhati2. Ada tu yg mengaku bujang padahal anak ramai giler

    ReplyDelete
  7. Tips yang betul .

    Pokok pangkalnya, si suami orang better jgn dok menggatal dan si perempuan pulak better letak kan diri sendiri dkt tmpt si isteri . Kalau lah orang kacau suami dia apa perasaan ? Kalau both ada terfikir mcm tue tak ada lah jadi kes kan.

    ReplyDelete
  8. Bagus cara Eeca.. Menolak dengan cara baik..
    Terlebih ramah suami orang itu tapi pelik mengapa ingin berkenalan dengan perempuan single sahaja, krik krik krik..

    ReplyDelete
  9. Huhu, I don't get it why single ladies masih lagi nak husband orang (selain daripada matang). Can't they think properly?

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
  10. great tittle, I'm shock AHAHAHA

    ReplyDelete
  11. haritu beli cincin so bila keluar memang rajin nak pakai sebab malas kena kacau.

    ReplyDelete
  12. hahahha. tambahan tips: kalau suami orang tu tak percaya kita dah berkahwin dan keep pushing us to prove it, kena cari la siapa2 untuk berlakon dengan kita wakakakaka.

    ReplyDelete
  13. tips yang bagus.. paling win "katakan tidak pada suami orang" :-)

    ReplyDelete
  14. muka eeca macam budak sekolah la org tak percaya kalau kata dah kawin hehehe.. awet muda..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  15. betul tu,kdg2 tak faham knp laa suami org masih menggatal nak berkenalan dgn perempuan lain, sdgkan dah ada isteri dan anak dh

    ReplyDelete
  16. well zaman sekarang bahaya dik. Isteri orang pun diorang rembat kalau dah suka. Dah nampak banyak depan mata.

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. tahniah... pompuan memang kena ada sifat sombong.. sombong bertempat..

    ReplyDelete
  18. Samalah.. kita buat benda yang sama

    ReplyDelete
  19. baru je nak cakap tahniah. hahaha

    ReplyDelete
  20. Betul laa, sama ngan wawa time zaman bujang dulu.. Klaau malas nak kawan dgn die, cakap je dah kahwin, dah tunang,..:)

    ReplyDelete