Jangan Sesekali Buat Perkara Ini Terhadap Pelanggan Anda

by - August 04, 2017


Jangan sesekali buat perkara ini terhadap pelanggan anda. 


Semalam scroll facebook ternampak satu post yang rasanya patut dikongsi dengan orang lain. Lagi-lagi untuk orang yang bekerja dalam bab-bab uruskan makanan dan minuman ni. Contoh macam pekerja kedai makan, barista di mana-mana kedai kopi macam Starbuck, Coffee Bean dan sebagainya. 

blogger sarawak

Mesti. Mesti ikut apa yang diminta pelanggan. 


Salah satu contoh adalah bila ada pelanggan yang mintak diet coke tapi kena bagi regular coke. Dalam hati kita mungkin cakap orang ni dalam proses nak kuruskan badan. Padahal sebenarnya si pelanggan ni ada masalah diabetes. Tak boleh minum manis bagai. Tapi kita sengaja bagi dia regular coke. Haa tak ke bahaya tu bila level gula dalam badan dia naik mendadak disebabkan kesilapan yang disengajakan? Silap hari bulan boleh meninggal orang dibuatnya. 

Mungkin nampak macam banyak songeh. Tapi kena fikir jugak. Kita tak tahu pelanggan ni sakit apa, ada alergik apa. Kalau dia cakap tak nak, then don't. Do as per requested. Jangan aniaya orang. 

Nak lagi contoh lain boleh baca thread dalam gambar di bawah. 

blogger malaysia

eeca shyaa

jangan buat ini kepada pelanggan

pelanggan alergik

jangan buat perkara ini

tumblr


Baca dan hadam dan sebarkan supaya orang tahu kenapa ada yang tak nak ini tak nak itu dalam makanan dan minuman dia. Bukan suka-suka tau. Mungkin ada sebab tertentu yang kita tak tahu. 

You May Also Like

18 comments

  1. hari tu beli burger kat kuala kangsar.. mintak xnak sayur kena marah dengan orang buat beger tu. kuajaq tol hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa.. garangnya penjual tu. kalau wawa tobat tak beli dah..

      Echa, camne nak buat comment yang ada reply ni?

      Delete
  2. Kalau kat orang putih, apa-apa jadi kat pelanggan diaorang saman tau... jobless sana kan kaya... hihi

    ReplyDelete
  3. Siannye dapat regular :'( dah la ade diabetic T.T

    ReplyDelete
  4. Ermm... Betul la kan... Tak terfikir plak selama ni...

    ReplyDelete
  5. Yes. Im fully agree with this entry. sebab dalam customer service pun ada customer courtesy tho. Kadang fedup dengan layanan sesetengah kedai yang jual macam taknak jual je. sabaaa je *sigh*

    ReplyDelete
  6. Betul tu... Kalau jadi apa2 tak pasal2 kita dihantui rasa bersalah seumur hidup kan.. Huhu

    ReplyDelete
  7. Teringat bila order teh o ais kurang manis, sekali tak rasa gula langsung. Kecewa rasanya.

    ReplyDelete
  8. I have read this thread as well and was seriously taken aback. Memamg kat ukm dah belaja tapi tak pernah terfikir some people yang tak belaja ada possibilities buat benda ni just because diorang ingat pelanggan tu mengada-mengada.

    // afifahaddnan : "Rate My Blogging Skill"

    ReplyDelete
  9. Exactly! the same thing if the customer asked if there are any nuts in the meal. We tend to take this for granted but allergic / else can kill people T_T

    A tip to order in Western restaurants, say that "I am allergic to alcohol / wine or anything related" this helps so much if they use the thing we want to avoid as an ingredient. :)

    I am that person who does not know how to choose a good gift :D T___T unfortunately.

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  10. This is one of the reasons why I like service staff in Canada. They usually ikut je kehendak pelanggan.

    ReplyDelete
  11. i never know about these kind of action can cause huge trouble like this , btw i think it is not good for that kid order diet coke thou . he or she can just not to order anything while watching cinema right ? even that diet coke contains less sugar than regular coke , but diet coke actually contains various chemical stuff. and it actually will make we craving for sweets more ! :(

    ReplyDelete
  12. Layan jew pelanggan ne sebab klu dia suka layanan kita dia akan jadi pelanggan setia, Siapa tahu

    ReplyDelete
  13. benda ni lah yang ramai susah sangat nak ikut, hahha. sampai ada yg pernah marah. sapa lah yang wujudkan customer always right. benda tu betul2 menyusahkan .haha

    ReplyDelete
  14. Selalu kalau makan kedai sy akan mintak dalam makanan yg saya pesan tu, 'SAYA TAKNAK TAUGEH YAA' and usually they will said yes and okay. Tapi lepastu harammmmmmm. Ada je taugeh dalam makanan aku. Bukan nak mengada ke apa tapi mmg sejenis yg tak makan taugeh. I dont like the taste dan saya boleh muntah kalau makan taugeh. Pekerja kedai tu nampak benda ni mmg mcm remeh. Bila dah maklum semula dia mcm 'alaa taugeh je kot?' Hmm jenuh laa kita ni asingkan taugeh HAHAHAHAAAAA

    ReplyDelete
  15. Tak patut betul macam tu. Customer is always right.. Kan

    ReplyDelete