Just My Two Cents

by - August 07, 2017

mind your own business


"Let every fox take care of his own tail."


Maksudnya jangan sibuk jaga tepi kain orang. Well this is my two cents and personal opinions and rants or whatever you want to name it.

I was scrolling my Facebook feed this evening and stumbled upon this article about majlis ummi nazerera yang dikritik netizen. I don't really care about whatever entertainment yang ada di malaysia ni but I can't help myself to voice out about some of orang malaysia punya attitude yang suka gila kecam orang.

Dear keyboard warrior, don't you have better things to do?

Sukahatilah dia nak buat apa. Nak menari nak berzumba nak tergolek ke apa lantak dia. Nak buat tema apa sekalipun, it's her wedding ceremony gaisss. Salah ke orang nak have fun kat majlis sendiri? As long as tak kacau orang so why not kan?

"Let people do what they need to do to make them happy. Mind your own business, and do what you need to do to make you happy."

Serius tak paham. Kalau tak suka apa yang orang lain buat, why bother? Diam dahlah. Jangan peduli selagi dia tak kacau hidup kau. Nak sakitkan hati orang buat apa? Benda simple pun jadi susah. Alahai.

Yes you can say whatever you want. But remember, you have no right to hurt people.

You May Also Like

12 comments

  1. sebenarnya tak tahu menahu pun pasal majlis wedding ummi nazeera tu haha. tapi yeap! Melayu sekarang ni suka sangat la kecam benda yang tak perlu dikecam pun. huh

    ReplyDelete
  2. Dah agak dah, mesti part menari itu yang diperkatakan. tak faham dengan keyboard warrior. Ada saja benda tak kena di mata dia. Like they're "perfect". Hmm

    ReplyDelete
  3. Orang yang bagus hari ini, belum tentu dia bagus pada esok hari. Semua orang berpotensi membuat kesilapan. Tidak ada yang sempurna. Jadi, belajarlah bersabar dan bertolak ansur dengan kelemahan orang lain. Tegur kesilapan mereka, tapi jangan sampai kita rasa kita sempurna.. jangan lupa kita juga berpotensi besar untuk melakukan kesilapan yang sama..

    ReplyDelete
  4. Tak suka org suka jaga tepi kain org nih

    ReplyDelete
  5. haah betul3 ! sokong sangat tu Eeca. lantaklah ape org nak buat as long die takde kacau hidup kite. die nak keras mcm kayu ke, baju die tak cantik ke biarkanlah kan. ade je nak complain haishhh~

    ReplyDelete
  6. Hehe, humans love to judge people but they don't like to be judged. :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  7. hal sendiri pun kadang-kadang tak terkejar...tak payah la ambil tahu hal orang lain....kan

    ReplyDelete
  8. Senang citer jangan masuk campur..

    ReplyDelete
  9. hidup bermasyarakat.. menjaga tepi kain orang kadangkala memang perlu.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Mai pun kadang-kadang pening tengok komen netizen kalau bab kecam orang... Macam hidup dia semua sempurna.

    Bagi Mai kalau orang tak minta duit kita, tak payah sibuk condemn.

    ReplyDelete
  11. Setuju!! Mind your own bussiness lah kan

    ReplyDelete
  12. The thing is - kalau org tu berdiri dpn dorang, berani ka nak ckp terus terang? Kebanyakannya berani bersuara di alam cyber ja. Freedom of Speech does x mean freedom to encroach upon other's personal rights.

    ReplyDelete