5 Beauty Products That I Use Every Day

by - October 27, 2017


Everyone has their own beauty essentials and beauty routines. Ada yang suka guna mekap tebal, ada yang prefer simple, ada yang langsung tak guna apa-apa. Meaning to say that lain orang, lain cara dia berhias. Just in case you don't know this one fact about me, I'm not really into makeup thingy. I'm not the kind of girl who willing to spend one hour just to get my face done. If I had one hour to get ready, I will use maybe less than 10 minutes to ngesep (berhias) and use the left minutes to take a nap. I can go out with a naked face and it's not really a big deal to me --- cause yeah I'm kool liddat yo. :P




Even though I'm not into makeup, I still do put something on my face so I don't look pale. Oh damn wait, does that mean my reason of using makeup is not to be pretty but more to avoid looking deathlike? K memang kurang jantina keperempuanan dalam diri aku agaknya. Or tak pun terlampau konfiden being in my own skin. Kahkahkah. 

So here in this post, I will share my makeup routine and 5 beauty products that I use every day. 

5 Beauty Products That I Use Every Day | The Simple Makeup Routine 

eeca shyaa beauty products

Don't be surprised, dearest makeup addict! What you see in the photo above is the only beauty stuff that I use every day. Ada lagi yang lain tapi ni je aku guna setiap hari. 

1. IN2IT Lasting Lipstick Creamy Matte | Carnelian (LA04) & Sepia (LA05)
2. IN2IT Waterproof Eyebrow Color  | ER 01 Eyebrowns
3. Bio-Essence Double Whitening Cream SPF20
4. W.Lab Sebum Powder
5. DIY Honey Lemon Vaseline Lip Balm 

Guess what, while writing this I just found out something funny. Absolutely silly me! See the number 2, baru aku tahu palette tu untuk eyebrow rupanya. All this time aku ingat benda tu eyeshadow. Hahah. So noob. Aku guna benda ni only kat hujung mata ala-ala eyeliner. Reason sebab nak bagi mata nampak besar sikit sebab mata aku kecik. 

Yes I know my lipstick look pathetic. Mampu beli baru tapi kena habiskan dulu yang masih ada. Ive been using it for a long time. I can't recall when did I buy that and I have no idea if it's already expired or not. Selagi tak memudaratkan so why not keep using je kan. Tak baik bazir. Dah habis licin kosong tube lipstick tu baru boleh beli yang baru. Lipstick ni best sebab tak dry and its so creamy that it helps to moisturize your lips. 

DIY honey lemon vaseline tu of course aku buat sendiri. Dah nama pun DIY kan. I melt the vaseline in microwave sekali dgn honey dan jus perahan lemon. Bila dah cair just gaul sebati, letak dalam bekas and let it dry back jadi vaseline with flavour. Hahaha. Just that everything cant blend together so madu tu mendap kat bawah. But still, the plain vaseline now has the honey lemon flavour that you can omnomnom. K kidding. Don't lick your own lips. 

Whitening cream tu macam biasa la untuk UV protection sebab ada SPF. I usually will apply the cream on my face after a shower. Wait for it to absorb first then terus aku tempek sebum powder bagi tak rasa melekit. Then I will go for so-called eyeliner, the lip balm and the lipstick. And yes, settle semua guna 5 benda ni, I'm ready to hit the road then! 

Simple je kan? Guna semua benda ni tak sampai pun 10 minit okay. Simplicity at its best.

Do tell me what's the beauty products that you use every day!

You May Also Like

14 comments

  1. Nice sharing Eeca 💕..

    Currently I'm using NYX lipsticks, elianto cushion power & foundation, tepek sikit L'Oreal blusher and eyebrows pencil.. Itu sahaja to complete my look everyday 😊..

    ReplyDelete
  2. wow... simple gilak yet look ptetty gitu..

    ReplyDelete
  3. Wah kejapnya tak sampai 10 minit. Kalau kak ana, hanya apply aloe vera gel dan lip balm je. Tak reti nk pakai yg lain 😅

    ReplyDelete
  4. I never tried any of the products that you used. I feel like I want make the DIY Honey Lemon lip balm too.

    Don't worry, you're not the only one who use eyebrow powder as an eyeshadow. It is multipurpose item. I even see someone using it for nose contouring. hehe 😊

    ReplyDelete
  5. Simple je awak makeup. Less is more kan? :)
    Saya pun kalau keluar, just tempek bedak sikit, dan lipstick. Salah satu sebabnya is tak nak nampak pucat. Hehe.

    Jemput singgah blog saya ye :)

    https://nurfatin-liyana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Hi Eeca! It's been a while haha 😂 Anyway, as I'm reading this post kan I think it's a great and interesting post lah. You just gave me an idea haha!

    BTW, Lenne guna silkygirl matte junkie lip cream almost everyday. Lepastu, mascara. Bagi nampak mata ni ada definition gituw haha! Then, blusher. Takda lah nampak pucat sgt hehe 😀

    Lenne Zulkiflly Blog

    ReplyDelete
  7. Bagus2 brand yg digunakan Tu. Mama guna skincare comey je

    ReplyDelete
  8. Jemput singgah :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/10/mengapa-sistem-saps-ibu-bapa-sangat.html

    ReplyDelete
  9. W.lab sebum tu best , macam rasa berangin sikit bila apply kat muka .. hihi

    ReplyDelete
  10. Usually, everyday. Ika just pakai basic thing je dekat muka. Macam foundation dr Mustika Ratu, Bedak, and lisptick. That's all. sebab before this pernah ada experience muka dapat effect teruk sebab pakai fake eyeshadow.
    Bila masa rasa teringin nak pakai lebih sikit, ika just guna eyeline IN2IT, and mascara. Tu je hehe :)

    ReplyDelete
  11. tak reti nak mekap sgt. jadinya, guna bb cushion and lipstick warna neutral je kalau dtg mood nak berhias tu . haha

    ReplyDelete
  12. bestnya. Walapun simple make tapi still boleh nampak cantik, ceria dan yang paling penting cepat.

    ReplyDelete
  13. can you give some suggestion is it perfect for oily skin ?

    http://skin-infections.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. Nampak macam best juga produk yg digunakan tu..

    ReplyDelete