Raya 2018 Memory


This post gonna be about a happy Raya 2018 memory; the best I've ever had. Tak pasti kalau ada yang lagi best sebelum ni tapi aku tak ingat. Since keluarga aku memang jarang beraya so agak susah jugaklah nak korek keluar memori raya yang ada. Rasanya sejak habis sekolah lagi kami tak ada raya sebab abah aku prefer jalan-jalan ke tempat lain memandangkan masa tu je dia ada cuti. Kau nak cakap apa kalau dah dia sejenis yang suka travel.

Untuk tahun ni memang pecah rekod. Keluar rumah pukul 10 pagi, balik pukul 10 malam. Total rumah kami beraya dalam 13 ke 14 buah. Gohed terjah dalam satu hari je. Sepanjang aku hidup tak pernah lagi aku beraya sakan macam ni. Kawan aku yang drive and bawak group kami beraya ni memang stidi. Dari pagi sampai malam dia jadi pilot. Kalau ikutkan ada banyak lagi rumah yang nak diterjah. Even the next day pun kami beraya 4 5 buah rumah. Mabuk air gas, mabuk biskut, mabuk kek semua. Lol.

eeca shyaa raya

Best gila dapat berkumpul dengan ex-classmates dan ex-schoolmates. The best part bila buka cerita pasal kerja gila masa sekolah dulu. Lawak k. Macam-macam hal jak. Nang gaok sikit la duhal. Hahaha. All I could say is it was such a priceless moments.

Actually aku bukan jenis yang suka berkumpul ramai-ramai. But surprisingly aku boleh blend dengan group raya ni. That's the first thing aku suka. Second thing of course la makanan. Ketupat, kuah satay, daging masak hitam jyeah semua aku punya favourite. Biskut lagilah. Kalau kek raya ada kurang sikitlah. Hihi.

For the very first time after few years tak raya, I really look forward for next raya. Nak pujuk abah aku beraya sekali. Nak buat open house sekaligus. Bukan selalu kannn. Hihi.

Well, raya ain't that bad actually when you spend the time with the right people... ^_^

Comments

  1. huwaaaa bestnyaaaa!!! iyap, setuju raya nang best kalo dapat kamceng yang masuk air! hahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng kmk ya nang semua masuk air hahahah!

      Delete
  2. reunion sekali laa ni kan.. hihi
    selamat hari raya eeca..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun sekalii. hihi. selamat hari raya kak wawa <3

      Delete
  3. memang best kalau dapat berkumpul dengan kawan kawan lama! selamat hari raya bythewayy!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sbb dapat buka cerita dulu kala :D selamat hari raya juga shafyqah!

      Delete
  4. Seronokkan bila dapat raya sakan macam ni. Jumpa orang-orang yg dah lama tak jumpa. Dengan dapat makan sedap2 lagi. Ahh heaven nya. Rasa nak repeat raya tahun ni. HAHA XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn. echa pun rasa nak repeat raya je. tak pernah rasanya nak repeat mcm ni. XD

      Delete
  5. Tudiaa sakan beraya dari pagi sampai malam. Tapi bila dapat jumpa kawan kawan sekolah macam ni serius best. Masa ni lah nak catch up everything! Paling syok buat throwback zaman dulu dulu. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. total bhour beraya 13 jam. kalau drive dari bandar echa boleh sampai kuching dah tu. XD

      Delete
  6. nang meriah sambutan raya negeri kita tok hehe
    kmk follow ctok. harap sudi follow blog kmk juak.
    sedang berusaha ngumpul blogger sarawak yg aktif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah gilakk! hihi. okay kmk follow ktk balit. :D

      Delete
  7. Kak ana pernah juga keluar raya sakan dgn schoolmates dulu. Meriah giler. Keluar pagi blk malam. Rindu pula masa2 tu.

    ReplyDelete

Post a Comment