July 2018 Throwback

by - August 12, 2018


Let's do this. July ain't really being good to me this time. Biasalah kehidupan kan. But I still appreciate every single thing that happened throughout my life cause gratitude is important, of course. I've been keeping the memories in my journal and I want it to be kept on my blog as well. Tapi sayang tak ada gambar. Sedih.

July 01, 2018
I had steamboat with Nonong at 883 Buffet Steamboat in the evening and went on date with N watching Ocean 8 by night. Had too much lamb masa steamboat and I'm down with a migraine that night. Padan muka.  

July 07, 2018
My friend was craving butter chicken so she asked me to teach her how to make it. First time masak di rumah orang and tido rumah kawan. Masa belajar dulu pernah la tido rumah kawan sebab ikut dorang balik kampung. Rumah Jay dengan rumah Mira di Sandakan.

July 10, 2018
Sushi King with N! Ni semua salah dia sebab buat aku craving. Bila scroll FB scroll IG nampak orang post sushi makin bertambahlah nyawa nak makan benda alah tu. Hihu. Cun masa tengah craving tu ada sushi bonanza. We were lucky enough by that time sebab tak payah berbaris panjang. Lepas men-sushi-kan diri, kami tengok wayang cerita Inuyashiki pulak. Cerita Jepun tentang seorang bapa tua yang diabaikan keluarganya dan tetiba alien datang dan tukar badan dia jadi robot maka jadilah beliau seorang hero. It's a science fiction, gais.

July 15, 2018
Movie date again with N watching Skyscraper. Tangan aku berpeluh tengok movie ni sebab aku gayat. Terkejut banyak kali pun ada. After movie kami pizza-ing di Santinos Pizza. Bila dah sampai tempat makan kami hairan sebab parking full. Siap ada parking yang kena booked lagi. Bila masuk dalam kedai tak ramai pula orang. Masa nak balik ada pelik sikit tengok ada orang jaga parking yang dah kena booked tu. Rupanya ada hidden gem kat sana. Luls.

July 16, 2018
Mekdi with the girls! Walaupun tengah demam aku gagahkan diri keluar jugak sebab nak celebrate birthday Aida. Bukan senang nak jumpa dorang ni even tinggal sama tempat. Bila masing-masing order makan, kami tuang semua fries dalam talam. Bebukit okay. Siap ada nugget 18 ketul and burger lagi. Ada sorang lelaki chinese ni limpas meja kami, dia senyum je tengok kami 4 punya makanan. Hahaha. Tamak haloba sungguh.

July 28, 2018
Karaoke with Nonong sempena birthday celebration dia. Kami dua karoks sampai 4 jam. Gila namati lelah ku bekaol dalam ya. Haha. Actually birthday dia on 26th. Memandangkan dia down with chickenpox sejak minggu sebelumnya so aku pun datang bawa satu slice kek ke rumah dia. Kesian orang sakit. Kekeke.

So yeah, that was my July. 14hb sampai 21hb aku migraine dan demam. Memang sakit teruklah sampai aku rasa mungkin aku ada penyakit lain kot. Sebab aku jarang kena demam macam tu. So bila dah kena sekali aku pun tertanya-tanya memang demam macam tu keee.

Dalam bulan July ni jugak aku ada 2 kali emotional breakdown. In the next post aku akan tunjuk mood tracker aku okay. Till here then! x 

You May Also Like

8 comments

  1. Hopefully you'll feel better :)

    ReplyDelete
  2. Done follow, follow me back pokucu276.blogspot.com ...

    ReplyDelete
  3. dah lama tak makan shu shi king...bila lah agaknya dapat makan

    ReplyDelete
  4. Perempuan dan emosi memang tak boleh dipisahkan. Huhu. Moga Allah permudahkan urusan..

    ReplyDelete
  5. hahaha... so many foods and emokan..
    actually mmg kita dgn perasaan emo tak dapat nak elak
    so apa yang boleh dibuat just relax dan take a deep breath
    Hope Eeca happy2 selalu

    ReplyDelete
  6. be strong eeca! and part mekdi tu perghhh. nak join sekaliii hahaha.

    ReplyDelete
  7. nang boleh tahan bekaol karok ya.. hahaha.. boleh join sekali lain kali. hehe

    ReplyDelete