Energea NyloTough Cable Review

by - September 10, 2018

nylotough energea
Hai. Dalam post yang aku pernah tulis sini Fonemax X-Pro Nylon Cable Review, aku ada cakap yang aku akan buat review untuk cable kedua baru yang aku beli. So yeah here it is after a long year. Ditegaskan bahawa ini bukan paid review. Saja aku nak buat review ikhlas dari hati supaya korang tak beli cable bodoh yang mahal tapi tak boleh guna. 

Aku beli cable ni RM94 dekat Switch. Beli sebab saudara aku yang reccommend. Terus terang aku cakap aku benci beli cable untuk iphone. Sik boleh sebarang. Even beli yang mahal pun ada yang tak support atau tak certified. Apatah lagi kalau beli yang murah. So aku pilih untuk cuba brand ni. 

Energea Nylon Tough Cable Review

eecashyaa cable review

Cable ni aku dah guna 2 tahun lebih. Langsung tak ada masalah. Cable ni aku dah bawak travel nun jauh ke Korea. Kadang dia terbelit bergolong dalam handbag pun still panjang nyawa lagi. Gambar ni ni fresh aku baru snap. Kalau perati betul memang berdaki lah. Tapi buat-buat tak nampak jelah. Kepala atau ekor dia memang takkan patah sebab benda hujung tu keras. Kalau patah jugak maksudnya kau lah yang bermasalah. Panjang cable pulak 1.5M. Kalau ada makhluk jahat bolehlah sebat dorang guna cable ni. Insyaallah tak putus sebab nama pun NyloTOUGH kan. 

Dikutip dari website Energea
Rigorously lab-tested to withstand daily abuse, this tough cable is built to deliver robust charging performance, day after day.

• Comes in Lightning tip (MFI certified by Apple)
• 2.4A High Speed Charge & Sync
• Dura TwistBraid™ Technology delivers tangle and kink-free charging
• Bend-tested 30,000 rounds for ultra-flexibility
• Built with Kevlar® to reinforce conducters for enhanced durability

best iphone cable

energea nylo tough

Hehe kalau macam gambar kat atas ni aku belum pernah try lagi lah. Takut pulak putus. Mahal ya mok beli baru. Nangis di sukut katil kamek kelak. But so far macam yang aku cakap tadi, selama aku guna cable ni memang tak ada masalah langsung. Original iphone cable aku biasalah. Patah kepala. So kalau korang ada masalah cable iphone bodoh tak certified ke tak support ke bolehlah cari brand Energea ni. This is the best cable yang aku pernah cuba. Memang tak menyesal dan tak rugi kalau beli. Siap boleh angkat berat 30kg. Kalau dah rosak baru aku try okay.

You May Also Like

7 comments

  1. Kuat betul cable ni.. kalah orang yang selalu angkat berat tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. haritu almost nak beli cable ni jugak tapi dah serik takut rosak lagi so beli la yang original... tu tah berapa lama pulak boleh tahan dah la mahal...

    ReplyDelete
  3. hahahaha baru nak suruh try gantung tayar macam kat dalam gambar tu. kihkih

    ReplyDelete
  4. woww. kuat cable ni. buasa nya dia tercabut kat bahagian kepala dia sebab duk kepak2 kan

    ReplyDelete
  5. mak aih! like seriously boleh angkat 30 kg? ^^ power nya cable ni *.*

    ReplyDelete
  6. Kadang cable mahal pun xsesuai ngan hp kita.kak ana bab aksesori ni seram kat suami je sebab dia lbh arif. Kak ana guna je. Hehe

    ReplyDelete