Posts

Showing posts from November, 2018

Best Chiang Mai Flight + Hotel Booking

Image
Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tak lama lagi. Tinggal satu bulan lebih je lagi nak masuk 2019. Sangat tak terasa. Sekarang kepala aku dah mula aktif berfikir kemana lagi aku nak jejakkan kaki untuk tahun baru kelak. Dah siap buat perhitungan secara kasar okay. Memandangkan tahun ni aku dah repeat Korea dua kali dan tabung pun dah bocor dengan dasyatnya, so trip seterusnya haruslah yang agak low budget sikit. Hihi. Less money don’t care yang penting kena travel at least setahun sekali untuk buang stress.

Sebab tu aku suka dan sayang Traveloka! Tak pernah menghampakan bila buat deal atau promotion. Bila buka website mereka mesti ter-wowww sebab banyak betul benda best yang menggembirakan hati seorang kaki travel!

Traveloka Flight + Hotel Packages! 
Buy together, save together! Sekarang Traveloka tengah ada promosi pakej kombo untuk flight + hotel. Traveloka ni tak macam website lain. Boleh je terus booking hotel mana kau nak. Tak perlu nak bukak tab banyak sangat. Buat booking untuk…

Anohana Makes Me Weep

Image
Crying at fiction is normal even it doesn't sound legit. Tengok kartun pun nangis. Hati tisu sangat okay. Lepas lama dah tak tengok anime, akhirnya aku terjebak lagi. Dan anime yang aku baru habis tengok adalah cerita Anohana : The Flower We Saw That Day.

Banyak-banyak anime, kenapa Anohana? Awalnya aku cuma nak cari figurine untuk photography. Saja suka-suka. So aku tanya N mana nak cari figurine macam nidekat Miri. So dia tolong cari dan jumpalah yang sama kecik comel macam dalam gambar tu tapi lain character. Benda kecik comel ni dipanggil Nendoroid. Ya allah sumpah kiut gilak! Tapi kecik kecik harga dia fuhh berapi. So N sajes beli dekat Shopee jelah murah sikit. Dia suruh aku pilih and bagitau dia mana satu aku nak. Dan aku pun berkenanlah dengan Nendoroid Menma ni.



Bila dah berkenan of course lah aku google detail dengan lebih lanjut siapa Menma ni. Rupanya dari cerita Anohana. Maka aku pun tengoklah cerita dia since aku dah suka dengan nendoroid dia ni. Hihi.

Anohana ni kis…

Give Gift Boutique Hong Kong Christmas Gifts

Image
It's November already! It means we are one month away from Christmas Eve! Oh, wait. I'm not saying I'm celebrating the festival but I have a good news to my fellow friends that will cherish the moment on that day. Preparation is needed for smooth events!

Did you know that you could grab a precious gift from Hong Kong?  Okay let me introduce the shop. The name given is Give Gift Hong Kong. Their business is based in Hong Kong but they also provide global service to International locations. Founded in 2008, GGB has become the most leading and favourite florist shop in Hong Kong. Based on what I see on their website. I can tell that they are not only a flower specialist but a gift and hamper specialist as well! 
I strongly recommend you to choose this shop becausethey offer varieties of gifts and hampers for your occasions. 





You can pick one or two of your favourite among the 100 choices!  Give Gift Boutique Christmas Gift Hampers  Here comes the highlight of this post. The