Meeting His Family For The First Time

by - February 03, 2019

It was seriously my first time ever. Sebelum ni pernah jumpa mak ex-boyfriend but it wasn't as epic as this one. Haah. I had been anxious the moment he invited me to his lil' bro's wedding — which was 2 - 3 months before the real day comes. Kau rasa? Tak senang duduk bila tetiba teringat benda ni. Tipulah kalau aku cakap aku tak bingung. Macam-macam benda ada dalam kepala. Sampai N cakap macam aku pulang nok mok kawen. Hohoho.

It supposed to be a secret tapi ... 

This part memang lawak. Family N taktau pun dia tengah in relationship cause he has been single for a long time (dan saya adalah orang yang berjaya memecahkan rekod single beliau setelah sekian lama xD ). Kecuali salah sorang adik dia which girlfriend dia adalah kawan aku. So masa dorang tengah diskus pasal table and seat, N cakap dia bawak kawan. Dan dia bagi nama aku dengan spelling yang sangat obvious e-e-c-a. Maka bermulalah sesi never-ending curiosity. Right at that time pulak adik dia cakap kawan N tu kawan girlfriend dia. And so the card has been revealed. It's so obvious sebab nama aku guna dalam FB adalah nama yang sama N bagi dekat mak dia. Dan aku tersangatlan rajin spam FB kawan aku so dah sah-sah lah nama aku merata kan. Plus kawan aku dengan mak dia memang dah friend dalam FB.

Well, it was all his fault. Nak hide tapi sendiri yang bocorkan rahsia. Sik terer bah. Lain kali bagi la nama beyonce ka, elsa ka. Siklah obvious gilak nak. :P

December 23rd, 2018

Masa on the way ke destinasi aku masih boleh chill lagi. Bila dah sampai, dah park, dah nak naik atas aku rasa seram sejuk. Nervous gila! Nasib baik ada kawan aku. Tapi kesian sebab aku mala jak kubit nya sebab takut. Hehe. But once I got into the ballroom all my anxious feeling hilang entah ke mana. Baru dapat tarik nafas lega. Takdelah seram sangat. Aku je yang over panic tak tentu pasal. Biasalah orang ada anxiety memang macam ni. Over segalanya. Haha.


One for the memories! Dapat bunga uolls. Bukan bunga telur tapi bunga ferrero rocher. Pun boleh la daripada shiada kan. Dah bagi tapi kena remake scene sebab nak ambik gambar. Awkward tak payah cakap lah. I iz zo shy.

Meeting his family for the first time wasn't that bad. Best sebab family dia happening gilak. I jak yang masih malu-malu miaw. Selalunya orang akan jumpa parents je. Ni haaa satu family besar terus. Tapi belum semuanya. N cakap masa ni hanya suku je family dia ada. Hmm okay. N sengaja sebab senang nak introduce sekaligus katanya. Hahaha hebat permainan kitak sayang oi. Tok nang sik alang-alang drop dead nervous! Sadly aku takde snap gambar sebab lupa remind diri sendiri nak update event dalam blog. Tsk.

Well I will write till here then. Next entri adalah sequel yang lagi epic dari ni.

Last but not least, tahniah dan selamat pengantin baru Abang Faris & Siti Hajar!

- - - -

Share with me your meeting-his-family-for-the-first-time story! Hihi.  

You May Also Like

18 comments

  1. olololooooo soooo sweettt!! hahahaha mun kmk pun nervous nak matiey!!1 confirm pucat muka sik berdarah habis ceritalah... pi yalah sik pernah gik ada sesiapa yg boleh dijadi macam cerita kitak tok. hahaha maybe one day kelak...hahaha

    eh kmk pulang tereksited. >_<!

    ReplyDelete
  2. Ya gik malu habis la even rah event besar. Kmk gik haru diembaknya senyap². dah la kita tengok serabe alu. haha

    ReplyDelete
  3. ehhh sweeetnyaaaa :D
    mesti nervous2 bila jumpa his family kannn. apa2pun, semoga berbahagiaaaa sentiasa :)

    ReplyDelete
  4. mesti taksenang duduk kanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ sha pulak 1jan haritu, actually nk jumpa bf je sskali dia bawak mak abah πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ sebaik mak dia suka kot πŸ‘‰πŸ‘ˆ my bf siap screenshot conv group fmily dorang, semua family dia puji sha hahahaha im blessed!!!!!

    ReplyDelete
  5. Waaaa baca-baca terus rasa bdan bau nasi minyak hehehehe

    ReplyDelete
  6. perkara biasa..

    setiap daripada kita akan ada pasangan masing-msing..

    bersabar dan berusaha untuk mendapatkannya..

    bagi mereka yang dah dapat..sekalung tahniah

    ReplyDelete
  7. so sweettttt. okaylah kalau dah dapat greenlight tu kan hehe

    ReplyDelete
  8. Awww so sweet! Lepas ni boleh dah plan slow slow since family dah kenal! hehe

    ReplyDelete
  9. 10 tahun lepas dh la.. Tapi ingat lagi.. Akk jumpa family suami akk tu sendiri je dgn kengkawan University akk. Si dia kat Pahang nun... Haha.. Amacam. Berani tak g jumpa sendiri je.. Haha

    ReplyDelete
  10. Tahniah... For the first time memang la malu. Hehe..

    ReplyDelete
  11. Wow! It's good to know that his family members are happening and all the best to you.

    ReplyDelete
  12. I can't imagine how nerve wrecking the whole thing to you. Thankfully, everything went well eh? :)

    ReplyDelete
  13. alaa so sweet. okay laa tu penerimaan yang baik daripada keluarganya. biasalah baru ja berjumpa buat kali pertama. In shaa Allah nanti okay laa tu.

    ReplyDelete
  14. Tahniah eeca...best dapat bakal family yang happening ni...awal-awal je tu malu-malu kucing....hihihihi

    ReplyDelete
  15. How wonderful, and smart tactic! Shows that he is truly sincere and serious in this relationship. But yeah, your anxiety is understandable. All the best to both of you.

    ReplyDelete
  16. lovely. moga berbahagia hingga ke jinjang pelamin ye dik.
    as for me, can't remember secara spesifik lah.
    perasaan seram tu memang ada. moreover, asben aida ada 2 abg jer. dia bongsu.
    so, double triple takot lah kan nak jumpa bakal abg2 ipar. OMG.

    ReplyDelete