Embracing My Reading Hobby

Hello. Lamanya dah tak update blog. Last update pun on May 15th. Almost sebulan lebih. Nak cakap life aku busy sangat memang tak lah jugak. Blame the Kindle. Ever since aku dapat benda tu, masa aku memang banyak habis ke membaca je. I supposed to write the book review here on my blog tapi tak terupdate sampai sekarang. I have like 16 book reviews pending to be updated. Review pendek setakat up dekat Instagram je. Banyak kerja nak buat. Procrastination is really, really bad you know.

Just to share with those who read my blog, Kindle is definitely worth buying. Aku memang minat baca buku lama dah. Dulu pun memang rajin beli buku. But reading progress memang agak slow which i tak tau kenapa. But bila dah ada Kindle, ko tengok lah 16 buku aku dah habis baca within 3 months. Gigih tak gigih. Hiks. 


If you happened to stumble upon my Instagram, i am turning the feed into bookish realm. Gigih ambik gambar flatlay k. And i am so happy to make friends dengan booknerds yang lain. Its really a big community and sangatlah my kind of thing! 

I am currently reading Wicked Saint by Emily A. Duncan. My second fantasy book rasanya. First baca fantasy dulu tahun 2011 which was Shattered Soul by Mary Lindsey. My latest previous read is Pride & Prejudice by Jane Austen; my first classic novel that i ever read. Payah jugak nak paham language dia k. But i finally did it anyway yeay!

I will try to update the book reviews dalam ni one by one. At least my blog nampak alive daripada kesian kena abai. Sia-sia je renew domain kalau tak update apa. 

Siapa yang belum follow, sila lah follow ig kamek okayyy. Thank youuu! x

Comments

  1. totally will follow your instagram, your pictures look amazing sis. takde kindle tapi guna apps kindle and I agree, it makes me read more books hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for following! hihi. kannnn. it helps to motivates us to read alots!

      Delete
  2. Love your IG feed! Kemas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you rasya! <3 yours are nice too! suka tengok gambar2 rasya post.

      Delete
  3. Rajinnya tangkap gambar flatlays untuk buku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi turning my personal ig jadi bookstagram. :p

      Delete
  4. Rindunya nak baca buku. Dah lama tinggalkan hobi yang satu ni.

    ReplyDelete
  5. Dah tak dapat nak tumpukan perhatian pada buku buat masa ini.. masa membataskan .. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. try to squeeze the reading time. few pages sehari pun ok. hehehe

      Delete

Post a Comment