The Foxy Baby

Hiks. I'm kinda a happy girl right now. Barang yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba yeay! Been waiting one month for the baby to be shipped. And around two weeks to arrive here. Surprisingly It arrived early than I expected okay. Sebab tu rasa eksaited sangat bila dapat sms dari abang poslaju hahaks. Sebab I didn't really put high expectation untuk tarikh parcel tu datang. Dapat je sms terus laju kaki ni melangkah pergi ofis poslaju haha. Dekat je dengan tempat kerja. xD

So jeng jeng jeng... Nak tahu apa barang yang ditunggu-tunggu tu? Keep reading then!

A post shared by Eeca Shyaa (@eecashyaa) on

Its my foxy baby yeay! Makan tak kenyang tidur tak lena je terkenang-kenang nak beli benda ni hahaha. Sorry to say but planner addict memang macam ni perangai. Selagi tak dapat selagi tu tak betul mood. Even journal atau notebook dah berlambak tetap je ada yang akan buat jatuh hati. Huhu. Kalau dah suka tapi tak beli memang mengigau kalau tidur. :p

Ini teaser je. In next post saya akan bagi details benda ni. Mana lah tahu kot-kot ada yang terjebak fall in love dengan benda ni kelak. Saya tak bertanggungjawab atas sebarang godaan syaitonirojim okay hahaha.

And for those yang nak beli preloved journal yang leather style macam ni, saya ada jual tau. Sila check Carousell shop saya.


Jual sebab nak fund beli yang baru sebenarnya. Tapi tak terjual-jual pulak yang preloved punya. Huhu. Kalau ada kawan yang nak ke do let me know!

Wait for next entry to see apakah bendanya itu dan macam mana nak guna. Hehehe! Toddles~

Senarai Peserta Planner Giveaway By Eeca Shyaa

eeca shyaa


1. http://littlesnorlax.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
2. https://athibe.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
3. https://presntisgift.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
4. http://amanibercerita.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
5. https://jombercontest.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
6. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shaa.html
7. http://beehaazman19.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
8. https://ladyinredplanner.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
9. https://belogsjm.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
10. https://robiahtul.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html

11. https://rim-yeanna.blogspot.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
12. http://www.kasihjuju.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
13. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
14. http://farhannajafri.blogspot.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
15. https://noorshafawatimufid.wordpress.com/2017/08/07/planner-giveaway-by-eeca-shyaa/
16. http://www.mizatalib.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
17. http://queensyanis.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
18. http://www.sayidahnapisah.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
19. http://www.kisahsidairy.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
20. https://mamadasuki.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html

21. https://adeliazahrah.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
22. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
23. http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
24. http://herneenazir.com/2017/08/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa/
25. https://makbapakkauhijau.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
26. http://www.hanisamanina.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
27. http://milzah89.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
28. http://www.uyulrosli.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
29. http://jnjikita.blogspot.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
30. http://www.mariafirdz.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html

31. http://nonasani.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
32. http://www.blogeyja.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa-my-bae.html
33. https://diarialialiyana.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
34. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
35. http://yummycoklet.blogspot.my/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html
36. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2017/08/planner-giveaway-by-eeca-shyaa.html


Terima kasih yang dah join and good luck!
Untuk siapa yang belum join, sila-silalah meriahkan giveaway saya! :)

>> Planner Giveaway By Eeca Shyaa <<

The Study of The Soul

study of human behaviour

The study of the soul. I bet everyone has the same wish as mine. Perhaps. If I were given a chance, I would love to further my study. Siapa tak suka belajar kan. Lagi-lagi orang yang ada curiosity terhadap macam-macam benda. They willing to learn.

If I could, I would. 

I would love to pursue my study in psychology. Walaupun masa diploma terjun dalam bidang hospitality, rasanya minat saya lebih kepada yang satu ni. Tak semestinya boleh belajar satu benda je kan. Tak salah rasanya nak terjun bidang lain kalau benda tu yang kita suka. Hehe.

Why psychology and what is psychology? 


Psychology is the scientific study of the mind and behavior. Psychology is a multifaceted discipline and includes many sub-fields of study such areas as human development, sports, health, clinical, social behavior and cognitive processes.

Serius saya minat gila dengan benda ni. Tak tahu kenapa but study about human being, our behaviour, our mind apa semua ni macam interesting gilak. I love observing people. I want to know why people act the way they act. Kenapa manusia ada depresi, ada anxiety tu semua. Why why why and why. I'm so curious to dig in about this.

study psychology

Yes. It seems fun to me. Dalam masa yang sama juga mungkin boleh jadi part time writer. Haha. I didn't realize dua benda ni boleh connect but it does make sense kan? Both are looking for something. A story behind the other story.

I will learn about this on my own. Rajin-rajin google sendiri. Then, of course, I will share it in my blog with my own words. Based on pemahaman sendiri lah. Hihi. I love doing things that I love! Mana tahu boleh fokus niche ni untuk blog kan. Hehe.

How about you? What do you like and what caught your attention when it comes to learning? 

Just My Two Cents

mind your own business


"Let every fox take care of his own tail."


Maksudnya jangan sibuk jaga tepi kain orang. Well this is my two cents and personal opinions and rants or whatever you want to name it.

I was scrolling my Facebook feed this evening and stumbled upon this article about majlis ummi nazerera yang dikritik netizen. I don't really care about whatever entertainment yang ada di malaysia ni but I can't help myself to voice out about some of orang malaysia punya attitude yang suka gila kecam orang.

Dear keyboard warrior, don't you have better things to do?

Sukahatilah dia nak buat apa. Nak menari nak berzumba nak tergolek ke apa lantak dia. Nak buat tema apa sekalipun, it's her wedding ceremony gaisss. Salah ke orang nak have fun kat majlis sendiri? As long as tak kacau orang so why not kan?

"Let people do what they need to do to make them happy. Mind your own business, and do what you need to do to make you happy."

Serius tak paham. Kalau tak suka apa yang orang lain buat, why bother? Diam dahlah. Jangan peduli selagi dia tak kacau hidup kau. Nak sakitkan hati orang buat apa? Benda simple pun jadi susah. Alahai.

Yes you can say whatever you want. But remember, you have no right to hurt people.