Posts

Showing posts with the label information

Enchanted Light Wonderland 2019 in Miri

Image
I had a chance to see the light festival yesterday. I didn't expect much of it but yeah, okay jugak lah even tak banyak lampu. Wish they crowd the place with more colourful lights and turn the whole Coco Cabana jadi super magical place!

The entrance fee is RM6 for adult and free for children below age --- tak ingat lah. Reasonable price lah I guess. Since jarang-jarang ada benda macam ni di Miri, so why not we enjoy it right? I also had fun taking videos just so I could upload it on my Youtube channel. Not a pro videographer so excuse my low-quality-random-content-shot video.


Yeay another video uploaded! Please enjoy watching walaupun tak meletops.

Best Chiang Mai Flight + Hotel Booking

Image
Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tak lama lagi. Tinggal satu bulan lebih je lagi nak masuk 2019. Sangat tak terasa. Sekarang kepala aku dah mula aktif berfikir kemana lagi aku nak jejakkan kaki untuk tahun baru kelak. Dah siap buat perhitungan secara kasar okay. Memandangkan tahun ni aku dah repeat Korea dua kali dan tabung pun dah bocor dengan dasyatnya, so trip seterusnya haruslah yang agak low budget sikit. Hihi. Less money don’t care yang penting kena travel at least setahun sekali untuk buang stress.

Sebab tu aku suka dan sayang Traveloka! Tak pernah menghampakan bila buat deal atau promotion. Bila buka website mereka mesti ter-wowww sebab banyak betul benda best yang menggembirakan hati seorang kaki travel!

Traveloka Flight + Hotel Packages! 
Buy together, save together! Sekarang Traveloka tengah ada promosi pakej kombo untuk flight + hotel. Traveloka ni tak macam website lain. Boleh je terus booking hotel mana kau nak. Tak perlu nak bukak tab banyak sangat. Buat booking untuk…

Lazada's Super Beauty Day - Good News For All Beauty Junkie!

Image
Hello everyone! Here comes the good news for all beauty junkie out there. It's Lazada's Super Beauty Day, your first beauty moment!

To be honest, I'm a girl who has the least interest in beauty stuff. But this beauty fair still going to excite me cause I'm a huge fan of skincare and Lazada didn't do the offer only for makeup but entire skincare products from head to toe! I can tell that I am pretty addicted to it since I always buy a new and different shower gel, face wash, body lotions etc before even finishing the one on my rack. Guess I'm going to add more stuff...

10.10.18 ONLY & Big Discounts! Alright. This Super Beauty Day is only happening on 10th October with discounts up to 80% a wide range of selected beauty products!!! Yes baby, you read it right. Discounts up to 80%. It's a bargain and quite a catch. Your purse is not going to rip off, well, unless you put too much stuff in your cart :P

The Super Beauty Day includes exclusive offers from int…

Pengalaman VR Hiper-Realiti Star Wars Pertama Di Asia

Image
“Pengalaman VR Hiper-Realiti Star Wars™ yang Pertama di Asia Bakal Tiba di Resorts World Genting.” Dihasilkan oleh ILMxLAB dan The VOID, masuk kedalam dunia Star Wars dengan pengalaman unik lain daripada yang lain.

Genting Highlands, 7 September 2018: Dari galaksi yang jauh, datang satu pengalaman luar biasa yang pertama seumpamanya di Asia, anda bersama rakan-rakan boleh menerokai antara dunia nyata dan realiti.

Resorts World Genting dan The VOID hari ini secara rasmi mengumumkan akan membawa pengalaman hiper-maya pertama membabitkan filem francais terkenal Star WarsTM: Secrets of the Empire pada penghujung tahun ini yang dihasilkan dengan kerjasama dengan ILMxLAB.

Ini menjadi kolobrasi pertama The Void di luar Amerika Syarikat dan UK menjadikan pegalaman di Resorts World Genting (RWG) ini yang pertama di Asia. Terletak pada ketinggian 6,000 kaki di atas paras laut, pengalaman RealitiMaya (VR) itu menjadi salah satu tarikan terbaharu di RWGyang mencatatkan jumlah kedatangan pelancong …

How To Design Your Flower Shop

Image
Designing your flower shop will play an important role in your florist business. The way you design your flower shop will create the image of you, yourself, as the owner and what type of flower shop you have. A florist in Singapore makes sure that their shops do not look cluttered or tight because of the number of flowers they put on display. You should make sure to avoid the same.

How To Design Your Flower Shop  Before you start decorating your flower shop, make sure to keep these small and important tips in mind:

1. Always make sure you have a space for the counter, the display shelf or window and a place where your customers can take a seat when they want to wait for their order or they are just simply waiting in line to pay. Always keep in mind your customers' comfort and convenience, this way they would not find it a hassle to wait for their orders and or to wait in line at the cashier.

2. Have separate rooms for your flower displays and where your florists will make the flo…

Cara Semak Baki Tunggakan PTPTN Secara Online

Image
Semalam lepas kemaskini maklumat pendapatan pinjaman PTPTN aku rasa macam ragu-ragu nak bayar. Haritu dah settle bayar tunggakan then aku start bayar macam biasa. Langsung tak miss sebulan pun. Tapi tahun ni aku ada skip few months atas sebab tertentu. Dah call pihak PTPTN and dorang cakap aku tak ada tunggakan dan boleh bayar macam biasa even lambat bayar. Tapi still macam tak puas hati aku pun try lah cek online. Baru ku tahu boleh rupanya semak semua details baki pinjaman baki tunggakan semua tu. Ingatkan mesti kena call atau face-to-face je. Hoho. Sebab sebelum ni pun aku main call takpun pergi ofis.

Untuk yang first timer mungkin boleh rujuk ofis supaya dorang boleh explain more details yang tak dapat aku nak tolong bahaskan. Ni aku share untuk yang tak tahu. Kalau dah tahu alhamdulillah. Jangan kecams ai. Sila buka website http://www.ptptn.gov.my/ dan follow je cursor dalam gambar.

Cara Semak Baki Tunggakan PTPTN Secara Online





Dapat ka sik? Semakan baki tunggakan ni ada lain si…