Posts

Showing posts with the label miscellaneous

Pemenang Planner Giveaway By Eeca Shyaa

Image
Hi semua!! Tiba masanya untuk aku umumkan pemenang Senarai Peserta Planner Giveaway by Eeca Shyaa. Giveaway tu dah pun tamat pada 31/08. Terima kasih kepada 55 orang blogger yang dan join giveaway tak seberapa ni. Hehee!
Untuk tengok senarai peserta boleh klik sini Senarai Peserta Planner Giveaway by Eeca Shyaa.
Dan pemenang bertuahnya adalah....

Tahniah kepada pemenang bertuah :) Sila email butiran nama, alamat dan no telefon ke xechalogy@gmail.com untuk tuntutan hadiah okay? Tempoh tuntutan adalah sehingga 16/09/2017.
Bagi yang tak menang jangan frust okay. Next time boleh buat giveaway lagi. :P

Senarai Peserta Planner Giveaway By Eeca Shyaa

Image

Planner Giveaway By Eeca Shyaa

Image
Hi fellow bloggers! It's time for blog giveaway yeay!  Tak ada sebab sebenarnya saya buat giveaway ni. Memandangkan saya tengah dalam proses destashing barang-barang kesayangan, tiba-tiba terfikir nak buat giveaway. Nak jual pun rasa macam alang-alang nak letak harga so better saya let go dengan cara ni. Reason nak let go pulak sebab sayang jugak bila tengok planner ni duduk dekat rak buku je. Huhu. The planner needs a new owner! So yeah, maka terjadilah idea untuk buat blog giveaway ni. Hihi. Hopefully ramai yang suka lah. 
Planner ini adalah planner customade dan saya cuma guna sekejap jak sebab few weeks after tu saya terbeli planner baru. It's a preloved okay. Tapi keadaan planner masih baik dan comel. Insert dalam saya cuma letak lined paper. Dan semestinya saya akan bagi few freebies sekali. 
So yeah, jom follow syarat-syarat untuk join Planner Giveaway By Eeca Shyaa ni.  1. Follow blog Eeca Shyaa.  2. Follow Instagram Eeca Shyaa.  3. Follow Facebook page Xechalogy. 4. …

The Fate of the Furious

Image
I'm pretty sure everyone is talking about this Fast & Furious sequel right now. The Fast & Furious 8 or in another title is The Fate of the Furious is coming soon hooray! Are you ready to watch this? Are you ready to see abang abang sado beraksi? :P

The Fate of the Furious / Fast & Furious 8 Synopsis Now that Dom and Letty are on their honeymoon and Brian and Mia have retired from the game-and the rest of the crew has been exonerated-the globetrotting team has found a semblance of a normal life. But when a mysterious woman seduces Dom into the world of crime he can't seem to escape and a betrayal of those closest to him, they will face trials that will test them as never before.

From the shores of Cuba and the streets of New York City to the icy plains off the arctic Barents Sea, the elite force will crisscross the globe to stop an anarchist from unleashing chaos on the world's stage... and to bring home the man who made them a family. credit


The Fate of the F…

Lazada Birthday Blogger Contest

Image
Haippp! Sempena hari jadi Lazada Malaysia ni, mereka ada buat contest. Aku tengok banyak je blogger yang join Lazada Birthday Contest ni. Meriah semacam! Memandangkan aku belum ada benda nak update dalam blog, rasanya aku patut menyemakkan diri dalam senarai peserta Lazada Birthday Blogger Contestni. Jujur yang aku belum pernah shopping di Lazada ni. Tapi kalau cuci mata tengok barangan yang ada dalam website Lazada memang banyak kali dah. Macam-macam benda mereka ada okay! Rambang mata dibuatnya!

Website Lazada ni kalau dalam bentuk fizikal aku rasa dia akan jadi bangunan shopping mall 8 tingkat! Tapi kena add on satu tingkat lagi untuk foodcourt!

What do you love about Lazada Malaysia?
Macam-macam ada! Bab ni paling best dan win sekali bagi aku sebab tak payah susah-susah nak ke kedai cari barang. Kalau jenis pemalu macam aku ni memang heaven sangat dah Lazada ni. Semua benda di hujung jari. Cakap je nak apa memang semua ada. Nak cari kasut, gadjet, perabot, makanan, baju, barang me…

Notebook Giveaway Winner Update!

Image
Hi fellow bloggers! As you seen my post HERE, I have mentioned that the winner is given 24 hours to claim their gift. Sadly I have to find another first lucky winner as I didn't receive any PM from her. To be fair with the rules, the new winner has been picked based on Random.Org. And it goes to ...  http://be-mybanana.blogspot.my
Dear winner, you have 24 hours to claim the prize! PM me your name, address and phone number untuk tujuan pengeposan! Quick! :P 
Toddles! x

Notebook Giveaway Winners!

Image
Finally! My giveaway ended last night and I wanted to thank all the participants sebab sudi join. Ada 55 orang peserta semuanya (HERE). I wanted to apologise cause I didn't leave any comment on your giveaway entry and here you go, I really appreciate your participation! Now it's time to mention the two lucky winners!


Senarai Peserta Notebook Giveaway By Eeca Shyaa

Notebook Giveaway By Eeca Shyaa!

Image
Hi, fellow bloggers! I have decided to host a second giveaway on my blog today! It's in honour of nothing, not my birthday giveaway or this site birthday giveaway, but just a random surprise :D Plus tujuan GA ni diadakan adalah untuk kita kenal dan berkawan dengan blogger-blogger lain jugak. Well, I have mentioned it HERE that I am about to make this GA. And it's happening now!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  ENTER THE GIVEAWAY AND STAND A CHANCE TO WIN THE PRIZE!!!
Only TWOlucky winners will be chosen! 
[The giveaway starts from today (23th July 2016) until 6th August 2016]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
Sebelum kita proceed ke syarat-syarat untuk join giveaway, let me share a bit bo…

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 6)

Image
:D

Free Supercool Writing Tool

Image
Have you ever wanted to write in English but not confident enough with your words? I admit that I am not good in English either but since I love the language so much, I keep trying my best regardless how many grammar errors they are in my writing. I know that some people tend to lose their ideas or have a limitation of ideas when writing in English. That happens to me a lot. We tried to find words to describe something but as we realise that our knowledge in that second language ain't wide enough, we lost interest in using different language. 
But hey, I want to introduce this one writing tool that can help you with your English writing. It's a true grammar nazi! Well, not that grammar nazi that keeps bashing your typo in social media :P



I have been using this over the past weeks and I would say this is seriously a cool writing tool. It helps me to fix my spelling, check my grammar error, doing the proofreading, detect any plagiarism and even helps me to fix the confused word…

Blog Review Untuk Blogger Terpilih

Image
Ini adalah blog review khas untuk 5 orang blogger yang terpilih sempena GA by Xechalogy. Jom terjah! :) 

Blog comel dan simple ni kepunyaan Ilman Nafia. Rasanya dia mula blogging sejak tahun 2012 berdasarkan apa yang saya tengok kat blog archive. Isi blog ada pelbagai. Ilman juga ada jual Ephyra dan SimpleHijab so bolehlah cekidaut blog dia :D Mungkin owner blog boleh tambah tips or share apa-apa artikel menarik untuk up kan lagi blog. Memandangkan owner adalah ulat buku so mungkin boleh buat review tentang buku yang dibaca :D

Blog yang simple berkisah tentang kehidupan, traveling dan masakan! Haa boleh tengok ada macam-macam resepi dalam blog kak azi. Make sure tengok masa perut dah kenyang kalau tak memang lapar dibuatnya hihihi. Travelogue pun ada kalau nak tengok tempat-tempat yang kak azi dah pergi. Berdasarkan dari label yang ada pada blog ni, ada banyak posting menarik yang kita boleh baca. So, cekidaut yo :D Oh ya, kalau tengok pada sidebar, owner blog juga ada menjual kambin…

Pemenang Giveaway by Xechalogy

Image
Giveaway by Xechalogy yang telah berlangsung selama dua minggu iaitu bermula dari 28th Mac telah pun tamat pada 10th April semalam. Alhamdulillah sebab walaupun GA simple je, penyertaan dari blogger lain boleh dikatakan agak memberangsangkan jugak lah. Terima kasih banyak banyak pada yang sudi join! 
Untuk tengok senarai peserta boleh klik sini  --> Senarai Peserta Giveaway by Xechalogy
Sekarang nak umum pemenang bertuah GA pulak. Pemenang dipilih adalah berdasarkan jasa pakcik Random.org :D Jeng jeng jeng ~ ~ ~
Pemenang pertama http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/04/giveaway-by-xechalogy.html
Pemenang kedua http://anakpakcikazwar.blogspot.my/2016/03/giveaway-by-xechalogy.html
Tahniah kepada dua pemenang bertuah :) Sila email butiran nama, alamat dan no telefon ke xechalogy@gmail.com untuk tuntutan hadiah okay? Tempoh tuntutan adalah sehingga 16hb April 2016.

- - -
Untuk blog bertuah yang bakal di review adalah . . .


Insyaallah aku akan review secepatnya. Bagi yang tak menang, jangan…

Giveaway by Xechalogy

Image
Hi everyone! I am finally launch my very first giveaway. Hopefully dapat banyak sambutan daripada blogger lain. Please join hokay :D  The giveaway starts from 28th March 2016 until 10th April 2016.
Syarat - syarat senang je. Cekidaut yo! 
1. Wajib follow blog Xechalogy. 2. Copy banner diatas dan buat satu entri bertajuk "Giveaway by Xechalogy". 3. Tag 2 atau 3 orang rakan blogger anda. Lagi ramai lagi meriah kan? :)  4. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen disini.
Mudah kan? Tutup mata pun boleh buat :D
Pemenang hanya 2 orang dan hadiah adalah senaskah novel untuk setiap seorang. Pemenang akan dipilih melalui Random.org untuk mengelakkan ketidakadilan.
- - -
► Jika penyertaan kurang dari 50, giveaway ini akan dibatalkan. 
► Jika saya rajin saya akan review 5 blog bagi blogger yang bertuah :P

- - -

Happy Giveaway! :D

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500

Image
Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah 
ArzmohaNurfuzie.ComPermata Biru ,Miss Zyaroses , Lady Yana's Stories , SitiYangMenaip , AfidahAzmi , Nurul yui , Yun Sing  , Mia Zain , Hikayat Budak Pening , Dunia ZumalMarsha , Tasha
Bersempena pencapaian 1000 liker di Page Blogger Utara di facebook, beberapa blogger dibawah komuniti ini bersetuju menjadi sponsar sebagai penghargaan kepada sesiapa yang bertuah dengan menyertai Giveaway ini. Hadiah adalah berbentuk wang tunai untuk 20 pemenang bertuah. 
Hadiah Utama : RM100 x 1 Pemenang (Top Referral) Hadiah Kedua : RM 50 x 4 Pemenang (Random) Hadiah Ketiga : RM 20 x 5 Pemenang (Random) Hadiah Saguhati : RM 10 x 10 Pemena…

Senarai Peserta Giveaway by Xechalogy

Blogwalking Segment by RedBellas

Image
Jom join :D

Giveaway Holiday Bersama Mak Long!

Image
Jom meriahkan GA ni :) GA akan tamat pada 26 March 2016 jam 9 malam!

Segmen Blogwalking By Seindahcerita

Image
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Syarat-syarat Penyertaan Sila Follow Blog SEINDAHCERITASila Like Page SEINDAHCERITA  Sila Follow Twitter @nieylanadiaSila Follow Instagram @nieylanadiaBuat entri bertajuk " Segmen Blogwalking By Seindahcerita "Copy banner segmen dan link kan semula ke entri ini. Publish dan tinggalkan komen anda di ruangan komen entri ini sahaja.Bonus! Sempena bulan Birthday Nieyl bulan nie, nieyl akan pilih 5 Blog yang bertuah melalui perkhidmatan random.org untuk menjadi bloglist nieyl :) Meh join! :D

Simple DIY Facial Toner

Image
Untuk yang tak mampu nak beli facial toner boleh cuba buat this simple do-it-yourself toner. Seumur hidup aku terus terang aku cakap yang aku tak pernah beli facial toner. Aku cuma beli cleanser dengan krim malam je. Krim siang pun tak beli. Hiks. Not so into beauty stuffs so aku pun tak tahu sangat kegunaan lain lain ni. Hahaks. I really need to educate myself on this. Bukan tak jaga muka, but syukur alhamdulillah yang muka bukan jenis berjerawat. Cuma berminyak sikit dan ada acne yang sangat aku menyampah tengok. Asal period je memang akan timbul 1 2 biji jerawat. Dahtu leklek je tinggalkan parut. Huhh. 
So here we go. DIY facial toner ni sangat simple nak buat. Hiks. Dan insyaallah sesuai dengan semua jenis kulit muka. 
Cool tak? Macam beli yang dah ready made kan? Now take a look at this simple steps! 
Benda Yang Diperlukan : 
> Botol kosong or apa-apa bekas yang bersih > Cuka epal / apple cider vinegar > Distilled water (tapi aku guna air suam je hehee)
Cara - Cara: 
> Unt…