Posts

Showing posts with the label personal

May 2019 Reading Wrap Up

Image
Hello earthlings! Here goes my May 2019 reading wrap up. As for in May, I managed to read only two books. I can't recall why I didn't read much but perhaps it was because the reading slump mode has been activated. Tapi sikpa. At least ada daripada shiada kan! Two is better than none. Hiks.

1. Alter Ego (Jonathan Stride #9) By Brian Freeman
Published by Quercus on 1st May 2018. It took me a few weeks to reach the final chapter because I was on hiatus for reading. Well, the book is intriguing enough even though the bad people is obviously laid out on every page. It's about a pervert superstar predator overloaded with ego hunting for a young prey and about a girl taking revenge who lost a father by suicide. Different cases but one of them leaving breadcrumbs to make the crime related to each other. I don’t expect any plot twist at all but surprisingly ada and benda ya sik disangka pun. I love how the author squeezes a little lovey-dovey scene despite how busy the police team…

April 2019 Reading Wrap Up

Image
April reading wrap up is here! Suka gila sebab ever since aku ada Kindle memang non-stop lah baca buku. Kadang memang ada reading slump datang tapi aku kasi chance sekejap je then terus cepat-cepat pilih next book to read. Hiks. Sekarang aku nak share buku yang aku dah baca pada bulan April.

1. I Owe You One By Sophie Kinsella
Published by Dial Press on 5th February 2019. I love this book! Kelakar but annoying at the same time. This book is mostly about unlucky Fixie Farr yang selalu kena ambil kesempatan oleh orang sekeliling dia. Even she put her family first, both her brother and sister is taking advantage on her. Dengan crush dia sekali buat perangai. Until one day dia jumpa someone and her life change to better even ada up and down jugak lah.
Rating : ★★★★
2. When In Doubt, Add Butter By Beth Harbison
Published by St. Martin's Press on 17th July 2012. This book is so-so. Only the first few pages caught my attention and the plot becomes slow and boring yet still exciting.
Rating …

Embracing My Reading Hobby

Image
Hello. Lamanya dah tak update blog. Last update pun on May 15th. Almost sebulan lebih. Nak cakap life aku busy sangat memang tak lah jugak. Blame the Kindle. Ever since aku dapat benda tu, masa aku memang banyak habis ke membaca je. I supposed to write the book review here on my blog tapi tak terupdate sampai sekarang. I have like 16 book reviews pending to be updated. Review pendek setakat up dekat Instagram je. Banyak kerja nak buat. Procrastination is really, really bad you know.

Just to share with those who read my blog, Kindle is definitely worth buying. Aku memang minat baca buku lama dah. Dulu pun memang rajin beli buku. But reading progress memang agak slow which i tak tau kenapa. But bila dah ada Kindle, ko tengok lah 16 buku aku dah habis baca within 3 months. Gigih tak gigih. Hiks. 

If you happened to stumble upon my Instagram, i am turning the feed into bookish realm. Gigih ambik gambar flatlay k. And i am so happy to make friends dengan booknerds yang lain. Its really a …

The Bright And The Dark Side; Are We Being A Fake?

Image
So I've been thinking deeply about the personality of a human lately. It's nothing too serious but just some kind of thoughts that occupied my head. Tak tahu kalau orang lain ada terfikir macam ni jugak but if yes, let me know your viewpoint about it. 
So basically I was thinking about the two side traits of human being, which we called the bright and dark side. The yin and yang. Yang bright side of course lah the kind of character yang kita tunjuk dengan semua orang. Baik, lemah lembut, periang, rajin dan semua yang positif lah. While the dark side is the opposite. Dan character yang kita tak tunjuk depan orang. It is just between you and yourself. Dan soalannya sekarang, adakah bila kita behave differently bermaksud kita adalah seorang yang fake? 
It's obvious that perangai kita, cara kita behave berubah ikut keadaan dan orang yang kita berinteraksi. Bila dengan budak kecik we are all that penyayang. Bila dengan kawan cara percakapan kita agak kasar sikit. Bila dengan o…

Overcoming Shyness With My Own Way

Image
I am gaining weight more than ever instead of getting skinny. Siktauk juak lah nakpa nama macam ya gilak. That obviously didn't make me happy at all. Ugh. But I have something else that makes me proud of myself. Bagi orang lain mungkin small issue ajak. But for me, it feels like I hit my personal achievement with flying colours. It's about the change that happens within myself. The kind of change yang aku sorang boleh rasa dan perasan tapi orang lain tak nampak dan tak tahu pun.

Sebelum ni aku sejenis manusia yang takut gila jumpa orang. Bila jumpa customer je aku lari. Tak pun aku buat-buat busy. Bila sakit memang tak pernah aku akan jejak kaki ke klinik. Bila aku fikir je situasi kena interview dengan doktor aku dah cuak, berpeluh dari tapak tangan sampai tapak kaki. Baruk mejin jak ya k dah nebes semacam. Kalau lapar pun aku sanggup tak makan daripada keluar cari makan. Bila part jumpa orang for the first time lagilah teruk. Trust me, nervous aku tak boleh bawak bincang. Y…

Kindle Paperwhite 3 Review

Image
Hello! This time no ngereps (merepak aka babbling aka bising) about why I didn't update my blog for a very long time. Something got me hooked and it conquered all my leisure time. Completely addicted. Before I start elaborating this post, please keep in mind that I am not responsible for the "poison" that will rush in your veins once you read this. This review session can turn to sesi meracun as well. Hihihi.
Actually lama dah tahu pasal Kindle and teringin nak ada satu. But the fact that it can't be used in Malaysia left me frustrated. I am probably not an avid reader as what my sister claimed but I love books and I love reading. I was battling between buying Kindle or Filofax Classis Croc because these two things got me head over heels and they are almost the same price! I'm glad my boyfriend told me to be wiser. Hence, I got myself this baby after reading that it finally can be used in Malaysia. Yeay! 
Kindle Paperwhite 3
For those yang tak tahu, Kindle adala…

My Clear Planner Setup

Image
I am back to being a crazy little girl who adores notebook and stationary very much. The smell of paper, the pen, the handwriting, the stickers, the washi tapes, oh god I really miss it! I always love a planner made with thick leather that I even got myself a Boss Babe FoxyFix and Malden Personal Filofax. Ever since I join the planner addict community, I just know that a few materials have been used to make a precious notebook! Sadly I have to let go of the Boss Babe to the new owner just because it wasn't my planner peace.

Well, no matter how hard I want to leave the obsession, it will always come back. The trigger is everywhere. And just before I jump into conclusion to buy a new ring planner, I've pointed out the criteria of a new planner I shoulda bought so that no regret after purchasing. It's really a tough decision to be made though! 
Small & light. Yes, kriterianya adalah kecik dan ringan. I've been looking and scrolling through Instagram planner community …

The Fabric Of Life

Image
I can hear my body is screaming and wanting to plop down into the comfy bed next to me but yes, I am being super resistance to it right now; not before I publish at least one entry. It took me two days to finish watching Defendant on Netflix and I just start reading The Subtle Art of Not Giving A Fuck since last Tuesday. Currently stuck on page 24 yet it already gives me so many points to think about. I dare to say it's a good read for those whose life is currently an epic mess and trust me the book might help you with its magical spell. Well, allow me to share one of the quotes taken from the book which is absolutely my favourite for now.

"Pain is an inextricable thread in the fabric of life, and to tear it out is not only impossible but destructive: attempting to tear it out unravels everything else with it. To try to avoid pain is to give too many fucks about pain. In contrast, if you're able to not give a fuck about the pain, you become unstoppable." 
I just love…

Where It All Began

Image
The cousins read my blog post about Meeting His Family For The First Time and yeah, knowing they are looking forward to the sequel pretty much make me feel extra anxious. Lalu rasa mok simok ajak up next story. Hihi. Tapi aku tetap nak update part macam mana aku kenal N. It just for the sake of keeping some good memories to be read 20 years from now. Kononlah.

I used to make friends with strangers online. Mula start layan chatting masa zaman Yahoo Messenger dulu. Tapi gilalah banyak orang gila, banyak pervert. Yang sewel semua aku block terus. Then aku move on ke website penpal dan language exchange for the sake of healthy conversation. Syukur banyak orang waras. 
But then someone told me a heartbroken statement. What's the point of befriend with each other if one living on the other side of the planet? Yes salah aku sebab aku pi kawan dengan orang dari kutub utara. Okay kidding! Nak sangat kawan dengan orang dari negara lain kan. Hah. Disebabkan aku rasa useless dan pointless sa…

Meeting His Family For The First Time

Image
It was seriously my first time ever. Sebelum ni pernah jumpa mak ex-boyfriend but it wasn't as epic as this one. Haah. I had been anxious the moment he invited me to his lil' bro's wedding — which was 2 - 3 months before the real day comes. Kau rasa? Tak senang duduk bila tetiba teringat benda ni. Tipulah kalau aku cakap aku tak bingung. Macam-macam benda ada dalam kepala. Sampai N cakap macam aku pulang nok mok kawen. Hohoho.

It supposed to be a secret tapi ...  This part memang lawak. Family N taktau pun dia tengah in relationship cause he has been single for a long time (dan saya adalah orang yang berjaya memecahkan rekod single beliau setelah sekian lama xD ). Kecuali salah sorang adik dia which girlfriend dia adalah kawan aku. So masa dorang tengah diskus pasal table and seat, N cakap dia bawak kawan. Dan dia bagi nama aku dengan spelling yang sangat obvious e-e-c-a. Maka bermulalah sesi never-ending curiosity. Right at that time pulak adik dia cakap kawan N tu kawan…

4 Current Problems That Drive Me Insane

Image
4 Current Problems That Drive Me Insane.  Hi. I'm back after missing for a long time. Malas nak huha panjang sangat kenapa aku hilang dari radar. Cuma sekarang aku harap aku boleh istiqamah untuk update blog selalu. Tak janji tapi akan cuba sedaya upaya untuk rajin menaip. Konon mengalami writer's block padahal gago binge on Netflix gais.

So first entri untuk tahun 2019 ini adalah berkenaan dengan masalah yang aku tengah alami sekarang. Masalah ni aku percaya bukan aku sorang je ada tapi semua orang. Trust me. Without further ado, let's start with number one yang paling gila.


1. Masalah Keguguran Rambut Yang Dasat Siktauklah apa masalah tapi rambut aku makin hari makin menipis. Masa mandi dengan lepas mandi memang normal lah rambut tercabut banyak kan. Tapi masalah ni macam tak normal kalau jumlah rambut yang gugur tu over banyak. Seram tengok weh. Sampai aku google untuk cari fakta berapa banyak rambut atas kepala manusia. Aku takut rambut aku habis. :(

Sekarang aku cuba…

Get To Know Me // Part One

Image
Here comes my new post. I've been busy watching Moorim School and had a mental breakdown lately that I have to abandon my blog. Shiada (cute way to say sekda/tidak ada ) mood kamek mok on laptop. But hey, today I wanted to write a little about myself in this Get To Know Me section. It's the only topic yang aku boleh up dalam blog for now. 
My Name I've been using Eeca Shyaa since bila entah. I made it my official name both in the real and virtual world. Bukan official nama dalam IC okay. I create this pseudonym from scrambling my real name and voila, maka terhasil lah nama ini. Reason I have this name sebab I wanted to have the last name. Bila register website memang kena ada ni kan. Kalau website penting je aku letak nama ayah. I know I'm supposed to put his name but yeah... Saja... All my social media guna nama Eeca Shyaa
My Age  I was born on October 24th, 1993 so I am soon to be 25 years old. 5 years more into 3 series yet I still act like hmm kanak-kanak ribena…

New Minimalist Template For eecashyaa.com

Image
Seperti biasa bila nak ambil mood berblogging memang kena touch up rupa blog sikit. Tapi kali ni aku tukar semuanya. Semangat gitchew tapi template baru atau tak tetap tak hilangkan dungu writer's block dalam kepala ni. Even dah remind dengan diri sendiri update je apa-apa benda pun masih tak boleh nak konsisten blogging tiap hari.

Blog aku masih lagi kekalkan tema minimalist. Kalau sebelum ni background warna putih, sekarang aku teringin nak guna main background warna kelabu. Pencarian template bermula dari Etsy. Cari punya cari aku berkenan dengan template Bestarpon ni. Banyak kali aku fikir nak beli ke tak sebab mahal. Lastnya tak jadi. Cari pulak template dekat ThemeExpose. Bukak je terus berkenan dengan True Blog ni. Lebih kurang sama macam template first yang aku nak tapi harga ada murah sikit. So aku pun grab teruslah yang premium punya. Beli guna duit payment dapat dari blog job okay. Hihi.

Aku suka buat simple and minimalist look supaya tak serabut. Sik suka kamek mun me…

The Last Compliment I Received

Image
September, 12th. What was the last compliment you were given?
Can I take people judging my body weight as a compliment? I heard them a lot rather than something else. Jarang kenak puji bah. Olakaseh.
I gain weight. Believe it or not, I gain 5kg within one month.  I don't know if I eat a dinosaur or I eat like a dinosaur.  
My cousins said I'm fat again. Even my dad pun cakap benda sama. Sobs.
Rasanya berat badan naik mendadak sebab lepas balik dari Korea hari tu, aku memang hepi je memuaskan nafsu makan tanpa ada rasa penyesalan. 2 bulan di Korea macam-macam benda aku craving. Nasi lemak, ketupat, kuah satay, ayam goreng mekdi eh semualah. Cun pulak masa tu dah mula bulan puasa dan seterusnya raya. FOODS EVERYWHERE. Ne sik begasak aku makan.
Lepas ada beberapa orang hamba allah cakap aku dah gemuk balik, aku mula rasa agak down sikit. Marah dengan diri sendiri kenapaaaaaa makan banyak sangat?! Nak buang lemak tu bukan senang ya awloh. Sedih. Dahlah aku jenis yang cepat naik be…

July 2018 Throwback

Image
Let's do this. July ain't really being good to me this time. Biasalah kehidupan kan. But I still appreciate every single thing that happened throughout my life cause gratitude is important, of course. I've been keeping the memories in my journal and I want it to be kept on my blog as well. Tapi sayang tak ada gambar. Sedih.

July 01, 2018 I had steamboat with Nonong at 883 Buffet Steamboat in the evening and went on date with N watching Ocean 8 by night. Had too much lamb masa steamboat and I'm down with a migraine that night. Padan muka.  
July 07, 2018 My friend was craving butter chicken so she asked me to teach her how to make it. First time masak di rumah orang and tido rumah kawan. Masa belajar dulu pernah la tido rumah kawan sebab ikut dorang balik kampung. Rumah Jay dengan rumah Mira di Sandakan.

July 10, 2018
Sushi King with N! Ni semua salah dia sebab buat aku craving. Bila scroll FB scroll IG nampak orang post sushi makin bertambahlah nyawa nak makan benda alah…