Showing posts with label sponsored post. Show all posts
Showing posts with label sponsored post. Show all posts

Thursday, April 20, 2017

Ada Apa Dengan Ezbuy!

ezbuy

Amaran keras kepada penggemar online shopping. Membaca entri ini adalah atas risiko anda sendiri. Saya sebagai penulis artikel tidak bertanggungjawab atas apa-apa perasaan yang bakal anda rasakan, contohnya seperti rambang mata ataupun perasaan ingin membeli, seusai membaca entri ini. Jangan cakap saya tak payung! :P

Rasanya semua orang dah tahu tentang Ezbuy! Ke ada yang belum tahu? Kalau tak tahu mesti baca entri ini sampai habis supaya boleh bagitahu dengan rakan yang tak tahu. Tak baca rugi tau! 

Apa yang best dengan Ezbuy?

Ezbuy ni macam-macam ada! Persis poket doraemon tapi dalam versi berlainan. Ezbuy adalah sebuah online store yang menawarkan pelbagai jenis barangan dari dalam dan luar negara. International gitu. Ia merupakan portal membeli-belah global pertama dan terbesar di Singapura sejak ditubuhkan pada tahun 2010.

ezbuy global shopping platform
https://ezbuy.my/
Dahlah banyak barang, banyak pilihan, harga pun berpatutan. Untuk setakat ini mereka menyediakan servis pembelian dari negara China, Taiwan dan USA. Dari apa yang saya baca dari website mereka, pemilik Ezbuy akan memperluaskan lagi servis mereka ke negara lain. Hebat kan? Makin sukalah nak membeli-belah ke serata negara secara virtual lepas ni. Semuanya di hujung jari sahaja!


Antara yang menarik di Ezbuy! 

Bila masuk website Ezbuy, korang akan nampak tab melintang yang disediakan yang memang dah ada special label. Tak nak ketinggalan tentang apa yang tengah hot sekarang? Boleh click label Trending Now. Nak barangan yang berharga RM30 ke bawah? Boleh click label Under RM30. Nak barangan daripada brand tertentu? Click je label Featured Brands. Untuk barangan Korea sahaja pun ada label sendiri. Mudah nak cari!

ezbuy trending now
https://ezbuy.my/Promotion/trending-now.html

ezbuy murah
https://ezbuy.my/Promotion/pricezone.html

ezbuy brands
https://ezbuy.my/Promotion/BrandsCollection.html

ezbuy korea
https://ezbuy.my/Promotion/korea-marketplace-main-page.html

Dengan adanya sistem mesra pengguna macam ni memang senang hati nak membeli belah.

Ezbuy ada 10 kategori barangan!

Tadi dah tengok tab melintang. Sekarang kita tengok tab menegak pulak. Sekaligus terjah barangan yang mereka jual. Untuk kategori pulak, semuanya dah tersusun rapi di bahagian tepi sebelah kiri website Ezbuy ni. Dalam kategori ada sub-kategori pulak. Bertambah mudah nak cari barang apa yang kita nak!

Antara kategorinya adalah Women's Clothing, Men's Clothing, Toys, Mothers & Kids, Shoes, Bags & Accesories, Home & Garden, Beauty & Health, Sports & Outdoors, Office & Stationery, Automotives and Mobile & Tablets.

ezbuy clothing
https://ezbuy.my/newcategory/5

ezbuy makeup
https://ezbuy.my/newcategory/863
ezbuy stationery
https://ezbuy.my/newcategory/2044
Ini adalah antara paparan barangan yang ada dijual di Ezbuy. Cantik, comel, murah, trendy semua ada! Nampak tak sub-kategori dekat tepi sebelah kiri? Ia untuk memudahkan pencarian barang dengan lebih spesifik. Jadi taklah pening sangat bila tengok barang bercampur-aduk kan?

Sesuai dengan salah satu tagline mereka iaitu most efficient, cost effective and reliable agent, dah tentulah proses penghantaran pun senang! Cari barang > add to cart > proceed payment > tunggu depan pintu rumah! Bestnya! Boleh klik SINI untuk tengok shipping rates dan masa yang diambil untuk penghantaran barang yang kita dah beli. Nak lambat nak laju semua boleh. Rates pun tak mahal sangat.

So apa tunggu lagi? Jomlah shopping dengan Ezbuy!

Haipppp! Kita manusia memang tak lari daripada perasaan gembira bila dapat free gift kan? Ezbuy memahami perasaan kita sebagai pembeli sebab tulah dia bagi voucher bernilai RM15! Klik SINI untuk dapatkan voucher. Happy shopping, people!

READ MORE >