Posts

Showing posts with the label tech review

Kindle Paperwhite 3 Review

Image
Hello! This time no ngereps (merepak aka babbling aka bising) about why I didn't update my blog for a very long time. Something got me hooked and it conquered all my leisure time. Completely addicted. Before I start elaborating this post, please keep in mind that I am not responsible for the "poison" that will rush in your veins once you read this. This review session can turn to sesi meracun as well. Hihihi.
Actually lama dah tahu pasal Kindle and teringin nak ada satu. But the fact that it can't be used in Malaysia left me frustrated. I am probably not an avid reader as what my sister claimed but I love books and I love reading. I was battling between buying Kindle or Filofax Classis Croc because these two things got me head over heels and they are almost the same price! I'm glad my boyfriend told me to be wiser. Hence, I got myself this baby after reading that it finally can be used in Malaysia. Yeay! 
Kindle Paperwhite 3
For those yang tak tahu, Kindle adala…

Energea NyloTough Cable Review

Image
Hai. Dalam post yang aku pernah tulis sini Fonemax X-Pro Nylon Cable Review, aku ada cakap yang aku akan buat review untuk cable kedua baru yang aku beli. So yeah here it is after a long year. Ditegaskan bahawa ini bukan paid review. Saja aku nak buat review ikhlas dari hati supaya korang tak beli cable bodoh yang mahal tapi tak boleh guna. 

Aku beli cable ni RM94 dekat Switch. Beli sebab saudara aku yang reccommend. Terus terang aku cakap aku benci beli cable untuk iphone. Sik boleh sebarang. Even beli yang mahal pun ada yang tak support atau tak certified. Apatah lagi kalau beli yang murah. So aku pilih untuk cuba brand ni. 
Energea Nylon Tough Cable Review
Cable ni aku dah guna 2 tahun lebih. Langsung tak ada masalah. Cable ni aku dah bawak travel nun jauh ke Korea. Kadang dia terbelit bergolong dalam handbag pun still panjang nyawa lagi. Gambar ni ni fresh aku baru snap. Kalau perati betul memang berdaki lah. Tapi buat-buat tak nampak jelah. Kepala atau ekor dia memang takkan pat…

Adonit Jot Pro Stylus Review

Image
Adonit Jot Pro | Untuk sesiapa yang guna tablet ataupun iPad selain iPad Pro, entri ini adalah untuk ada. Kalau ada yang minat digital drawing, sketching, digital note-taking etc, benda yang aku nak kongsi ini adalah tool yang akan menyenangkan kerja korang. Pernah guna stylus yang pakai sponge material? Boleh klik SINI untuk tengok stylus yang aku maksudkan. Sebelum ni aku guna tu dan aku rasa bodoh gila sebab benda tu langsung tak bagi kerjasama. Jangankan nak melukis, nak jot down nota pun susah. Cari punya cari, akhirnya aku jumpa stylus yang compatible dengan iPad aku dan juga tablet lain.



Ini sahaja yang ada dalam kotak. Insert hitam tu superb sebab ada adhesive strap yang menahan stylus tu supaya tak terlampau berasa gegaran bila di goncang oleh customer yang tengah fikir nak beli atau tak nak beli. (admit it that you always shake the stuff before you purchase them.. or is it only me? lulz). Mine is in a rose gold color. Adonit Jot ni ada banyak jenis dan yang aku punya adalah …

Fonemax X-Pro Nylon Cable Review

Image
I just bought a new USB cable for my iPhone on June, 27th. Memandangkan aku taip entri ini pada 30 haribulan, maksudnya aku cuma guna benda tu dalam lebih kurang empat hari kot. Yes, it's only 4 days or should I say less?



As you can see from the photo above, that was the brand that I bought for my iPhone. And as you can clearly see the price, it costs me RM89. I repeat, RM89. But guess what, it's totally a waste. Sangat sangat. Masa cuba dekat kedai, everything was fine. But when I took it back, suddenly it's not working. Aku try adjust lah apa yang patut and it works. Pada masa yang sama jugak, aku dapat pop-up message cakap yang cable tak certified. I felt agitated! Kenapa tak certified pulak? Tapi aku sabar je sebab still boleh guna. Dalam hati aku cakap mungkin esok akan okay kot. But sadly, it's getting worst. I got angry to the max! Geram sebab I paid much for something that can't be used. I'm not saying all third party cable is bad, but some of them are…