Posts

Down With A Fever

Image
I guess this week just ain't my days. I've been down with a fever. And flu for almost a week already. And sore throat as well. Stuffy nose and now stuffy ears. I have taken Clarinase which is a so-called strong medicine for flu recommended by my stepmom. It's gonna make me drowsy she said. But I guess the Clarinase has no effect on me. Too much painkiller in my body that even the strong medicine give up to function properly. Lol I'm dying! 
I tried to find some tips on Google to help me unclog my ears. Because stuffy ears are really making me uncomfortable! I tried the steam shower but it just not my thing to shower with hot water. I mean, warm. But wait, how do you get the steam if the water ain't hot? 
I tried the warm compress method where you put the warm cloth over your ears or nose to get rid of the stuffy feelings but it doesn't work. Then I go for a drink. Hot honey lemon. I don't like the taste but yeah, I need to force myself to drink it. It'…

10 Tips To Deal With Low Self Esteem

Image
Tak semua orang lahir terus konfiden. Kalau ada untung la. Tapi kalau yang jenis tak konfiden atau low self-esteem ni memang kesian sebenarnya. Macam aku la. Banyak puji orang lain daripada puji diri sendiri. Lagi-lagi zaman sekarang ni orang semua kaki mekap semua cantik. Menangis bila scroll instagram sebab terkenangkan diri yang macam kentang. (jangan tanya aku kenapa kentang. tapi kentang sedap!) Nak kurus tak jugak kurus. Tu salah satu sebab kenapa aku tak konfiden dengan diri aku. Cause I don't feel comfortable in my own skin. 
Self-esteem ni bukan setakat pandang rendah dengan rupa diri sendiri, personaliti pun termasuk sekali. It's about our self-worth. Tapi sekarang bila aku pilih untuk abaikan benda-benda negatif terhadap diri-sendiri ni, aku perasan aku tak lagi tak konfiden macam dulu. Tapi taklah konfiden sangat. I tend to hide and avoid okay. But at least for now I don't run when I serve the customers di kedai. Hahhaha. So aku nak kongsikan tips to deal with…

Blogging Tips | 8 Checklist Penting Yang Perlu Disemak Sebelum Publish Entri

Image
Kalau dulu biasanya lepas siap buat entri, aku cuma buat proofreading then terus publish entri tersebut. Rupanya ada banyak lagi benda lain perlu dibuat sebelum kita menekan butang publish tu. Benda ni aku belajar sikit-sikit dari Google dan juga dari group AFB. Aku share based on apa yang aku tahu dan apa yang aku paham. Let's check it out!

My Journal Collection

Image
I am always that someone who is fond of notebooks. Always. Dari dulu sampai sekarang dan mungkin sampai bila-bila. I will pass this obsession to my future children, of course. Haha. Aku minat kumpul buku nota sejak dari zaman sekolah rendah. Dulu kan femes main mintak biodata kawan so buku nota ni boleh dikatakan benda wajib ada lah. Kalau ikutkan memang banyak buku nota yang aku ada. Tapi ni cuma separuh saja yang aku nak share.

8 Facts About Migraine Everyone Should Know

Image
8 Facts About Migraine Everyone Should Know1. A migraine is not just a "bad headache". 
A migraine is a neurological disorder, and research increasingly shows that it is genetic.

2. Head pain is not the only migraine symptom.
Impaired vision, nausea and heightened sensitivity to light and sound are the most well-known migraine symptoms. But migraine symptoms can be felt in any part of the body.

3. Migraine attacks are disabling.
Moving exacerbates the pain so much that even getting up to go to the bathroom or to get medication from another room can be nearly impossible.

4. Painkillers are not a panacea.
For some, painkillers reduce migraine pain somewhat but do not eliminate a migraine entirely.

5. A migraine has four distinct phases.
The part most people are familiar with is the third stage, which is the most painful. The fourth stage - or migraine hangover - can feel as horrible as influenza, including a headache, heavy fatigue and impaired thinking.

6. A migraine can impair t…

Resepi Udang Masak Kunyit

Image
Resepi Udang Masak Kunyit
Bahan-Bahan (agak-agak sendiri nak letak berapa banyak):
• udang
• 2 batang serai // diketuk
• bawang besar // dihiris
• bawang blend (bawang besar + bawang putih + bawang merah)
• serbuk kunyit
• cili padi // dihiris



Cara Penyediaan:
1. Panaskan minyak dan masukkan serai dan bawang blend. Tumis sampai naik bau.
2. Masukkan udang dan gaul.
3. Masukkan serbuk kunyit sesuai dengan citarasa. Garam dan ajinomoto sekaligus.
4. Tambah air jika ingin berkuah.
5. Bila udang dah hampir masak, terjunkan bawang besar dan cili padi. Kacau sampai masak. Siap!

Mudah kan nak buat udang masak kunyit ni? :)

* * * * *

Lain-lain resepi dalam blog Eeca Shyaa:
‣ Sanggar Pappek Dan Sambal Tomat
‣ Cauliflower Goreng Kampung
‣ Ayam Percik 
‣ Mushroom Fettucine Carbonara