Posts

Be Curious : What's The Deepest Hole We Can Possibly Dig

Image
What's The Deepest Hole We Can Possibly Dig?  Pernah tak terfikir berapa dalam lubang yang kita boleh gali di muka bumi ni? Haa kalau nak tahu, rajin-rajinlah tengok video yang saya share! Tak rugi kalau tengok!

credit :

- - -
P/S: Mula dari sekarang, 'Be Curious' akan jadi part of this blog where I will share video atau info-info menarik yang saya jumpa dalam dunia internet ni. Rajin-rajin la jenguk blog kita okay. :P

Cut Cake Not Wrists

Image
Cut Cake Not Wrists.  I bet not everyone knows about this magical words. Magical words that can help someone from doing the unwanted things. I've been thinking about sharing this topic and things related to that in my blog since I think, it has little awareness in our country. Nope, don't get me wrong. I'm not sharing the gross one, and not in a negative way. I'm going to do more research about it and will share the things I've got on my blog.

What is it about?  It's about depression, anxiety, bipolar disorder etc. Ada yang tahu pasal benda ni dan ada yang tak tahu. You might know and might not know about what these things can do to you. Orang yang tak pernah rasa benda-benda ni agak susah nak faham orang yang lalui masalah macam ni. I'm not saying I know everything about it but since I've been in this state, why not I share and write about it on my blog kan?

I can share my own experience with depression as well. Tapi kang kena bash pulak. Huhu.

The mai…

Of Things I've Been Doing

Image
Hello lovelies! It's been awhile. Kesian blog kena tinggal. I've been too lazy to even visiting website blog ni. On laptop pun sekadar dengar lagu, tengok kdrama dan buat homework. Mood blogging memang kelaut. Singgah blog blogger lain pun tak ada. Huhu. So here I am! Hello again! Hopefully after this one post there will be another new post. Kena rajin update blog!

So yeah, dalam post ni aku nak share certain things that I've been doing lately. Kira macam a short and quick post to let the readers know that I am still alive and rocking my life. 😛 Well, not really rocking my life.

Hiking di Canada Hill aka Grand Old Lady. 
It was my first time hiking di GOL and my second time doing this challenging outdoor activity. Sumpah leput rasa nak mati jak. It was really exhausting sampai aku termuntah sampai rasa nak give up je. But somehow I made it yeay! GOL ni ada banyak trails. Aku dengan A guna trail nombor 2 since dia cakap senang. Senang memang senang but for the first timer …

Down With A Fever

Image
I guess this week just ain't my days. I've been down with a fever. And flu for almost a week already. And sore throat as well. Stuffy nose and now stuffy ears. I have taken Clarinase which is a so-called strong medicine for flu recommended by my stepmom. It's gonna make me drowsy she said. But I guess the Clarinase has no effect on me. Too much painkiller in my body that even the strong medicine give up to function properly. Lol I'm dying! 
I tried to find some tips on Google to help me unclog my ears. Because stuffy ears are really making me uncomfortable! I tried the steam shower but it just not my thing to shower with hot water. I mean, warm. But wait, how do you get the steam if the water ain't hot? 
I tried the warm compress method where you put the warm cloth over your ears or nose to get rid of the stuffy feelings but it doesn't work. Then I go for a drink. Hot honey lemon. I don't like the taste but yeah, I need to force myself to drink it. It'…

10 Tips To Deal With Low Self Esteem

Image
Tak semua orang lahir terus konfiden. Kalau ada untung la. Tapi kalau yang jenis tak konfiden atau low self-esteem ni memang kesian sebenarnya. Macam aku la. Banyak puji orang lain daripada puji diri sendiri. Lagi-lagi zaman sekarang ni orang semua kaki mekap semua cantik. Menangis bila scroll instagram sebab terkenangkan diri yang macam kentang. (jangan tanya aku kenapa kentang. tapi kentang sedap!) Nak kurus tak jugak kurus. Tu salah satu sebab kenapa aku tak konfiden dengan diri aku. Cause I don't feel comfortable in my own skin. 
Self-esteem ni bukan setakat pandang rendah dengan rupa diri sendiri, personaliti pun termasuk sekali. It's about our self-worth. Tapi sekarang bila aku pilih untuk abaikan benda-benda negatif terhadap diri-sendiri ni, aku perasan aku tak lagi tak konfiden macam dulu. Tapi taklah konfiden sangat. I tend to hide and avoid okay. But at least for now I don't run when I serve the customers di kedai. Hahhaha. So aku nak kongsikan tips to deal with…

Blogging Tips | 8 Checklist Penting Yang Perlu Disemak Sebelum Publish Entri

Image
Kalau dulu biasanya lepas siap buat entri, aku cuma buat proofreading then terus publish entri tersebut. Rupanya ada banyak lagi benda lain perlu dibuat sebelum kita menekan butang publish tu. Benda ni aku belajar sikit-sikit dari Google dan juga dari group AFB. Aku share based on apa yang aku tahu dan apa yang aku paham. Let's check it out!