Posts

Raya 2018 Memory

Image
This post gonna be about a happy Raya 2018 memory; the best I've ever had. Tak pasti kalau ada yang lagi best sebelum ni tapi aku tak ingat. Since keluarga aku memang jarang beraya so agak susah jugaklah nak korek keluar memori raya yang ada. Rasanya sejak habis sekolah lagi kami tak ada raya sebab abah aku prefer jalan-jalan ke tempat lain memandangkan masa tu je dia ada cuti. Kau nak cakap apa kalau dah dia sejenis yang suka travel.

Untuk tahun ni memang pecah rekod. Keluar rumah pukul 10 pagi, balik pukul 10 malam. Total rumah kami beraya dalam 13 ke 14 buah. Gohed terjah dalam satu hari je. Sepanjang aku hidup tak pernah lagi aku beraya sakan macam ni. Kawan aku yang drive and bawak group kami beraya ni memang stidi. Dari pagi sampai malam dia jadi pilot. Kalau ikutkan ada banyak lagi rumah yang nak diterjah. Even the next day pun kami beraya 4 5 buah rumah. Mabuk air gas, mabuk biskut, mabuk kek semua. Lol.


Best gila dapat berkumpul dengan ex-classmates dan ex-schoolmates. T…

Back For Good

Image
Hello, lovelies! I'm back after missing for months. Life aku taklah busy sangat. Cuma mood nak blogging tu dalam keadaan koma. Aku harap lepas entri ni akan ada lagi entri-entri seterusnya. Ada banyak benda aku nak kuburkan dalam blog. Tapi entah kepayahan apa sangat nak menaip.
Bila aku cuba fikir balik dari mana datang masalah mood blogging kecundang ni aku rasa semuanya sebab salah aku sendiri. Aku terlampau terikat dengan rules blogging aku sendiri which is terlampau kisah sangat dengan cara penulisan, kisah sangat kalau ada orang baca atau tak, kisah sangat sebab gambar tak cantik sedangkan aku boleh dapat beratus stock photos percuma yang maha cantik dari Pinterest dan last sekali aku rasa macam aku menaip syok sendiri. Padahal kalau kena kecam aku boleh je cakap "eh pedulilah kalau aku syok sendiri sebab ini blog aku dan aku tak kisah orang baca ke tak. " kan? 
Bila aku singgah blog orang lain pun aku tengok semuanya menulis dalam style free writing. Tak pasti ke…

Day Trip And Guide To Pocheon Art Valley

Image
Minggu lepas aku dan kawan rapat aku berpeluang ke Pocheon Art Valley. Plan awal sebenarnya nak ke Nami Island. Tapi tukar plan memandangkan kawan aku teringin betul nak photoshoot disana. Nak selfie katanya. Hiks. Pocheon Art Valley ini salah satu filming location dalam cerita Korean Odyssey. Kalau yang kaki tengok drama korea memang tahu lah tempat ni. Tempat dimana Sam Jang kena bunuh dan tempat Son Oh Gong berlawan dengan naga jahat. Tak sangka sebenarnya boleh sampai sebab research yang kami buat untuk ke sana pun hampeh. 
Part paling sedih bila aku lupa ambil banyak gambar untuk blog. Aku lupa aku seorang blogger. Sepatutnya aku ambil gambar dari awal sampai habis. Kalau ada gambar boleh tunjuk lebih detail lagi tentang perjalanan kami. Silap betul. 

Cantik kan view tempat ni? Tempat ini asalnya adalah tempat mereka menggali batu. Projek ditutup, tempat ini dibiarkan menjadi hutan dan dilupakan. Pada tahun 2005, mereka memulakan projek untuk jadikan tempat ini sebagai art &…

Lets Check Out Mahkota Hotel Melaka On Traveloka

Image
Rindu Melaka. Tengah kemas folder dalam laptop ada terjumpa pulak gambar masa day trip ke Melaka dulu. Tapi sayang sebab datang sana tak sempat nak buat apa pun. Hanya empat lawat beberapa tempat bersejarah yang terkenal. Trip yang kurang seronok sebab tak sempat nak merasa makanan best disana. Hehe. Ahems. Aku dengan makanan memang berpisah tiada okay. Kalau boleh tiap kali melancong memang aku nak try makanan yang ada di sesetengah tempat. Memandangkan aku orang Sarawak, mestilah makanan di Semenanjung lain dari yang lain kan. Macam tu juga sebaliknya.

Ada orang Melaka ke antara pembaca blog ni? Kalau ada silalah roger tempat makan best di Melaka. Kot kot nak jejak kaki ke sana lagi kan. Kalau dah kaki gatal nak melancong, cepat atau lambat memang sampai jugalah. Ada banyak lagi tempat yang aku tak sempat lawat.

Maka dengan sengaja aku pun gatal tangan cek tiket penerbangan dan sekaligus survey tempat best untuk stay kalau melancong disana. Macam biasa aku memang akan guna website …

Fastest Delivery and Freshest Flowers from A Better Florist

Image
A Quick Way To Get Fresh Flowers!

Great news! Malaysia flower delivery gets an upgrade with A Better Florist. This Singapore-based online florist became successful for their fast and free same day flowers shipping. Despite the remarkable delivery speed, their talented florists still manage to create beautifully handcrafted flower arrangements that can impress anyone. It’s definitely a cost-effective and hassle-free way of buying bouquets and Hampers KL. Malaysians looking for quick and timely delivery that won’t ruin your surprise, A Better Florist is the best flowers delivery in Malaysia.



Array Collection Of Flowers Crafted By Talented Florists Thankfully, their signature products and services from florist Singapore are also available here in Malaysia. Their cute and charming baby hamper Singapore and premium flowers Singapore can be purchased from A Better Florist—Malaysia’s online shop. Their bestselling hand bouquets have been carefully selected and crafted by talented and experi…

Diari 2018 Yang Wow

Image
Tahun 2017 dah hampir nak tamat. Tinggal berapa minggu saja lagi. Bersediakah anda untuk tahun 2018? Haa sebelum masuknya tahun baru, ada satu benda yang korang mesti ready. Ramai yang aku tengok dah beli diari untuk 2018. Ada jugak yang dapat diari percuma dari company tempat kerja kan. Bagi yang tak pernah ada diari atau jurnal, please know that it is somewhat an important thing to have. A must have I could say.

Kenapa mesti ada diari? Sebab manusia ni kan pelupa (ke aku sorang je yang pelupa eh?). Jadi bila ada diari, bolehlah catat benda penting atau apa-apa nota dalam tu. Ada banyak juga kegunaan diari ni sebenarnya. Itu aku akan share dalam next post okay.

Tak tahu nak guna diary apa? Ada banyak pilihan okay. Meh aku senaraikan antara diari  2018 yang sangat cantik, comel dan wow gitew. Nak yang mahal atau yang murah, yang gorgeous yang simple, semua itu terpulang kepada anda. 
Hobonichi Diary

Hobonichi ni comel sangat. Harga pun boleh tahan. Kalau yang weekly ada murah sikitlah…

ProductNation – The Latest Product Review Site Everyone Should Know

Image
We are now living in a world where you can have everything sent to your home just by a simple click. In this modern digital era, online shopping is the best way to go. I love the concept of being able to shop without moving the feet but still able to browse as many products as we want just through the screen.

Online shopping has become the norm but the con of it is it left a feeling of confusion and doubt as you shop. Why? Because you will need to do the research and do some product comparisons so you won’t regret spending your bucks buying something you can’t touch first.

As for me, I barely go to the physical shop to buy beauty products because I know not everything is available in my town and it hards for me to find certain brands. Hence, I will always go to online stores where I can have a wide range of brands and items. Meaning to say, an important research needs to be done before purchasing. Guess what, I have stumbled upon this amazing ProductNation site recently while searchi…