Posts

Best Chiang Mai Flight + Hotel Booking

Image
Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tak lama lagi. Tinggal satu bulan lebih je lagi nak masuk 2019. Sangat tak terasa. Sekarang kepala aku dah mula aktif berfikir kemana lagi aku nak jejakkan kaki untuk tahun baru kelak. Dah siap buat perhitungan secara kasar okay. Memandangkan tahun ni aku dah repeat Korea dua kali dan tabung pun dah bocor dengan dasyatnya, so trip seterusnya haruslah yang agak low budget sikit. Hihi. Less money don’t care yang penting kena travel at least setahun sekali untuk buang stress.

Sebab tu aku suka dan sayang Traveloka! Tak pernah menghampakan bila buat deal atau promotion. Bila buka website mereka mesti ter-wowww sebab banyak betul benda best yang menggembirakan hati seorang kaki travel!

Traveloka Flight + Hotel Packages! 
Buy together, save together! Sekarang Traveloka tengah ada promosi pakej kombo untuk flight + hotel. Traveloka ni tak macam website lain. Boleh je terus booking hotel mana kau nak. Tak perlu nak bukak tab banyak sangat. Buat booking untuk…

Anohana Makes Me Weep

Image
Crying at fiction is normal even it doesn't sound legit. Tengok kartun pun nangis. Hati tisu sangat okay. Lepas lama dah tak tengok anime, akhirnya aku terjebak lagi. Dan anime yang aku baru habis tengok adalah cerita Anohana : The Flower We Saw That Day.

Banyak-banyak anime, kenapa Anohana? Awalnya aku cuma nak cari figurine untuk photography. Saja suka-suka. So aku tanya N mana nak cari figurine macam nidekat Miri. So dia tolong cari dan jumpalah yang sama kecik comel macam dalam gambar tu tapi lain character. Benda kecik comel ni dipanggil Nendoroid. Ya allah sumpah kiut gilak! Tapi kecik kecik harga dia fuhh berapi. So N sajes beli dekat Shopee jelah murah sikit. Dia suruh aku pilih and bagitau dia mana satu aku nak. Dan aku pun berkenanlah dengan Nendoroid Menma ni.



Bila dah berkenan of course lah aku google detail dengan lebih lanjut siapa Menma ni. Rupanya dari cerita Anohana. Maka aku pun tengoklah cerita dia since aku dah suka dengan nendoroid dia ni. Hihi.

Anohana ni kis…

Give Gift Boutique Hong Kong Christmas Gifts

Image
It's November already! It means we are one month away from Christmas Eve! Oh, wait. I'm not saying I'm celebrating the festival but I have a good news to my fellow friends that will cherish the moment on that day. Preparation is needed for smooth events!

Did you know that you could grab a precious gift from Hong Kong?  Okay let me introduce the shop. The name given is Give Gift Hong Kong. Their business is based in Hong Kong but they also provide global service to International locations. Founded in 2008, GGB has become the most leading and favourite florist shop in Hong Kong. Based on what I see on their website. I can tell that they are not only a flower specialist but a gift and hamper specialist as well! 
I strongly recommend you to choose this shop becausethey offer varieties of gifts and hampers for your occasions. 





You can pick one or two of your favourite among the 100 choices!  Give Gift Boutique Christmas Gift Hampers  Here comes the highlight of this post. The

Lazada's Super Beauty Day - Good News For All Beauty Junkie!

Image
Hello everyone! Here comes the good news for all beauty junkie out there. It's Lazada's Super Beauty Day, your first beauty moment!

To be honest, I'm a girl who has the least interest in beauty stuff. But this beauty fair still going to excite me cause I'm a huge fan of skincare and Lazada didn't do the offer only for makeup but entire skincare products from head to toe! I can tell that I am pretty addicted to it since I always buy a new and different shower gel, face wash, body lotions etc before even finishing the one on my rack. Guess I'm going to add more stuff...

10.10.18 ONLY & Big Discounts! Alright. This Super Beauty Day is only happening on 10th October with discounts up to 80% a wide range of selected beauty products!!! Yes baby, you read it right. Discounts up to 80%. It's a bargain and quite a catch. Your purse is not going to rip off, well, unless you put too much stuff in your cart :P

The Super Beauty Day includes exclusive offers from int…

Get To Know Me // Part One

Image
Here comes my new post. I've been busy watching Moorim School and had a mental breakdown lately that I have to abandon my blog. Shiada (cute way to say sekda/tidak ada ) mood kamek mok on laptop. But hey, today I wanted to write a little about myself in this Get To Know Me section. It's the only topic yang aku boleh up dalam blog for now. 
My Name I've been using Eeca Shyaa since bila entah. I made it my official name both in the real and virtual world. Bukan official nama dalam IC okay. I create this pseudonym from scrambling my real name and voila, maka terhasil lah nama ini. Reason I have this name sebab I wanted to have the last name. Bila register website memang kena ada ni kan. Kalau website penting je aku letak nama ayah. I know I'm supposed to put his name but yeah... Saja... All my social media guna nama Eeca Shyaa
My Age  I was born on October 24th, 1993 so I am soon to be 25 years old. 5 years more into 3 series yet I still act like hmm kanak-kanak ribena…

St. Ives Pink Lemon & Mandarin Orange Scrub Review

Image
This St.Ives scrub is definitely my favourite! Nope, I don't lie. I don't simply say that for marketing. It's my honest feedback, girls. Haritu aku jalan ke Watsons nak cari scrub muka sebab scrub muka lama dah habis. Cun pula dekat timeline aku penuh blogger-blogger up cerita St. Ives yang ada packaging baru. Aku tahu yang apricot scrub tu je hihuu. Jadi aku cari la benda ni. Terus berkenan hokay!

Aku tak ingat berapa aku beli. Rasanya dalam RM19+ sebab ada promotion. Benda first yang buat aku jatuh cinta dengan scrub ni adalah packgaging dia! Manusia itu kan mudah tertarik dengan benda cantik. Second reason pulak sebab bau dia. Bau sedap sangat. Haa tapi aku beli bukan sebab dua ni je k. Orang cakap jangan beli secara membabi buta. Baca dulu.

St. Ives Radiant Skin - Infused With Pink Lemon & Mandarin Peel Extract
Bahan utama yang digunakan dalam scrub ni adalah lemon dan mandarin. Main reason kenapa bau dia sedap sangat. Aku rasa semua orang tahu yang lemon memang ba…